» Śro lis 25, 2015 23:30
puchaty łagodny dwupak poszukiwany
Potrzebuję kociego dwupaku. Dom będzie dobry, tj. kastracja, szczepienia, dobra karma, opieka weterynaryjna, duża przestrzeń w domu, ogród z b. wysokim płotem (mogą nie wychodzić). Tylko. Dwóch chłopców. Starszy zakochany w kotach bez pamięci, ale nadpobudliwy. W stosunku do kotów czuły i delikatny, ale ogólnie zdarza mu się być głośnym i hmmm...dynamicznym. Młodszy pięciolatek ma autyzm. Funkcjonuje nieźle, jest łagodny, ale sam może się przestraszyć (sporo trwało, zanim pozwolił Baltazarowi wejść sobie na kolana i go dotknął, a mój sibek to najłagodniejszy zwierzak, jakiego znam). Przyjeżdżają do mnie na nieformalną felinoterapię. Koleżanka poprosiła o pomoc w znalezieniu kotów. Wymagania pod kątem chłopca ze specjalnymi potrzebami - muszą być łagodne, nie używać pazurów i zębów, dawać się głaskać, najlepiej spać z człowiekiem, być skore do zabawy. I żeby były podobne do mojego sibka koniecznie. Znacie jakieś długowłose, które szukają domu? Wiem, że jest masa cudnych rozmruczanych burasków krótkowłosych do wzięcia, ale to nie jest kwestia chcenia czy przekonywania kogoś, tylko siła wyższa. Jak najbardziej dorosłe koty, ale raczej młode, żeby miały siłę na dwóch chłopców.

stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.