Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Czy gruczolak to nie jest nowotwór? jeśli tak, to może warto pomyśleć o usunięciu tarczycy?gosiczek pisze:Witajcie,
Dzięki za informacje o Vidalcie i carbimazolu.
Próbowałam ściągnąć z Anglii Vidaltę ale chcieli receptę i wszystko się przedłużyło . Rudy po kilku słabych dniach na 1/4 metizolu teraz ma się lepiej. W przyszłym tygodniu zrobię mu badanie to będę wiedziała jaki jest poziom t4. Parę dni temu zrobiliśmy mu ponowne USG ale tym razem u dr. Marcińskiego i okazało się , że w obu płatach jest gruczolak. W jednym duży a w drugim dopiero początek. Nie wiem czy to coś zmienia w sposobie leczenia. Nasz lekarz jest na urlopie. Tak, że na razie się nie dowiem. Ciekawa jestem Jak się czuje Fela po jodoterapii w Wiedniu.
pozdrowionka
ryśka pisze:gosiczek pisze:Witajcie ,
Ja pierwszy raz na forum. Bardzo jest dla mnie ważna każda informacja o leczeniu nadczynności tarczycy.
Mój kot ma stwierdzoną nadczynność ale fatalnie znosi leczenie metizolem. Koszmarnie się czuje kiedy go bierze ale także kiedy go nie bierze. Poprzednio brał go przez dwa tygodnie w dawce 1/4 tabletki 2x dziennnie ale po 2 tygodniach stał się apatyczny i przestał jeść. Wet kazał go odstawić. Rudy wrócił do normy znów był wesoły i rozrabiał . Po ok. miesiącu niestety objawy wróciły . Teraz od wczoraj podaję mu metizol w dawce 1/4 tabletki raz na dobę. Ale on już dziś fatalnie się czuje.
Monikha napisz proszę co z twoją kotką, czy podali jej ten jod ? Gdyby mój Rudy się zakwalifikował to też bym z nim pojechała. Nie wiem co robić. Może możecie polecić jakiegoś lekarza, który się na tym zna .
A próbowałaś diety?
Nasza Rysia ma nadczynność tarczycy. Jest leczona wyłącznie dietą i przyniosło to znakomite rezultaty. Waży około kilograma więcej niż rok temu, czuje się i wygląda bdb.
gosiczek pisze:Alata- ryśka miała na myśli karmę y/d Hillsa.
Mój Rudy na 1/4 metizolu dziś cały dzień wymiotuje i ma biegunkę. Miałam mu zwiększyć dawkę na 2x 1/4 ale w tej sytuacji nie wiem co robić. Bo T4 ma na poziomie 61 czyli o 100% za wysokie. Nie wiem czy wymiotuje bo ma za wysokie T4 czy dlatego ,że nie toleruje metizolu. Zamówilam już Vidaltę. Dostanę ją za parę dni to zobaczymy jak z nią pójdzie. Napisz jak Twój kot znosił ten metizol. Wymiotował pokarmem czy wodą ?
gosiczek pisze:Alata jeśli chodzi o USG to w Warszawie zdecydowanie najlepszy jest dr.Marciński.
Wszystko widzi bezbłędnie - jest absolutną wyrocznią w swojej dziedzinie.Może warto przyjechać na wizytę.
Jeśli chcesz to podam ci namiary na niego.Przyjmuje aż w 3 klinikach. Tak , że terminy nie są długie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Myszorek, raiya i 47 gości