MaryLux pisze:Miauczór
Hejka !

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
agusialublin pisze:Cześć Ewuś
MaryLux pisze:Ewa, co się dzieje, że tu tak cicho?
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa, co się dzieje, że tu tak cicho?
Wróciłam koło 18 do domu z pracy i padłam. Miałam zabrać się za sprzątanie ale nie mam siły.Ugotowałam sernik bo w poniedziałek ma przyjechać koleżanka po drapaki .
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa, co się dzieje, że tu tak cicho?
Wróciłam koło 18 do domu z pracy i padłam. Miałam zabrać się za sprzątanie ale nie mam siły.Ugotowałam sernik bo w poniedziałek ma przyjechać koleżanka po drapaki .
Jak to ugotowałaś?
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa, co się dzieje, że tu tak cicho?
Jak to ugotowałaś?
A wiedziałam że cię za skocze i zaciekawię.![]()
To najprostszy sernik na świecie.
Biorę kostkę 200 g margaryny i rozpuszczam w garnku. Po rozpuszczeniu dodaję 1/2 szklanki cukru i mieszając rozpuszczam cukier . To wszystko ciągle trzymam na maleńkim ogniu. Jak cukier z margaryną się połączą dodaję do nich 1 kg chudego zmielonego sera, 1 cukier waniliowy, 5 roztrzepanych jaj i wszystko razem mieszam ciągle gotując masę. Na końcu dodaję budyń śmietankowy bez cukru rozpuszczony w 1/2 szklanki mleka.Wszystko razem mieszam , dodaję np rodzynki jeśli ktoś lubi i gotuję masę serową przez kilka minut. Potem gorącą masę przelewam do tortownicy wyłożonej biszkoptami i zostawiam do ostygnięcia. Gdy wszystko wystygnie wkładam sernik do lodówki na ok dobę. Jak jest dobrze schłodzony i ściągnięty - podaję gościom do kawki lub herbatki.
MaryLux pisze:Brzmi prosto i smakowicie
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa, co się dzieje, że tu tak cicho?
Jak to ugotowałaś?
A wiedziałam że cię za skocze i zaciekawię.![]()
To najprostszy sernik na świecie.
Biorę kostkę 200 g margaryny i rozpuszczam w garnku. Po rozpuszczeniu dodaję 1/2 szklanki cukru i mieszając rozpuszczam cukier . To wszystko ciągle trzymam na maleńkim ogniu. Jak cukier z margaryną się połączą dodaję do nich 1 kg chudego zmielonego sera, 1 cukier waniliowy, 5 roztrzepanych jaj i wszystko razem mieszam ciągle gotując masę. Na końcu dodaję budyń śmietankowy bez cukru rozpuszczony w 1/2 szklanki mleka.Wszystko razem mieszam , dodaję np rodzynki jeśli ktoś lubi i gotuję masę serową przez kilka minut. Potem gorącą masę przelewam do tortownicy wyłożonej biszkoptami i zostawiam do ostygnięcia. Gdy wszystko wystygnie wkładam sernik do lodówki na ok dobę. Jak jest dobrze schłodzony i ściągnięty - podaję gościom do kawki lub herbatki.
muszę sobie zapisać, bo szybko sie robi![]()
a dlaczego dajesz chudy ser? podobno do sernika najlepszy tłusty
a ja dzisiaj piekłam....szarlotkę
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Brzmi prosto i smakowicie
I jest prosty i smaczny. Roboty niewiele, czasu tyle co nic tylko żeby nabrał właściwej konsystencji trzeba poczekać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: nfd i 21 gości