Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2015 9:56 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:u mnie nikt nikogo nie myje, nikt z nikim nie śpi. To wszak niehigieniczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I tak - Gucio kocha wszystkich, Miśka nie kocha nikogo, ledwo toleruje Gucia, leje Pitruchę, i goni Kiciusię. Pietruś kocha wszystkich, kumpluje się z Guciem, boi się Miśki i od niej obrywa, uwielbia Kiciusię i jest przez nia oprychany. Kiciusia ....po prostu jest.....warczy na Gucia, prycha na Picia, chce zdetronizować Miśkę (wszak królowa jest tylko jedna - jej drugie imię to Mędzina albo Wiedźmina, w sumie nawet bardziej reaguje ). A jak pada, to wszystkie śpią na jednej kanapie.

...niehigieniczne....ale się uśmiałam IZKA..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: w głos...sama do siebie....ale zagmatwane to :wink: :wink: :wink: trzy razy czytałam i nadal za-bardzo jeszcze nie łapie kto na kogo prycha u Ciebie... :lol: ale po pracy raz jeszcze będe przyswajała to :mrgreen:
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Wto lis 17, 2015 10:01 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

felin pisze:U mnie na przykład z Felixem ma prawo spać wyłącznie Barnaba - jak ktoś inny by się zaczął przytulać, to Felek zniesmaczony wstanie i sobie pójdzie :lol:
Ale pyszczki sobie myją nawzajem wszyscy :)

...wiesz Felin....może gdybym miała więcej kotów było by inaczej.....ale ciągle mam nadzieje że to nastąpi.....nie raz jak ich obserwuje...to niby się nie lubią,ale łażą za sobą wszędzie......Kiciunia potrafi nawet się łepkiem podkładać Klarci.....ale to trwa chwilke.....Teraz właśnie gonią się po mieszkaniu ....to wskakują do tunelu.....jak jeden się oddali od drugiego to ten już go szuka...i znowu bieg po pokojach......i skok w tunel..... :kotek: a może troche się kochają???? :201461
Obrazek

agamalaga

Post » Wto lis 17, 2015 10:04 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:To na pewno ten koc.A ja dostałam żarówkę.Popsutą, nie świeci w ogóle :wink:
Aga, u mnie koty śpią przytulone do siebie, ale nigdy na pewno nie widziałaś zdjęcia moich najstarszych rezydentek, Guci i Meli śpiących obok drugiego kota.One zawsze jakoś osobno, tak chcą i już.Tylko jak miałam jednooką , cudną Tosię to ze zdumieniem odkrywałam, że Tosia jest w jednym koszyczku z Gucią, albo na jednym posłanku z Melą.Tosia była kotką, która nie lubiła ludzi, ale drugi kot był jej potrzebny jak powietrze, nie potrafiła nie mieć poduszki z innego kota.Mela i Gucia to w końcu zaakceptowały.Czasami myślę, że robią tak, bo u mnie na początku tymczasy bywały krótko, znikały, pojawiały się nowe, może nie chciały się przywiązywać? Nie wiem.Ale siebie lubią, jednak nie ma tak jak z pozostałymi.Na kanapie jest koci kłąb, ale bez Guci i Meli.Mnie to nie przeszkadza.

No co Ty ??? jak nie świeci???????hmmm....oddaj spowrotem...tylko napisz odrazu tam skąd ją brałaś że jest niesprawna....Ewa....jak masz ochote to żaden problem dla mnie mogę ją Tobie wysłać!!!!!!!!!! :1luvu:
Obrazek

agamalaga

Post » Wto lis 17, 2015 12:34 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:u mnie nikt nikogo nie myje, nikt z nikim nie śpi. To wszak niehigieniczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I tak - Gucio kocha wszystkich, Miśka nie kocha nikogo, ledwo toleruje Gucia, leje Pitruchę, i goni Kiciusię. Pietruś kocha wszystkich, kumpluje się z Guciem, boi się Miśki i od niej obrywa, uwielbia Kiciusię i jest przez nia oprychany. Kiciusia ....po prostu jest.....warczy na Gucia, prycha na Picia, chce zdetronizować Miśkę (wszak królowa jest tylko jedna - jej drugie imię to Mędzina albo Wiedźmina, w sumie nawet bardziej reaguje ). A jak pada, to wszystkie śpią na jednej kanapie.

O, i całe koty :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lis 17, 2015 12:45 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

agamalaga pisze:
felin pisze:U mnie na przykład z Felixem ma prawo spać wyłącznie Barnaba - jak ktoś inny by się zaczął przytulać, to Felek zniesmaczony wstanie i sobie pójdzie :lol:
Ale pyszczki sobie myją nawzajem wszyscy :)

...wiesz Felin....może gdybym miała więcej kotów było by inaczej.....ale ciągle mam nadzieje że to nastąpi.....nie raz jak ich obserwuje...to niby się nie lubią,ale łażą za sobą wszędzie......Kiciunia potrafi nawet się łepkiem podkładać Klarci.....ale to trwa chwilke.....Teraz właśnie gonią się po mieszkaniu ....to wskakują do tunelu.....jak jeden się oddali od drugiego to ten już go szuka...i znowu bieg po pokojach......i skok w tunel..... :kotek: a może troche się kochają???? :201461

Wiesz, czasem człowiekowi trudno się zorientować :wink:
Moja pierwsza kotka goniła młodszego od niej kocurka (jak był kocięciem to w ogóle chciała go fizycznie zlikwidować), odpędzała go od jego miski i wyjadała żarcie, wyrzucała z miejsca, w którym aktualnie siedział, wystarczyło, że spojrzała, a on robił się mały, "płaski" i odchodził - generalnie rządziła, choć była o połowę mniejsza od niego.
Kiedy umarła, kocur oklapł emocjonalnie, zrobił się mało aktywny (głównie jadł i spał), a przez półtora roku w chwilach szczególnie złego nastroju, chodził po domu i zaglądał we wszystkie jej ulubione miejsca.
W życiu byśmy nie przypuszczali, że taki był do niej przywiązany, bo razem to oni przez osiem lat najwyżej koło siebie siedzieli na parapecie :?
Na dodatek okazało się, że kocur nie nadaje się na jedynaka, bo odżył wyraźnie, kiedy w domu pojawił się maluch - zajął się radośnie jego wychowywaniem, a potem męskimi zabawami :)

felin

Post » Wto lis 17, 2015 14:56 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

agamalaga pisze:
ewar pisze:To na pewno ten koc.A ja dostałam żarówkę.Popsutą, nie świeci w ogóle :wink:
Aga, u mnie koty śpią przytulone do siebie, ale nigdy na pewno nie widziałaś zdjęcia moich najstarszych rezydentek, Guci i Meli śpiących obok drugiego kota.One zawsze jakoś osobno, tak chcą i już.Tylko jak miałam jednooką , cudną Tosię to ze zdumieniem odkrywałam, że Tosia jest w jednym koszyczku z Gucią, albo na jednym posłanku z Melą.Tosia była kotką, która nie lubiła ludzi, ale drugi kot był jej potrzebny jak powietrze, nie potrafiła nie mieć poduszki z innego kota.Mela i Gucia to w końcu zaakceptowały.Czasami myślę, że robią tak, bo u mnie na początku tymczasy bywały krótko, znikały, pojawiały się nowe, może nie chciały się przywiązywać? Nie wiem.Ale siebie lubią, jednak nie ma tak jak z pozostałymi.Na kanapie jest koci kłąb, ale bez Guci i Meli.Mnie to nie przeszkadza.

No co Ty ??? jak nie świeci???????hmmm....oddaj spowrotem...tylko napisz odrazu tam skąd ją brałaś że jest niesprawna....Ewa....jak masz ochote to żaden problem dla mnie mogę ją Tobie wysłać!!!!!!!!!! :1luvu:

Dziękuję bardzo, ale koleżanka ma reklamować.W piątek wyjeżdżam, wstąpię do bardzo dobrze zaopatrzonego sklepu, może tam kupię.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 17, 2015 21:39 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

........EWA.....

Kocyk odebrałam BARDZO DZIĘKUJĘ!

.....już jest przetestowany i zaakceptowany :wink:

Obrazek :kotek:

Obrazek

agamalaga

Post » Śro lis 18, 2015 6:34 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Cieszę się, dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Śro lis 18, 2015 8:00 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

........najedzone......mam nadzieję że szczęśliwe.... :201461

Klarcia ,,molestuje,,myszkę bidna już ledwo żyję muszę kupić nową...już ze sto razy się zerwała..coraz krótsza już jest....

Kiciunia woli zabawe z kasztanami :)

Obrazek

agamalaga

Post » Pt lis 20, 2015 22:51 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

...to trzeba być wysportowanym .... :wink: :wink: :wink:

Obrazek

agamalaga

Post » Sob lis 21, 2015 5:43 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Mam podobny drapak, oblegany jest przez koty.Czasem trzy na raz z niego korzystają.
Koty śliczne, zdrowiutkie, tylko się cieszyć :lol:

ewar

Post » Nie lis 22, 2015 17:57 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

.....dziś w miare spokojnie było...koty jak zwykle jak papużki nierozłączki...i tylko się sobie psocą nawzajem!!!!!!!! ......

Obrazek

agamalaga

Post » Wto lis 24, 2015 8:01 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

....po-sniadankowa drzemka...... :1luvu:

Obrazek

agamalaga

Post » Wto lis 24, 2015 8:59 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

:ryk: Koty przyjmują czasem nieprawdopodobne pozycje.

ewar

Post » Wto lis 24, 2015 12:08 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

:P I bardzo słuszna rzecz - tak trzymać :ok:

felin

[poprzednia][następna]