tak Chrapku Ty łobuzie za twój kolor dużo zdrowia czarny kocie i dla wszystkich kotów czarnych i nie tylko Sto lat

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kolunio pisze:Katia K. pisze:W tym roku znowu miało miejsce głosowanie na budżet miejski. Dla mnie taka forma pozostawia wiele do życzenia, wygrał projekt na ponad 1 mln zł, który zakłada... dodatkowe zajęcia sportowe, w obiektach uczelnianych, dla studentów. Osłupiałam, jak to zobaczyłam. No cóż, żeby zagłosować, wystarczyło oświadczenie, że jest się mieszkańcem Lublina![]()
Na szczęście wygrały (chyba dzięki fejsbukowi, nie lubię fb, ale muszę przyznać, że ma naprawdę duży zasięg i "moc sprawczą") dwa projekty prozwierzęce: mały, zakładający sterylizację 100 kotów i 100 psów (to zgłosiła Fundacja Felis) i duży, Straży dla Zwierząt, który zakłada oprócz sterylizacji 3000 zwierząt (w tym 1000 bezdomnych kotów!) także kilkadziesiąt budek, ekopatrol. Ciekawe, czy radni-bezradni zatwierdzą oba, oby!
wreszcie coś konkretnego dla całego Lublina, a nie tylko dla jednej dzielnicy czy osiedla. a czy u was moi drodzy forumowicze w waszych miastach też budżet na 2016 rok takie wydarzenie miało miejsce.jestem bardzo ciekawy
Katia K. pisze:Jejku, gatiko, dziękuję! Super rzeczy, sama bym poszperała po Twoim bazarku w innej sytuacji.
Dziś po południu proszę o kciuki. Napiszę wieczorem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia i 29 gości