Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 27, 2015 18:48 Re: morelowo-migdałowo-żółto

Piękne!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto paź 27, 2015 18:55 Re: morelowo-migdałowo-żółto

morelowa pisze:matkojedyna ! - jak przypaliłaś zamiokulkasa??

Idiotka skończona :x Wzięłam i zapaliłam sobie świeczki. Odsunęłam od kwiatka na bezpieczną odległość. Ale jak widać niewystarczająco :( Podgrzane powietrze sprawiło, że w trzech miejscach łodyżka się "złamała". Podparłam, usztywniłam, może te miejsca się "napompują"..? Tak mi go szkoda. To tegoroczna gałązka, jedna z trzech wysokich. Jestem na siebie wściekła :(

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro paź 28, 2015 8:47 Re: morelowo-migdałowo-żółto

Piękna jesień w tym roku.
Jesienny Migdałek też :kotek:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lis 12, 2015 13:19 Re: morelowo-migdałowo-żółto

Morelowa, gdzieżeś Ty :?:
:201430
Obrazek

violet

Post » Czw lis 12, 2015 13:51 Re: morelowo-migdałowo-żółto

morelowa pewnie w domu
ale jej komputer daleko od domu
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Czw lis 12, 2015 15:09 Re: morelowo-migdałowo-żółto

A rzeczywiście, wspominała o kłopotach z kompem :|
Niech więc wróci on (komp) do domu jak najszybciej!
Obrazek

violet

Post » Śro lis 18, 2015 18:04 Re: morelowo-migdałowo-żółto

Komp szybko nie wroci :placz: - naprawia się , biedny bardzo..
Piszę z pożyczonego lapka Dorty. Tak na marginesie jemu też by się przydał jakiś serwis... :wink:
Mogłam zainstalować [zawrzeć nową umowę ] internet , bo naprawianie mojego już ma inny dostęp... bla, bla , bla...

Koty żyją, ja jak widać też, pogoda jest STRASZNA.
Rano się przewinęły wszystkie możliwe jej przejawy , łącznie z ogromną tęczą, której zrobiłam zdjęcia, ale ich nie wkleję , bo nie mam tu swoich adresów i ulubionych i inne takie przeszkody plus laptop ma tak małą czcionkę, że zaraz stracę wzrok, a nie chcę w nim grzebać. Tzn. akurat tu na forum ta czcionka jest malutka, malusieńka.. Jakkolwiek możecie mi przypomnieć jak się powiększa - niedawno to robiłam na swoim,ale... zapomniałam :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 19, 2015 7:53 Re: morelowo-migdałowo-żółto

trzeba nacisnąć ctr
a potem klikać + tyle razy ile trzeba -za kazdym kliknięciem troszkę się powiększa

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lis 19, 2015 8:31 Re: morelowo-migdałowe życie

Dzięki. Znalazłam już tę podpowiedź - może tym razem zapamiętam.
Nie wypada narzekać na pożyczony komp, prawda?? Prawda. To nie narzekam, ale po prostu nie będę często pisała.. :roll: :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 19, 2015 10:41 Re: morelowo-migdałowe życie

Daj kompowi szansę
po paru godzinach pracy chodzi lepiej
on leniwy jest
musi się rozkręcić
ucałuj kocie pyszczki
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Czw lis 19, 2015 16:05 Re: morelowo-migdałowe życie

Daję . Tę szansę. :mrgreen:
Zauważyłam, że ma długi czas rozpędzania się . Tyle , że ja nie mam czasu czekać .. , ale cóż - to nie on mnie potrzebuje tylko ja jego, więc jest tą tzw. górą :D

Umyłam, wyszorowałam 3 kuwety. Mój kręgosłup mówił -NIE RÓB TEGO! - nie słuchałam :?
Morela poszła nasikać do najdalszej, znaczy najbardziej oddalonej od kibla. W czasie jak sprzątałam - poszła zrobić kupę do następnej.
Jakby to ... w końcu te kuwety są dla kotów.. nie dla stania czystymi :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 01, 2015 18:26 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Po pierwsze - Migdał umie miauczeć 8O :? Wprawdzie rzadko , ale za to cieniutko i rozpaczliwie, jak maluszek koci i skrzywdzony, co skłania mnie do rzucania wszystkiego i lecenia na pomoc. A on sobie siedzi gdzieś i patrzy na ścianę , albo w jakimś kątku i.. nic. Więc nie wiem o co mu chodzi i o co w ogóle chodzi.

Wracałam dziś pociągiem z WRocławia. Osobowym - to taki co się na każdej stacji zatrzymuje :mrgreen: Zaraz za Wrocławiem jest Brochów. Nie patrzę, czytam. Nagle pociąg nietypowo hamuje i walę głową o zagłówek. Miękki. Słyszę jakieś zdenerwowane rozmowy, ale większość pasażerów niespecjalnie zwraca uwagę, przyzwyczajona do niespodzianek kolei. Dopiero jak pociąg zaczyna jechać do tyłu to się dziwią 8O . Maszynista-głupek przejechał stację - zahamował jak się zorientował! :roll:

Niedawno szukałam info o niesporczakach. Skądinąd bardzo ciekawych i całkiem ładnych zwierzątek. Przeglądając galerię natknęłam się na stronę:
UWAGA nie przy jedzeniu i nie dla - jak to się mówi yntelygentnie i dość powszczechnie - obrzydliwych.
http://animalus.blog.pl/category/creepy/page/4
Mam na myśli drugi wpis na tej stronie :lol:
Pierwszy też jest niezły :mrgreen:

A, edit ! przyszło mi do głowy, że zniechęcić mogłam, a blog jest świetny!

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 04, 2015 17:20 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Blogiem jestem wstrząśnięta (nie zmieszana) :mrgreen:
Ilu rzeczy jeszcze nie wiemy o ziemskich istotach żywych!
Czasami czyta się o nich jak o kosmitach.
I człek znowu zaczyna zastanawiać się nad sensem i innymi takimi...

Nie pamiętam, czy Migdałek lubi być głaskany na kolanach?
Jedna z moich kiedyś tak łkała bez powodu.
Przestawała, gdy siedząc na podłodze ładowałam ją sobie na nogi,
przytrzymywałam (wyrywała się, ale niezbyt energicznie),
po chwili powolnego głaskania rozluźniała się i zaczynała mruczeć.
Teraz tylko czeka, żebym siadła na podłodze :201461
Co też czynię, bo gdy siedzę np. na krześle, nadal się boi.
Obrazek

violet

Post » Pt gru 04, 2015 19:41 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Powiedziałabym, że WIĘKSZOŚCI nie wiemy, albo, że nasza wiedza jest jak ziarno piasku w stosunku to niewiedzy. I to bez kosmosu :mrgreen:
W sumie dobrze, że jest internet, bo byśmy wiedzieli jeszcze mniej .

Migdał piszczy - bo trudno to inaczej nazwać - przez sekundy. Jak do niego dolecę to już się tylko patrzy. Na kolana przychodzi jak czytam na fotelu, każda inna możliwość jest odrzucana na wstępie. Zdecydowanie :mrgreen:

Załatwiłam koty dzisiaj. Przyszła koleżanka ze szczeniakiem szitzu. Mała, krótkołapa klucha. Migdał uciekł na dźwięk domofonu do nory, a ja ze szczeniorem w rękach poszłam mu pokazać. Wyskoczył z nory tak, że koleżanka o mało nie zeszła , a kot uciekł - z wiewiórczym ogonem- na najwyższą półkę w domu, w kuchni. Morela, po tym jak psiur próbował się zaprzyjaźnić, uciekła na parapet w drugim pokoju. Piesek pt. Kawa, latał po domu nic z niczego sobie nie robiąc, obgryzał zabawki, wypijał wodę, pogryzł liście i korę - ogólnie normalnie. Dobrze, że nie zdążyłam przed wizytą posprzątać.
Jak piesek sobie poszedł to jeszcze chwilę trwało nim wróciły na podłogę. Migdał do tej pory wszystko obwąchuje, bo piesek był wszędzie. A do misek kocich tak się dorywał, że aż żal mu było zabierać. Ale podobno nie powinien. Jednak nie odpuściłam sobie wykładu nt karmienia RC - chrupami :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 04, 2015 20:20 Re: morelowo-migdałowe newsy :)

Mało tolerancyjne te Twoje koty :wink: Akurat shi tsu są całkiem uroczone z charakteru. Kaj je, jako jedne z nielicznych ras, akceptował. Mamy na parterze taką sąsiadkę - Poli :) Chociaż szczeniaki to ogólnie mała zaraza 8) A Tobie jak przypadł do gustu piesek?

PS robaczki i inne paskudy są interesujące. Mnie zawsze ciekawi do się w oceanicznych głębinach nieznanego kryje.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]