Cindy pisze:cypisek pisze:czy karmisz lisa na lotnisku w Goleniowie? to przeciez daleko? moze moge pomoc.
czesto tam jestem moze sie spotkamy?
Cypisku, w Swinoujsciu tez jest lis - widzialam go w lasku miedzy muszla koncertowa a fontanna, gdzie karmi starsza pani Zosia (karmicielka, ktora nie dostaje karmy z UM, chociaz to oni mi o niej powiedzieli i wiedza, ze tam dokarmia koty) karmi te koty ze swojej marnej emerytury. Zrobilo sie niezle zbiegowisko, ale lisek nic sobie z ludzi nie robil, chcial tylko zeby kotki sie z nim podzielily jedzeniem - ale one na niego nafukaly - podobno ktos go tam dokarmia - ale wydaje mi sie, ze koty mimo wszystko sa zagrozone
Na pewno są zagrożone kociaki.Dorosłe lisy przemieszczają się bardzo szybko i jeśli już polują aby zabić, to naprawdę głód im musi bardzo doskwierać.I to raczej w terenie gdzie naprawdę ciężko zdobyć inne formy pożywienia.
Z moich doświadczeń wynika, że te które migrują w miastach, doskonale sobie radzą nawet przekopując śmietniki.Doskonale znają miejsca gdzie można wyrwać coś do zjedzenia.