Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dora1020 pisze:Ewa,ale ja nie daje samej karmy ,nie wyrobilabym...po pierwsze....a po drugie kociaki musza miec urozmaicone jedzenie.
Karme mieszam z ryzem lu kasza,jednego dnia kupuje serca drobiowe i dodaje do karmy wymiesznej z ryzem,drugiego udka,pozniej plucka lub zaladki drobiowe.
Ale to wszystko jest bardzo kosztowne.Na dzialke zabieram codziennie 2,5 kg takiego jedzonka.I nie jestem pewna czy koty najadly sie do syta.
Zostawiam jeszcze sucha karme dla tych,ktorych w danej chwili nie ma,a pozniej przyjda.A jeszcze sa koty do karmienia przy smietniku i bloku.
Oprocz karmy,ktora kupilam w Biedronce to kupuje jeszcze udka,serca ,zaladki........
Arcana pisze:Ech, obawiam się, że będzie trzeba zabrać Blusika. Tylko dokąd? Ciagle się boi, nie podchodzi do ludzi, nie załatwia się do kuwety. Poradziłam dosypać ziemi do zwirku i jak sie uda, przenieść Blusika do lazienki, bo ograniczenie terenu do jednego pokoiku się nie sprawdza.
Edycja: mam rezerwowy DT dla Blusika, a DS jeszcze probuje z łazienką. Wcześniej Blusik wolał wannę od kuwety
Przydalby się DT dla rudasa, zeby tez w ciemno z klatki nie jechał do DS. Piękny gamoń
Arcana pisze:Ale on jeszcze ani razu nie zrobil do kuwety. Do wanny, do doniczek, na poduszke, na której siedział... Zwirek ma bentonitowy bezzapachowy. Zachowuje się, jakby nie znał kuwety. W klatce miał kuwete, ale tam nie mial wyboru, a nawet jak zrobił obok, to tego nie wiemy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 66 gości