PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOCY!:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2015 18:52 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

To jest Wenus, poprzedni nr 673/14 - adoptowana dokładnie rok temu.
Obrazek

Pocieszające jest to, że przy ok. 800 adopcjach rocznie tych zwrotów w sumie jest niewiele. Ale powody niezmiennie są szokujące :twisted: I załamujące :( .

Fantastyczne adopcje :ok: Cudownie, że majestatyczny Wachtang doczekał się swojego amatora :D .
Cieszy, że ludzie przyjeżdżają po koty z ogłoszeń (Chrabąszcz). Widać, że nie na darmo codziennie poświęcamy swój czas (pisząc ogłoszenia, wstawiając je na stronach, rozmawiając z ludźmi przez tel.) dla kotów ze schronu :wink:. Cieszy, że wiele z nich znajduje domy mimo choroby i konieczności doleczania.
Wczoraj zostali adoptowani Basza i Namibia na doleczenie oraz zdrowy Cerber. Ponadto został odebrany 980/15 :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lis 11, 2015 19:58 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Nadal nie mieści mi się w głowie, jak można tak zwyczajnie oddać zwierzaka... :strach: ludzie są beznadziejni...
Obrazek Obrazek Obrazek

katja_88

Od: Wto paź 28, 2014 13:10

Post » Śro lis 11, 2015 20:12 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Z drugiej strony, ludzie są tez fantastyczni. Mamy mnóstwo adopcji kotów chorych, nie do końca zsocjalizowanych, mocno starszych... choćby dzisiejsza adopcja syczącego Wachtanga - syczącego ze strachu oczywiście, ale także ze strachu potrafi się zamierzyć łapą na człowieka. Myślę, ze szybko z niego będą koty. Dom na mnie zrobił jak najlepsze wrażenie. Wybrał Wachtanga, choć były w A1 większe pieszczochy.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro lis 11, 2015 20:19 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Tak i bardzo mnie to cieszy :ok:
Ale przeraża mnie jak pozbawieni uczuć muszą być Ci "drudzy" :(
Obrazek Obrazek Obrazek

katja_88

Od: Wto paź 28, 2014 13:10

Post » Śro lis 11, 2015 20:55 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Revontulet pisze:
Cieszy, że ludzie przyjeżdżają po koty z ogłoszeń (Chrabąszcz). Widać, że nie na darmo codziennie poświęcamy swój czas (pisząc ogłoszenia, wstawiając je na stronach, rozmawiając z ludźmi przez tel.) dla kotów ze schronu :wink:. Cieszy, że wiele z nich znajduje domy mimo choroby i konieczności doleczania.

Tak, po trzykroć tak! Sama jestem zresztą przykładem osoby, która - dzięki Twojemu ogłoszeniu i cierpliwemu odpowiadaniu na durne pytania przez telefon - adoptowała ze szpitala, jako pierwszego w życiu kota, cudowną, kochaną Hubunię. A Heniulka sama mi wybrałaś :)
A tu argumenty wizualne, bo ponoć obraz wart jest tysiąca słów:

Przed ogłoszeniami:
ObrazekObrazek

i po...
Obrazek Obrazek

Dziękuję!

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Śro lis 11, 2015 21:20 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

To ja dziękuję :D . A najbardziej dziękują Huba i Heniulek :D

Dziś na posterunku była boniedydy, którą wspierały MałgosiaZ i MissJoas :ok: .
A jak wyglądają Wasze plany weekendowe?

Piątek: MAU
Sobota: jaamkasica, Revontulet
Niedziela:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 11, 2015 22:39 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Przyjazd do schronu jeśli już to w sobotę, uzależniam od stanu zdrowia Dziadka Kostka . Na razie jest słabo .

Dzisiaj dużą ilością surowego serca wołowego wykarmione zostały koty w A1 i na kwarantannie . Do A2 nawet nie starałam się podać z powodów personalnych :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lis 12, 2015 9:20 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Żarłoczny Babon pisze:i po...
Obrazek Obrazek
Dziękuję!

Jakie piękne koty... :1luvu:
Dziękujemy!
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw lis 12, 2015 9:44 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Revontulet pisze:To ja dziękuję :D . A najbardziej dziękują Huba i Heniulek :D

Dziś na posterunku była boniedydy, którą wspierały MałgosiaZ i MissJoas :ok: .
A jak wyglądają Wasze plany weekendowe?

Niedziela:

to ja chyba w niedzielę wpadnę, skoro nie ma innych chętnych :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw lis 12, 2015 9:55 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Żarłoczny Babon pisze:
Revontulet pisze:

Tak, po trzykroć tak! Sama jestem zresztą przykładem osoby, która - dzięki Twojemu ogłoszeniu i cierpliwemu odpowiadaniu na durne pytania przez telefon - adoptowała ze szpitala, jako pierwszego w życiu kota, cudowną, kochaną Hubunię. A Heniulka sama mi wybrałaś :)
A tu argumenty wizualne, bo ponoć obraz wart jest tysiąca słów:

Przed ogłoszeniami:
ObrazekObrazek

i po...
Obrazek Obrazek

Dziękuję!

:love:
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Pt lis 13, 2015 8:07 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Pogratulować sobie mogą wszyscy zaangażowani w socjalizację kotów (tych, które tego potrzebują), w tym panie odrabiające prace społeczne, albowiem Maruna tak dobrze się zsocjalizowała (o czym pisała wcześniej m.in. MAU), że - jak wynika z bazy - sama sobie wczoraj załatwiła dom :)
Zresztą na ostatnich zdjęciach nawet widać, ze to już zupełnie inny kot niż na początku:
Obrazek
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pt lis 13, 2015 13:17 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Maruna :1luvu:

Dziś dzwoniła pani zainteresowana kotką, wstępnie myśli o Wenus :ok: . króciutko z nią rozmawiałam i wiem tylko tyle, że jedzie do schronu :ok:

Niedziela: MissJoas

Ktoś jeszcze???
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lis 13, 2015 14:07 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Niedziela :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt lis 13, 2015 14:09 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Mam do oddania trochę fantów na bazarek, głównie biżuteria. Może się przyda? Do odbioru na Ursynowie. Ewentualnie mogę sama zrobić bazarek, jeśli by to jakoś pomogło :)

justyslopez

Od: Nie wrz 16, 2007 17:34

Post » Pt lis 13, 2015 18:00 Re: PALUCH 13!MRAU.Dwa maluszki MEGA PILNIE potrzebują POMOC

Z dzisiejszej wizyty, podczas której przez kilka godzin towarzyszyłam Mau.
Do adopcji poszły: Temida 825/15 ze szpitala na jedynaczkę, Fusia 924/15 z posterylkowego na jedynaczkę i Wituś 662/15 - Wojownik, bez mała Skywalker na jedynaka (ale pozostanie Witusiem).

Obrazek
Obrazek

W pokoju klatkowym znajdująca się Wenus 987/15 jest bardzo przestraszona, można powiedzieć, że zapomniała kontaktów z ludźmi (zdziczała)i nie tylko.

Obrazek
Obrazek

Przepiękna Mrusia 978/15 myśli tylko o mizianiu.

Obrazek
Obrazek

Przybyła na kwarantannę brązowa brytyjka 992/15
Obrazek

Koteńka maleńka czarno-biała 938/15 czuje się bardzo źle; wysterylizowana w ostatniej chwili (ropomacicze), porusza się z trudem, dostała również leki przeciwbólowe.
Obrazek

CDN
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

[poprzednia][następna]