"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2015 8:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Witaj Smoku!

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Pt paź 23, 2015 1:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Bercik jest przepiękny, nawet upasiony. Marutkowi i Odisiowi też nic nie brakuje. Jaka szkoda że już ich nie przytulę.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw paź 29, 2015 21:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

... i znów kolejne dni minęły, i nadal nikt nie pyta o żadnego ze smokotów :(
Już nie wiem, jak ich reklamować :(

Na 9 listopada umówiłam Marutka i Odisia na zrobienie porządku w paszczy, mam nadzieję, ze dobrze zniosą zabieg.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lis 04, 2015 10:20 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Wczoraj wleciałam na kilka minut do smokotów - tradycyjnie na spotkanie wybiegli do mnie Albercik i Odiś :D
Maru oczywiście nadal mnie nie lubi i na mój widok woli ewakuować się pod łóżko ;)

I znów Odiś mnie zaskoczył - wygląda za każdym razem bardziej kwitnąco, zdrowo, ma piękne futerko i znów się zaokraglił :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Śro lis 04, 2015 13:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

A co mówi DT, Jak się sprawują? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon lis 09, 2015 17:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Dzisiaj dwa smokoty miały usuwane zęby - Maru i Odi. Maru pozbył się 3 kłów, pod którymi powstało bogate złoże ropy. Na pewno go to pobolewało. Teraz Marutek jest bezzębny, ale na pewno będzie się lepiej czuł. Odiś również stracił ząbki, ale co nie co mu zostało ;)

Teraz pewnie dochodzą do siebie w domu. I pewnie rozmyślają o kolacji, która będzie jednak baaardzo spóźniona dzisiaj ;)

AYO, smokoty się zasymilowały z rezydentami, nie ma już tej silnej wiezi co na początku - często Maru spi ze swoim klonem, Albert z kociakami, Odi przy człowieku. Rozdzielenie ich teraz nie byłoby aż taką traumą jak np w sierpniu. Obserwując chłopaków można nawet powiedzieć, ze Maru i Odi mogliby iść do domu bez kotów, dlatego, ze oni sa przede wszystkim zapatrzeni w człowieka. Szczególnie Odi. Dla niego inne koty są jak meble, nie zwraca na nie uwagi ;)
Albercik jest towarzyski i powinien isć do domu z kotami, szczególnie z młodziakami.

Na dniach uaktualnie rozliczenia (najpierw musi się też moja dziura po wyrwanym dziś zębie zagoić ;) )
Za ząbki Odisia zapłaciłam 150zł, za Marutka płacę ze swojej kasy.
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 09, 2015 18:05 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

:ok: :ok: :ok:
za małe, niech znajdą dom(y)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 10, 2015 9:42 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Obrazek
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt lis 13, 2015 14:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Villenie!
Mówiłeś, ze Odi przy wszelkich zabiegach weterynaryjnych zamienia się w opazurzoną wielołapną bestię - a tu zmyła!
Odi bez problemu pozwolił sobie w domu podac kroplówkę, siedział cierpliwie, mało tego - nawet sobie łapkę z wenflonem lizał, żeby szybciej kapało :kotek:
Zresztą u weta nie było żadnych problemów z podaniem zastrzyku. Po prostu postawiony na stole, dupcia skłuta i tyle :D
Maru też bez problemów pozwala na obsługę - wetka dała zastrzyk, ja w domu dałam zastrzyk, w pełni obsługiwalne koty :201461
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 13, 2015 21:52 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

No proszę jaki grzeczny Odinio <dobry kotek>
Podczas naszej wizyty niestety walczył, wrzeszczał, skrzeczał, wyrywał się, a na koniec sfajdał się w transporterku. Droga do domu była bardzo śmierdząca. Ale czego nie robi się dla kici.

Czochradełka dla całej trójeczki i rezydentów :201461

agatag

Od: Sob sie 30, 2014 19:08

Post » Pt lis 13, 2015 22:04 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Ha! - jaka miła odmiana :kotek:
Transporterki czyste, podróż do weta bez zbędnego biadolenia ze strony Odisia i Marutka. U weta bez problemu zastrzyk w dupki i lulu spać ;)
Potem grzecznie się wybudzili i w domu jak sie ocknęli zażądali kolacji i zaległego sniadania z obiadem 8)
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 14, 2015 0:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Avian pisze:Potem grzecznie się wybudzili i w domu jak sie ocknęli zażądali kolacji i zaległego sniadania z obiadem 8)
:ok: kochane pysie

agatag

Od: Sob sie 30, 2014 19:08

Post » Pon lis 16, 2015 16:55 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Kolejne podsumowanie smoczkowej skarpety :

Avian pisze:Rozliczenie

wpływy :
1000zł osoba prosząca o anonimowość :201494
100zł marysienka
100zł kwinta
50zł Ais
33zł izydorka
100zł avian
50zł BeciaQ
60zł Barbasia
300zł osoba prosząca o anonimowość
50zł Maja B.
10zł Grażyna P.
30zł Iwona J.
20zł izka53
50zł mateosia
30zł wiesiaczek1
25zł maneki
50zł agunia.s.

Razem wpływy : 2058zł

wydatki :
400zł hotelik
355,52zł zamówienie zooplus
88,00zł odrobaczanie (Advocate na kark, 3 szt - 2 mniejsze, jeden większy)
79,80zł karma nerkowa dla Odisia
200zł - przelew do agatag, żeby miała na ewentualne nieprzewidziane wydatki związane z kotami, np wet
328,42zł karma nerkowa dla Odisia (ponad 30 puszeczek, 4kg chrupek i RenalVet 60kapsułek)
78zł - badanie krwi Odisia
150zł - porządek w paszczy Odika
100,74zł - chrupki (6,7kg ToTW)

Razem wydatki : 1780,48zł

Pozostaje w kasie : 277,52zł

Na wszystkie wydatki mam paragony, faktury bądź potwierdzenia przelewów - na życzenie do wglądu.

Marutka od czasu przyjazdu do Poznania objęłam swoją wirtualną opieką, więc czipowanie, badania krwi i porządek w jego paszczy opłaciłam ze swojej kasy. Skarpeta jest dla Odisia i Bercika.
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 23, 2015 9:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Chłopaki ok, choć trochę jakby bardziej melancholijni byli ostatnio. Albercik miał focha, uciekał od aparatu, Maru to tylko kolanka, innej opcji nie zakłada.
A Odi jak zawsze wyluzowany i zadowolony z życia. Ma teraz zajęcie - wychowuje młode pokolenie Odiniątek ;) Swoje małe kloniki :lol:
Zresztą Albert też bardzo lubi zabawy z kociakami :D
Tylko Maru preferuje swięty spokój i woli się wycofać na z góry upatrzone pozycje. I nadal trzyma się blisko swojego klona ;)

Bercik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maru
Obrazek

Obrazek

A tu dla porównania klon Marutka ;)
Obrazek

Odi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polecają się nieustająco uwadze!

Odi -dom bez zwierząt bądź z kotem/kotami, mogą być dzieci, małe też. Bez psów!
Maru - dom bez zwierzat bądź z kotem/kotami. Raczej starsze dzieci, bo to spokojny kocurek. Bez psów!
Albert - dom w każdej konfiguracji 8)
Niewychodzące!
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 05, 2015 20:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Zaistniała daleka możliwość na powrót kotów do domu. Na razie myślę ostrożnie, bez chorągiewek. Możliwość jest daleka.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

[poprzednia][następna]