Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 04, 2015 20:37 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

W oceanicznych głębiach kryje się ... niezmierzoność życia :D w formach, które normalnemu człowiekowi do glowy by nie przyszły :mrgreen:

M&M mają za sobą psią przeszłość. W sensie towarzystwa. Ale oba dość dawno i generalnie są mało towarzyskie, w różny dla każdego sposób. Migdał to się przede wszystkim przestraszył, a Morela zniechęciła.

To mało psi pies w moim rozumieniu psa :lol: Taki ruchliwy kłębek, nakręcony pluszak, któremu cały czas trzeba wycierać mordę po piciu , oczy ileś razy dziennie i takie tam. Nie znoszę hodowli... Ale w sumie pies to pies. Jakbym znalazła na ulicy to bym mogła pokochać, bo kocham każde żywe.
Nawet niesporczaka :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 04, 2015 20:47 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Wygladowo to i mnie się nie podobają(nie akceptuje nadmiernie skróconych łap, że brzuch po ziemi się ciągnie), mieć bym nie chciała (chociaż, tak jak Ty, jak by się trafił, to by się nie wyrzuciło , ale shi tsu, to niezłe agenty są. W NDMie moda. Każdy jeden to taki leń, niechętny do chodzenia i do tego pocieszna morducha :mrgreen: Poli jak była szczeniaczkiem to taki skaczący pompon, psa w tym nie za wiele było :wink:

To mnie ostatnio zaciekawiło: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... -path.html
A jakiś czas temu zastanawiałam się, jaki promień zasięgu ma ładunek z błyskawicy, która trafi w taflę wody, np ocean. Nie znalazłam odpowiedzi. Męczy mnie to.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob gru 05, 2015 7:29 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Pies to pies, jaki by nie był, ale dobrze jest jak ma widoczną mordę chociażby. Krótkie łapy lubię - są rozczulające :D Ale generalnie każdy jest OK, byle hodowle zlikwidować raz na zawsze.

Dość niesamowita ta 'lodowa ścieżka' - oczywiście od razu mi się żal zrobiło stworzeń :(
Nic Ci nie zostaje , Aia, jak zabrać się za badania jakieś - dziecko jeszcze jesteś, możesz sobie wybrać zajęcie na życie :mrgreen:
Masz może smartfona?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 05, 2015 10:04 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Mnie się żal robi, jak widzę wygięte do doły kręgosłupy, jak patrzę to aż mnie plecy bolą..
Zdjęć ze spotkania nie masz?

Nie wierzę, żetego nikt nie zbadał. Gdzieś to musi być. Jak nie ma w Internetach to znaczy, że nie istnieje! :wink:
Powiedzmy, że mam smartfona, ale takiego, co do tych Internetów nie bardzo się umi podłączać.. Tyle, co ma dobry wyświetlacz i zdjęcia na nim można oglądać.

Aia

Post » Nie gru 06, 2015 8:05 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Zdjęcia miałam w planie.. Skleroza - na planie się skończyło :?

Pytałam o smartfona w związku z taką aplikacją astronomiczną, co to ją można sobie ściągnąć i ona pokazuje cały przedział nieba, na który skierujesz telefon, tak jakbyś widziała wszystkie gwiazdy i planety z opisem co się jak nazywa. No, ale bez internetu się nie obejdzie. Widziałam to na smartfonie syna , sama nie mam takiego . Pewnie na tablet też można.
A przypomniałam sobie bo widzę - dziś rano też - tak jak tylko wstanę,na południu, na jasnym niebieskim niebie cienki księżyc , niżej bardzo jasną Wenus, a wyżej, jakby po przekątnej chyba Jowisza. Niebo zupełnie czyste.
Wczoraj zachód był baaardzo efektowny - całe czerwone niebo, a na koniec wręcz krwawe nad horyzontem.

Ten komp jest zacofany - podkreśla mi na czerwono smartfona i internet. Pewnie się nie zetknął :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 06, 2015 12:36 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Ooo, fajne to, przydało by się. Ale na mój telefon nie ma żadnych dostępnych aplikacji :roll: Nie taki system operacyjny..
Z zachodem się zgadza. U mnie to samo. Aż się zatrzymałam na chwilę przy oknie i podziwiałam.

morelowa pisze:Ten komp jest zacofany - podkreśla mi na czerwono smartfona i internet. Pewnie się nie zetknął :mrgreen:

:ryk: :ryk:
No cóż powiedzieć :mrgreen: Technika za swoim rozwojem nie nadąża. A ludzie muszą!

Aia

Post » Czw gru 17, 2015 14:26 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Jak tam przygotowanie świąteczne?
Jakbym nie poznała już trochę Twoich kotów, to bym się spytała, jak reagują na choinkę :wink: ale może w tym roku zaszalały i wprawiły w zdumienie?

Aia

Post » Czw gru 17, 2015 15:41 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

NIe wprawiły :mrgreen:
Poza tym ja nie ustawiam choinki. Z różnych względów. Ale zawsze - teraz już też od wczoraj - mam gałązki, bo w tym czasie są łatwo do zdobycia i sobie pachną. Nie mam malusieńkich bombek i innych takich bo bym powiesiła. Moje koty takie rzeczy ignorują :placz: Nawet gałązek jak leżały na podłodze jakoś specjalnie nie obwąchiwały - zobaczyły, niuchnęły i sobie poszły :roll: I nikt mi nie współczuje :placz:

Ale za to mamy nowe pudło :mrgreen: Migdał spędził w nim pół godz, w tej pozycji i dziś już się nim nikt nie interesuje.
Obrazek

Aia , widziałaś ? http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... -ujawniona
Ładna co?

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 17, 2015 15:59 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

morelowa, a nie myslałaś, aby tak im zrobić choinkę z pudeł jak bardziej tego ciekawe :kotek: :ryk:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 17, 2015 16:11 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Raz, że nie umiem - mam zupełnie inne ręce niż Aia :wink:
A koty , jak je znam , by nie doceniły. Możliwe, że w ogóle nie zwróciłyby uwagi... ot, taki mój los..
A jeszcze na dodatek, pudła mają zupełnie inny zapach i -jeśli ich nie pomalować - nie są zielone :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 17, 2015 16:14 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

No, nie współczujemy :mrgreen: Zazdrościmy grzecznych, ułożonych, mądrych kotków :wink:
Robisz tak, jak moja Babcia, z tymi gałązkami dla zapachu. Bo u Nas tylko sztuczka choinka. Bardzo nie lubię tych Świąt. Uważam, że ma głupie tradycje... Karpie, drzewka... A propos, dziś wyczytałam, że w Wawie jest uruchomiona wypożyczalnia choinek w donicach. Po Świętach się je zwraca, a one wracają na łono natury. Jest to jakieś rozwiązanie, by nie zabijać bezsensownie tych biednych drzewek...
Alessandra ma rację choinka z pudeł też byłby hit :mrgreen: Ostatnimi czasy przeszukiwałam Internet w poszukiwaniu oryginalnych choinek. No u mnie w tym roku jest naturalna :mrgreen: Z patyków :mrgreen:

Druga strona Księżyca ładna, spokojna, znacznie mniej się jej oberwało. Ciekawe czy rzeczywiście ludzie polecą w kosmos...

Aia

Post » Czw gru 17, 2015 16:20 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

podobno nie ma drugiej strony księżyca, jest tylko ciemność...

alessandra

Post » Czw gru 17, 2015 17:15 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Ola, no... :roll:

To gdzie ja mogę liczyć na odrobinę empatii?? Gdzie?
Koty nie są grzeczne - są olewające :?

Rzecz w tym ,że ja nie próbuję zastąpić choinki czymś tam. Gałązki są fajne i ... są. Dostałam np. w punkcie choinkowym za darmo gałązki jodły. I się nie zmarnują. W innych porach roku nie ma tak , a nie zamierzam łamać.
Mówią, że choinki są specjalnie uprawiane w różnych miejscach i stamtąd są pozyskiwane, nie wycinane w lesie. Jasne , te zwyczaje są głupie jakniewiemco, ale są i długo zejdzie na edukacji społeczeństwa, któremu się wydaje, że to ma cos wspólnego z wiarą czy co tam. Innym się wydaje, że bez tego nie dadzą rady.. bo tradycja. Guzik tam tradycja.
Choinki jak choinki, ale z tymi rybami to horror, fakt. Trzeba liczyć na malutkie kroczki - choć dla ryb to żadna pociecha - żeby zakręconych Polaków odtumanić.
Więc z choinką to tak jak z żarciem - nie próbuję zamienić czegoś na choinkę typową, tak jak robić np. z kaszy, grzybów, tofu jakichś wigilijnych potraw. Np. zamienić to w nibyrybę, czy coś innego niby...

Ludzie polecą . Na księżyc, na Marsa... Też bym poleciała..

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 17, 2015 17:41 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

morelowa pisze:

Nie masz pojęcia jak ja bardzo bym poleciała, szczególnie że tu nadeszła ...ciemność :?

alessandra

Post » Czw gru 17, 2015 17:44 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

morelowa pisze:Rzecz w tym ,że ja nie próbuję zastąpić choinki czymś tam. Gałązki są fajne i ... są. Dostałam np. w punkcie choinkowym za darmo gałązki jodły. I się nie zmarnują. W innych porach roku nie ma tak , a nie zamierzam łamać.
Mówią, że choinki są specjalnie uprawiane w różnych miejscach i stamtąd są pozyskiwane, nie wycinane w lesie.

Skądkolwiek :roll: Ale takie drzewko nie wyrośnie w ciągu roku, tylko 10 lat.. To mnie najbardziej boli. Tyle czasu, a pożytku z tego żadnego, prócz chwilowego kaprysu. Rybą przynajmniej brzuch napełnisz, więc się nie zmarnuje. Od razu mówię, że jestem przeciwna przetrzymywaniu zwierząt w jakiś wannach, czy nawet sklepach, żeby było jak najświeższe. Możliwe, że jestem największą hipokrytką, ale nie zjem też mięsa, jeśli mam wskazać palcem, które zwierze ma być zabite specjalnie dla mnie. Mogę być jedynie padlinożercą, który kupi już martwe i oporządzone.

Jasne , te zwyczaje są głupie jakniewiemco, ale są i długo zejdzie na edukacji społeczeństwa, któremu się wydaje, że to ma cos wspólnego z wiarą czy co tam. Innym się wydaje, że bez tego nie dadzą rady.. bo tradycja. Guzik tam tradycja.

Kiedyś sie bekało przy stole w ramach "tradycji" i podziękowania za posiłek :twisted: Jakoś można było przestać, kiedy uznali to za niefajne :wink: Oby i tu ludzie w końcu doznali oświecenia.

Zastanawiałaś/Zastanawiałyście się kiedyś nad tymi teoriami księżycowymi i lotami kosmicznymi? Że to wszystko było sfałszowane?
Dlaczego od 40 lat człowiek nie pojawił się na Księżycu? (podobno finanse)
Czy rzeczywiście technologia tamtejszych czasów pozwalała na takie wyczyny? Teraz powinno to być prostsze i tańsze?
Kiedyś znajoma zasiała mi ziarno wątpliwości. Nic mnie tak nie pobudziło do zastanawiania się nad tym, jak ta 40-letnia przerwa...

Aia

[poprzednia][następna]