Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2015 11:20 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Straszne to. Aż nie śmiem zapytać, co się stało...

Nieważne czy spada niespodziewanie, jak grom z jasnego nieba, czy długo się zapowiada, za każdym razem zwala z nóg.
A są zawsze takie zwierzaki, takie szczególne... Ich odejście wdeptuje w ziemię :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 22, 2015 23:07 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Pogadam do siebie. Co mi tam. :mrgreen:
Komp mi padł, więc fotek nie wrzucę.
Telefon łapie mi wifi, więc mogę poklepać ;-)

Pracowity weekend za nami. Wetowy taki.
W sobotę słoneczni chłopcy byli się zaszczepić. Wiem, że nektórzy z was widzieli ich zdjęcia na fb. :-)
Sama nie wierzę, że z tych ogryzków tacy duzi porośli. Pietruszka waży 4700, Franuś 5700. I nie są grubi. Wetka się tylko zachwycała.

Dziś Bodzinek był na echu serduszka. Nie jest najlepiej. Do obserwacji. Szukam powodu jego chudniecia. 1 grudnia pojedziemy kolejny raz.
Obrazek

hanelka

Post » Pon lis 23, 2015 0:54 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Wcale nie piszesz do siebie ;)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon lis 23, 2015 7:26 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Pogadaj, pogadaj, a my poczytamy :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lis 23, 2015 9:12 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Cały czas czytam, tylko nie zawsze wiem co napisać :oops:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lis 23, 2015 11:13 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Carmen201 pisze:Wcale nie piszesz do siebie ;)

Fajnie, że się odezwałaś! :D
Pamiętam, jak przyjechałaś z Malinką i kotkiem, którego imienia nie pamiętam... (chyba coś na sz... :oops: ), żeby ratować Paulinkę i Piotrusia <3
Paulinka już dawno w swoim domku, szczęśliwa, a z Pietruchy taki kawał fajnego kocioła wyrósł, że hej :) Nieprzeciętny czasoumilacz ;)

morelowa pisze:Pogadaj, pogadaj, a my poczytamy :mrgreen:

Też lubię czasem poczytać :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Czw lis 26, 2015 0:14 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

ja też bym poczytała :D o wszystkich pokolei :1luvu:

a Dziabełkowym ociepleniem jestem absolutnie zachwycona :D aż trudno uwierzyć!

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Czw lis 26, 2015 15:02 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

„Fotków” wam chciałam nawrzucać trochę, ale trzeba z tym poczekać. Mam nadzieję, że niedługo. Kompik mi padł, wydając przeraźliwe dźwięki przez pół nocy. Łapię wifi w telefonie w domu, ale nie bardzo jeszcze ogarniam. Nie umiem przesyłać linków, wrzucać fotek, ani żadnych takich bajerów. Mogę sypnąć suchym tekstem ;)
Ale to trzeba zahaczyć, powiedzieć, za czym tęsknicie... :mrgreen:

Mam wrażenie, że po odejściu Sosera życie zamarło całkiem. Tak jakby wszystko stanęło w miejscu. Wciąż jeszcze odruchowo odsuwam pod ściany tunel i większe zabawki, żeby się nie potknął. Wciąż jeszcze nie bawię się z nimi wędkami z rozmachem, ani laserkiem, żeby się nie stresował, że coś się dzieje, a on nie wie co
Coraz zimniej, biegnę do domu zmarznięta z myślą „ooo, nie, nigdzie już dzisiaj nie wychodzę”
by za chwilę pomyśleć „no i czego się cieszysz, kretynko...”
Czas płynie pomału

Tymczasem Diabełek ma fale. Przypływy i odpływy. Po tym, jak mnie wylizała, przez parę dni nie potrafiła przebywać ze mną w jednym pomieszczeniu.
Nie wiem, bała się, że się za daleko posunęła i co wszyscy o niej pomyślą...
Albo może strach ją przejmował, że pójdzie na całość. I co wtedy?... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Czw lis 26, 2015 18:46 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Jakby Diabelek poszedł na całość to byłby Diabelskim Aniołkiem. Strach się bać.
Zawsze jak odchodzi Bliski, taki który absorbował nasze myśli, serce i czas, to tego czasu jest za dużo.A my ciągle żyjemy drobnymi sprawami jakie z nim były związane.
Trudne chwile i strasznie smutne.
Trzymaj się Aniu :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 30, 2015 23:37 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Dziabełku..kiciu, jaka ty jesteś słodka :D
ja myślę, że ona to taka dumna kociczka jest i nawet by się przełamała, nawet by chciała, ale dba o reptucję :mrgreen: Wiecie- że przytulanki to dla dzieci, a ona twardy, niezależny kot jest przecież!
hanelko,ja tęsknie za Wojtkiem,więc proszę coś o Wojtku :D

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Wto gru 01, 2015 6:43 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

A ja bym chciała, żeby hanelka się w ogóle odezwała... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 01, 2015 7:28 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Aniu, nie pisze ale zaglądam zawsze.
Przytulanki :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 01, 2015 10:10 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Ja tez nie pisze ale podczytuje. Ale dzis napisze z nowymi wiesciami. Tinka sie robi niepowazna. Bo ona do tej pory to najwyzej czasem za laserkiem pogonila. Zabawki jej nie obchodza. A juz kilka razy ja "przylapalam" jak sie bawila. Wczoraj siedziala na mini drapaczku i okladala kocimietkowa poduszeczke. I wedka z piorkami sie potrafi ze mna pobawic. Jak wedka ruszam przez balustrade a Tinka jest po drugiej stronie. Wczoraj zmienilam zwirek na nowy (nadal probuje znalezc ten najlepszy wiec ciagle zmieniam rodzaj), a Tinka sie zaczela bawic w piaskownicy. Kopala, skakala, lapala jakies niewidzialne cosie, normalnie obled w ciapki. Wesola sie robi.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Śro gru 02, 2015 11:27 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Diabełkiem targają skrajne emocje. Przygląda się, jak się futra wcierają się we mnie, jak przytulactwo kwitnie i mam wrażenie, że za chwilę eksploduje, wyskoczy ze skóry i też wciśnie się we mnie. Oczy ma przeogromne, okrągłe, wpatruje się w każdego kota z takim natężeniem, jakby wchodziła mentalnie w jego skórę. Przywiera łapeczkami do tapczanu, odwraca się lekko tyłem, zaciska oczy i aż drży: pogłaszcz mnie też, poooogłaszcz! Kiedy ją dotknę, kurczy się, jakbym ją oparzyła. Potem jednak rozluźnia się, widać, że sprawia jej to przyjemność. Czasem aż wpada w mruk. Nagle zrywa się i ucieka.
Są miejsca w domu, w których nawet do niej nie podejdę. Czasem potrafi czaić się w progu kuchni i nie być w stanie wejść do niej na posiłek, choć normalnie nie sprawia jej to problemu.
Tapczan jest miejscem naszych sekretnych wzruszeń
Obrazek

hanelka

Post » Czw gru 03, 2015 19:25 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Chciałabym zobaczyć niepoważną Tinkę :love:
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]