Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2015 18:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Straszka ostatnio ma miejscowke nad kaloryferem. Ta biedna kicia bardziej potrzebuje woliery. Dzięki za Hermione :).

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon lis 16, 2015 18:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Asiap84 pisze:No strasznie się chowa ta biało bura kotka i syczy.

Zajmę sie nią rano :) i zacznę przyzwyczajać do człowieka. Daj ja Asiu do woliery

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 16, 2015 19:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Proszę wtorek wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 16, 2015 19:21 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Tajron pisze:Straszka ostatnio ma miejscowke nad kaloryferem. Ta biedna kicia bardziej potrzebuje woliery. Dzięki za Hermione :).

Strachulka może byc luzem nie musi siedziec w wolierze:) Cfana jest bo na hamaczku jej pupę grzeje.
A tą nową można tam dac do woliery

CatAngel

Post » Pon lis 16, 2015 19:23 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Grafik od 16.11-22.11.
16.11. pon. rano Tajron wiecz. Asia
17.11. wtorek rano CatAngel wiecz. Mara
18.11 środa rano CatAngel wiecz.brak
19.11. czwartek rano CatAngel wiecz. brak
20.11. piątek rano Beata wiecz.brak
21.11. sobota rano brak wiecz. brak
22.11. niedziela rano Marta wiecz.brak

CatAngel

Post » Pon lis 16, 2015 19:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Cookie1706 pisze:Terenia przywiezie dzisiaj do chatki Xene, kotkę która trafiła do schroniska z dziurą w glowie, kicia nie ma ani jednego zęba. To piekna i towarzyska szylkretka.
Oraz jedną z kotek oddanych po śmierci właściciela. Kicia ma 10 lat i jest przerazona... mało je, nie pije, wciąż siedzi wciśnięta w róg klatki. Mało korzysta w kuwety. DT bardzo jej sie przyda...

Koteczki już w kociarni. Nie przygotowali mi w schronie ich książeczek zdrowia, już umówiłam się z Marlenką odbiorę je jutro i zobaczymy co mają wpisane test ty mają obydwie. I tak szylkreka około 10 lat bez ząbków ale daje sobie radę fajnie z jedzeniem suchego -Xena ma na imię, puściłam ją na kwarantannę, ale generalnie chyba będzie ją można spokojnie przenieść na trójkę numer schroniskowy 474/2015 : kotka biało-bura też około 10 lat po zmarłym właścicielu nie trzeba jej się bać bo syczała troszkę ale z klatki dała się zabrać bez problemu - po wyjściu z kontenerka gdzieś się ukryła, może faktycznie jeśli woliera jest wolna to proszę o przeniesienie jej do woliery będziemy widzieć czy je i pije i nie będzie uwięziona w boksie co nie służy jej . Gosiu jak coś to zajmij się nią.
Dziś w boksie siedział taki duży biało-bury pręgusek jak on ma na imię i skąd został przeniesiony?

Poza tym podałam Ciri advocata wpisałam do jej książeczki zdrowia - nie wiem po jakim czasie będzie mogła iść do domu bo z tego co było napisane ma tasiemca, a jest zarezerwowana - dopytam jutro Marlenki.

Czarna kotka Molly ma jeszcze troszeczkę mleka, ale tak ledwie ledwie dostał dziś pół ml Galostopu, założyłam jej kartę i proszę jeszcze przez następne 3 dni podawać jej lekarstwo - przyrząd do podawania lekarstwa jest pudełeczku z Galostopem.
Na przyszły tydzień umówię dla niej sterylkę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 16, 2015 19:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

balbina38 pisze:
CatAngel pisze:
The Szops pisze:
balbina38 pisze:rezerwacje :
VEGA
HANIA
HALINKA
JAGUSIA ( jej nie ma na stronie)

która to Halinka ? :oops:

Pewnie czarna z oczkiem Halinka - Helenka

tak ona.Już mi się fiksują te imiona :roll:

No ok dziewczyny:
czyli Vega pojedzie
Hania czyli buraska po sterylce po podaniu antybiotyków pojedzie
a Halinka i Jagusia jak są zarezerwowane to jaki powód jest że jeszcze siedzą w Chatce
i co z Ciri bo na stronie piszemy że jest zarezerwowana czy coś ktoś wie w tym temacie?

terenia1

Post » Pon lis 16, 2015 19:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ta w boksie to Hermiona z 3 ki. Ma problem z uchem. Mara pisała o niej co i jak.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon lis 16, 2015 19:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Jaki jest mail na linki do aktywacji ogł kociaków z chatki ???

CatAngel

Post » Pon lis 16, 2015 20:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

terenia1 pisze:
balbina38 pisze:
CatAngel pisze:
The Szops pisze:
balbina38 pisze:rezerwacje :
VEGA
HANIA
HALINKA
JAGUSIA ( jej nie ma na stronie)

która to Halinka ? :oops:

Pewnie czarna z oczkiem Halinka - Helenka

tak ona.Już mi się fiksują te imiona :roll:

No ok dziewczyny:
czyli Vega pojedzie
Hania czyli buraska po sterylce po podaniu antybiotyków pojedzie
a Halinka i Jagusia jak są zarezerwowane to jaki powód jest że jeszcze siedzą w Chatce
i co z Ciri bo na stronie piszemy że jest zarezerwowana czy coś ktoś wie w tym temacie?

Tereniu nie mogę znaleźć posta dot. rezerwacji Ciri i nikt też się tutaj do tego nie przyznaje więc usunę tą rezerwację.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Pon lis 16, 2015 20:20 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

To jak dziewczyny, robimy w sobotę sprzątanie? Jeśli nie to ja proszę sobotę wieczór.

Patka2805

Post » Pon lis 16, 2015 20:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Patka2805 pisze:To jak dziewczyny, robimy w sobotę sprzątanie? Jeśli nie to ja proszę sobotę wieczór.

Tak robimy sprzątanie ja będę i proszę o deklaracje kto jeszcze może być.

terenia1

Post » Pon lis 16, 2015 20:34 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kilka uwag po sobotnich porządkach w kociarni zostały zrobione tylko grube sprawy to co było najpilniejsze. Marcin na trójce zdemontował biurko i nieprzydatne regały jest wstawiony nowy regał i tam Gosia dla kociaków urządziła legowiska, z metalowego regału Marcin odkręcił drzwiczki i w regale też są legowiska dla kociastych. Dwie szafki z trójki przeniosłyśmy na kwarantannę i zostały wstawione pod blat , a te stare rozwalające się dwie szafki spod blatu zostały wywalone. Zrobiłyśmy porządek w szafach z kocami , szatami i innymi rzeczami dla kociaków. Generalnie wywaliłyśmy kilka worów różnych dziwnych i nikomu niepotrzebnych rzeczy :D W każdym miejscu , szufladzie i półeczce było naćkanych pełno rzeczy, które powinny być wyrzucone do śmieci :? Zresztą dobrze byłoby się jeszcze raz umówić w przyszłym tygodniu na generalnie mycie i sprzątanie bo to co dziś zrobiłyśmy to nie wystarcza

I tak mam kilka propozycji i proszę o ich przestrzeganie:

1. Sprawa kontenerków - wszystkie plastikowe kontenerki zostały przeniesione na półkę metalową do przedsionka na dwójce, dwa kontenerki stoją na półce w przedsionku przed wejściem do kibelka - wszystkie kontenerki z wyjątkiem dwóch są poskładane i mają założone drzwiczki (były takie że nic się nie dało złożyć i zostały wywalone) - i bardzo proszę jeśli ktoś bierze kontenerek to ma wrócić na swoje miejsce, czyli na regał do przedsionka - tam jest ich miejsce , jeśli ktoś wymyje kontenerek proszę go złożyć, założyć drzwiczki i postawić na regale.
2. W szafach został zrobiony porządek z rzeczami na legowiska - jeszcze w tej szafie na dwójce musimy skończyć, ale w szafie na kwarantannie Dorotka poukładała wszystko - jeśli wyciągacie coś to proszę o zachowanie porządku w szafach - i proszę do kociarni nie przywozić żadnych szmat typu majtki, skarpetki i rzeczy, które nie nadają się na legowiska - wszystkie wielkie kołdry proszę zawozić do schroniska, nie przywozić proszę poduszek z pierzem ani coś podobnego bo poduszki z pierzem nawet nie nadają się do schroniska. Można zebrać ręczniki i koce i coś co nadaje się na legowiska.
3. Bardzo proszę wszystkie osoby dyżurujące o zrobieniu i zachowaniu po swoim dyżurze porządku - ja wiem że jest sporo kotów i pracy, ale jak każdy po sobie zostawi porządek będzie nam łatwiej - jak pisałam w szufladach i szafkach było pełno różnych rzeczy po prostu powciskane, jeśli kończy się pudełko z jedzeniem z lekarstwem i ktoś bierze ostatnią tabletkę bądź jedzenie to proszę o wyrzucenie opakowania do śmieci a nie zostawianie go - bo tym sposobem mamy pełno różnych pustych opakowań, albo niezmierzoną ilość opakowań z resztką jedzenia lub lekarstwa.

Na zużyte strzykawki i igły jest czerwone wiaderko i tam należy je wrzucać :(

Jak zrobimy jeszcze lepsze porządki w szufladach i półkach to można poopisywać co gdzie wkładać i do czego jakie półki i szuflady służą.

W przedsionku tam gdzie wchodzimy jest postawione wiaderko z opisem dla kociaków wolnożyjących czyli np dla Korka tam jest wsypane suche jedzonko gorszej jakości - to co znalazłyśmy w kilku torebkach z różnych miejsc w kociarni, jeśli ktoś coś doniesie proszę o wsypanie do tego pudełka.
Na kwarantannie w niebieskim platikowym pudełku są szmatki do mycia na mokro i na sucho - Dorotka dziś z godzinę siedział i cięła różnego rodzaju szmaty na mniejsze kawałki jak zabraknie ręczników to można brać z tego pudełka.

terenia1

Post » Pon lis 16, 2015 20:36 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

terenia1 pisze:
Patka2805 pisze:To jak dziewczyny, robimy w sobotę sprzątanie? Jeśli nie to ja proszę sobotę wieczór.

Tak robimy sprzątanie ja będę i proszę o deklaracje kto jeszcze może być.

Ja się piszę w takim razie również.

Na naszej stronie Jagusia nie miała opisu, dodałam parę zdań natomiast ja jej wgle nie znam, więc najwyżej napiszcie co skorygować.

Patka2805

Post » Pon lis 16, 2015 20:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Nie wyczytałam narazie potrzeb przyjeżdżania Pani doktor do nas. Czy może jednak ktoś coś ma do zgłoszenia?

Patka2805

[poprzednia][następna]