Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2015 11:27 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

3koty pisze:
Prakseda pisze: Tylko dobrze by było, żeby ktoś mógł podjechać samochodem. ja nie jestem zmotoryzowana.

DZIEKI :)
ja podjade i po te cmentarne i po ta dla mnie :1luvu:

daj tylko znać kiedy mam być

Na pewno już po 11 listopada.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lis 05, 2015 12:37 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Prakseda pisze:
Dziwna ta buda. Jeżeli cienka i żółta, to może jest z plastiku. (Może to domek w wersji letniej). Poza tym duża, będzie trudno ustawić. Na cmentarzu trzeba dobrze ukrywać budki, owijać na czarno, nie biało. Zbyt wysoka budka nie trzyma ciepła.

Nie, nie to nie plastik.Wydaje mi sie, ze dobrze izoluje( robila Koteria,nawet naklejka sie zachowala,wiec zakladam, ze material sie nadaje).Z takiego samego pudla mam karminik, tylko ze karmnik jest bez pokrywy, wiec stad mam mozliwosc zajrzenia od srodka i zobaczylam jak to wyglada w przekroju - ze w srodku zolta masa , a na zewnatrz jakby biala folia powlekajaca mase .Ale budka jest normalnie powleczona gruba czarna folia. Wydaje mi sie, ze to jest jakby pudlo dopasowane do transportu czegos.Sama nie uzywalam, kolezanka miala przez caly sezon i dopoki miala podrostki to jej sie sprawdzalo.

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Czw lis 05, 2015 12:53 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

zuzia96 pisze:Wysłałam dzisiaj wsparcie dla Chudełka i reszty wolszczaków :D nie wpisałam nicku, ale będzie z Rzeszowa

Czy te koty są oswojone, takie co można by im szukać domów? może powoli kolejno jakoś próbować szukać domów, przynajmniej tym pro ludzkim? Myślę że zawsze trochę rozładowałaby się sytuacja gdyby ich było tam mniej. Nie znam sytuacji, ale może warto spróbować robić ogłoszenia. Co o tym sądzicie?

:ok: dziękuję bardzo!

Chudełek już wrócił na cmentarz, ale rachunku jeszcze nie ma :twisted:

szukanie domów robimy sukcesywnie tym kotom, które przejawiają do tego skłonność ;) ostatnio znalazły dom (jak się potem okazało, wspólny :D :1luvu: ) białaczkowe Kubuś i Felek. wcześniej do domu poszedł Pulpet, który stał się Mańką ;D
w tej chwili mamy na wydaniu duecik miłosny, zakochaną parę. są świetne, Mumin jest uroczy i zawadiacki, Amorka to wyjątkowy kot pacyfista-hipis. jest nawet dla nich obiecany DS! tylko niestety w dalszej, nieokreślonej perspektywie czasowej. a zabranie ich z cmentarza jest BARDZO PILNE ze względów bezpieczeństwa. mam opory z ogłaszaniem ich, bo wszędzie na zdjęciach widać groby, nietrudno wydedukować, że chodzi o wolski. zbawieniem byłby DT do czasu adopcji przez zaklepany DS.

myślę nad znalezieniem domu dla Piratki.
tak naprawdę pewnie większość tych kotów zdecydowanie nadałaby się do oswojenia, tylko kto się tego podejmie...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon lis 09, 2015 21:57 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Jak się ogarnę w robocie to zajrzę w środę. Oby tylko nie zrobiło się ciemno jak dziś o 15tej :/
Czy naprawdę już nie ma nigdzie na cmentarzu wody wziąć?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto lis 10, 2015 2:01 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

bagheera pisze:Jak się ogarnę w robocie to zajrzę w środę. Oby tylko nie zrobiło się ciemno jak dziś o 15tej :/

W toalecie :mrgreen:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lis 10, 2015 10:57 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

bagheera pisze:Jak się ogarnę w robocie to zajrzę w środę. Oby tylko nie zrobiło się ciemno jak dziś o 15tej :/

Wiem, ze otware bylo zawsze ujecie wody w duzej czesci nieopodal kosciola przy malym wyjsciu na Cmentarz Powstancow. To byla jedyna czynna po Wszystkich Swietych studnia. (no i toaleta, rzecz jasna o ktorej wsponiala mziel)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro lis 11, 2015 11:08 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Według prognoz, zimy ma nie być...

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... a-i-wiosna
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lis 11, 2015 14:03 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

mziel52 pisze:Według prognoz, zimy ma nie być...

mokro i wietrznie... chyba wolałabym dla nich lekkie mrozy.

Fleur

Post » Czw lis 12, 2015 17:56 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

foty z zeszłego tygodnia, wgrywam z poślizgiem, jutro cyknę nowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

love story :1luvu: :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

uwaga - to już nie para miłosna :) to Marmur i Sępik
Obrazek

kołtun na zadzie Białego Policzka się utrzymuje:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to już Amora i Mumo ;D
Obrazek

Seledynka, seledynowe oczy i najchmurkowszy odcień szarości:
Obrazek

wielki, głupi miś Ursus
Obrazek

Obrazek

:P

Fleur

Post » Pt lis 13, 2015 10:06 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:

Oj chyba nie.
Przed wiatrem można się skryć w jakimś kąciku. Zawsze co plusowa temperatura, to plusowa.
Mróz jest strasznym wrogiem kota.
Fleur, Twoje zdjęcia są cudowne, takie wzruszające. No i dobrej jakości.
O domku pamiętam tyle, że robota (hurtowa w końcu) kiepsko mi idzie.
Dam znak jak będzie gotowy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lis 13, 2015 10:36 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Mumin i Amorozo.. te dwa koty sa naprawde wyjatkowe! Oby szybko trafily do domku (tego zycze zreszta wszystkim wolszaczakom). Zdjecia faktycznie urocze!

alysia

Post » Pt lis 13, 2015 13:21 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Przepiękne zdjęcia. A koty grube i zadowolone !
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt lis 13, 2015 13:47 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

dzięki za zdjęciowe komplementy! :D większość to zasługa mojego cierpliwego Sz., jak chodzę sama, to zdjęcia są słabe albo nie robię wcale. Sz. mimo wieloletniej znajomości nie rozróżnia żadnego kota na cmentarzu, taki typ. ale dzielne pomaga w cateringu i nieraz jeździł autobusem i woził w rencach całe kila serc z Makro :201494

ale wzruszającość zdjęć to już nie zasługa ani moja ani Sz., tylko wiecie kogo, nie? :1luvu:

Prakseda pisze:
Fleur pisze:

Oj chyba nie.
Przed wiatrem można się skryć w jakimś kąciku. Zawsze co plusowa temperatura, to plusowa.
Mróz jest strasznym wrogiem kota.

no wiatr tak, ale mokre futerka? z drugiej strony przynajmniej żarcie i woda nie zamarzają.

dziś mam już gotowe ponad 4 kg serc - 1,5 surowe, 3,5 gotowane, do tego 2l rosołu na sercach ze smalcem. puszki i suche - niskie temperatury sprzyjają zostawianiu większej ilości prowiantu.

a jeszcze jedno - Praksedo, bez pośpiechu. nie mamy prawie wcale braków w budkach! póki co. :ok: :ok:

Fleur

Post » Pt lis 13, 2015 17:29 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

jak ja bym chciala, zeby moja Bunia - kocio domowe, kanapowe, lozkowe , terrorysta pokarmowy, wybrzydzacz , wypieszczony 24 h/dobe... byla taka pulchna.. (Bunia ma 19 wiosen i duzo "zlych" doswiadczen z wetami)... :wink:

alysia

Post » Pt lis 13, 2015 22:01 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

dziś przebojem był rosół na sercach z dodatkiem smalcu. koty się przepychały do miski, opróżniły 2 opakowania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 13, 2015 23:50 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

[poprzednia][następna]