Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2015 12:09 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

rany, kobiety, wpędzacie mnie w kompletne przerażenie, ja się przymierzam jak pies do jeża do jednej!!! :D

A co do budek, to chyba musimy poczekać na Fleur i jej sugestie, ile i gdzie.
Zniknął też "daszek karmnikowy" z górki, nie wiem, czy też w ramach "porządków". Ale np.po drodze z małego cmentarza budka stała.
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto lis 03, 2015 14:18 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

:D
w piątek będę miała mało czasu na karmienie, ale postaram się zrobić szybki rekonesans ile mamy strat.
wiem o braku daszku nad karmnikiem przy pomniku, przydałoby się tam coś podobnego. chociaż nie jest to bardzo duża strata biorąc pod uwagę, że z tego akurat miejsca wyjadały wrony.
3koty pisze:A czy przy okazji ja moglabym kupic jeden mniejszy domek?

Po mojej drodze na spacer do lasu jest takie miejsce, gdzie moglaby sie przydac.
Jesli jej nie beda chcieli, to oddam na cmentarz.

Ewelina

a gdzie chcesz ją kupić? :)

Prakseda pisze:Ja zrobię Wam (znaczy cmentarniakom) domek. Już mam pudła.
Na fb jest wydarzenie żebracze, z prośbą o sponsorowanie zakupu. Kilka osób już mi wpłaciło.

Po 1 listopada zawsze są straty w domkach. Ale większość ludzi przyjdzie na swoje groby dopiero za rok ew. na wiosnę. Więc teraz można już ustawiać nowe budki. Powinny posłużyć przynajmniej przez zimę.

na razie rób na "swoje" koty, my sobie coś wykminimy.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro lis 04, 2015 12:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze::D
w piątek będę miała mało czasu na karmienie, ale postaram się zrobić szybki rekonesans ile mamy strat.
wiem o braku daszku nad karmnikiem przy pomniku, przydałoby się tam coś podobnego. chociaż nie jest to bardzo duża strata biorąc pod uwagę, że z tego akurat miejsca wyjadały wrony.

Po mojej drodze na spacer do lasu jest takie miejsce, gdzie moglaby sie przydac.

Ewelina

wszystko jedno gdzie, nie mam jak jej sama zrobić :oops:
Ewelina

Obrazek

3koty

Od: Śro mar 12, 2014 7:35

Post » Śro lis 04, 2015 14:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

3koty pisze:

Ewelina

p. Wiesława może wiedzieć, ona chyba kupiła skądś rok temu, bardzo porządne...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro lis 04, 2015 14:51 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:
3koty pisze:

Ewelina

Ok, 3koty ja Ci zrobię i dam kotu w potrzebie ale po weekendzie.
Dalszy kontakt na pw.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 04, 2015 21:48 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Wysłałam dzisiaj wsparcie dla Chudełka i reszty wolszczaków :D nie wpisałam nicku, ale będzie z Rzeszowa

Czy te koty są oswojone, takie co można by im szukać domów? może powoli kolejno jakoś próbować szukać domów, przynajmniej tym pro ludzkim? Myślę że zawsze trochę rozładowałaby się sytuacja gdyby ich było tam mniej. Nie znam sytuacji, ale może warto spróbować robić ogłoszenia. Co o tym sądzicie?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lis 04, 2015 22:48 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Mam na zbyciu uzywana budke robiona kiedys przez Koterie,wlasnie z czegos takiego co bardziej przypomina jakas mase(w srodku zolte , na zewnatrz powleczone czyms bialym).Jest duzo ciezsza niz styropianowa.Uzywana, ale nawet folii nie trzeba wymieniac.
Z zewnatrz wydaje sie bardzo wysoka. Dzisiaj pomierzylam - glebokosc 54cm, szerokosc 60cm, wysokosc 56cm. Ale z tego co kojarze sufit i podloga sa bardzo grube.
Zakupilam tez polary na kg z Allegro. Wolszczakom moge oddac ok 4kg. Tylko one sa w b.duzych kawalkach, nacielam mala reklamowke, ale kiepsko mi to idzie(kiedys duzo cielam podczas lapanek siedzac w samochodzie,a ostatnio malo lapie).
Budke moge zawiezc na cmentarz ktoregos wieczora,polary do dogadania, bo wymagaja pociecia ( aczkolwiek ja wpierw dno wykladam duzymi kawalkami i dopiero na to sypie scinki).

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Czw lis 05, 2015 9:24 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

annakk pisze:Mam na zbyciu uzywana budke robiona kiedys przez Koterie,wlasnie z czegos takiego co bardziej przypomina jakas mase(w srodku zolte , na zewnatrz powleczone czyms bialym).Jest duzo ciezsza niz styropianowa.Uzywana, ale nawet folii nie trzeba wymieniac.
Z zewnatrz wydaje sie bardzo wysoka. Dzisiaj pomierzylam - glebokosc 54cm, szerokosc 60cm, wysokosc 56cm. Ale z tego co kojarze sufit i podloga sa bardzo grube.
Zakupilam tez polary na kg z Allegro. Wolszczakom moge oddac ok 4kg. Tylko one sa w b.duzych kawalkach, nacielam mala reklamowke, ale kiepsko mi to idzie(kiedys duzo cielam podczas lapanek siedzac w samochodzie,a ostatnio malo lapie).
Budke moge zawiezc na cmentarz ktoregos wieczora,polary do dogadania, bo wymagaja pociecia ( aczkolwiek ja wpierw dno wykladam duzymi kawalkami i dopiero na to sypie scinki).

Dziwna ta buda. Jeżeli cienka i żółta, to może jest z plastiku. (Może to domek w wersji letniej). Poza tym duża, będzie trudno ustawić. Na cmentarzu trzeba dobrze ukrywać budki, owijać na czarno, nie biało. Zbyt wysoka budka nie trzyma ciepła.

Oferuję swoją budkę, po raz drugi. Polaru tez mogę dać większą ilość. Tylko dobrze by było, żeby ktoś mógł podjechać samochodem. ja nie jestem zmotoryzowana.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw lis 05, 2015 9:37 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Praksedo a jakie optymalne wymiary wewnętrzne powinna mieć budka dla jednego kota a jakie dla dwóch kotów? Jak robiłam ze zwykłych płyt 100 cm to ciełam na 3 kawałki i operowałam wtedy prostokątami o wymiarach 50x33. Ten twardy ostatnio kupiony jest dłuższy - 118 cm i 3 kawałki wychodzą po 39 cm. Ten pierwszy łączyłam tak aby wysokość była nie mniejsza niż 33 cm, czyli stawiałam boki na podłodze. Czy tak samo robic z tym dłuższym? Wtedy wysokość może być te 39 cm. Czy to nie za wysoko? A szerokość 60-50 cm dla 2 kotów a 40 dla jednego, czy to w sam raz?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw lis 05, 2015 9:42 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:
3koty pisze:

Ewelina

Nie wiem, czy było to rok temu czy więcej, kilka domków p. Wiesia dostała ode mnie. Wcześniej tez robiłam dla niej.

Prakseda

Post » Czw lis 05, 2015 9:49 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Ewa.KM pisze: ..... Wtedy wysokość może być te 39 cm. Czy to nie za wysoko? A szerokość 60-50 cm dla 2 kotów a 40 dla jednego, czy to w sam raz?

Szerokości ok.
Wysokość tak ponad 30 cm tez jest dobra.
:ok: Gratulacje, że to robisz.

Prakseda

Post » Czw lis 05, 2015 10:19 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Czyli wysokość w granicach 30-40 cm to optymalny przedziała? Nie powinny być ani niższe ani wyższe?
Ale ciagle nie opanowałam klejenia pianką. Zawsze cos ubabram :) Wczoraj zawiozłam budkę dla tej kotki z Instytutu Onkologii. viewtopic.php?f=1&t=170852&p=11238553&hilit=Onkologii#p11238553
Dzięki temu mam plecy i u pani sekretarki a jak się okazało i u doktora. Na wizycie kontrolnej zamiast gadać o moich jelitach gadaliśmy o jego kotach.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw lis 05, 2015 10:29 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Ewa.KM pisze:Ale ciagle nie opanowałam klejenia pianką. Zawsze cos ubabram :) Wczoraj zawiozłam budkę dla tej kotki z Instytutu Onkologii. viewtopic.php?f=1&t=170852&p=11238553&hilit=Onkologii#p11238553
Dzięki temu mam plecy i u pani sekretarki a jak się okazało i u doktora. Na wizycie kontrolnej zamiast gadać o moich jelitach gadaliśmy o jego kotach.

Ojej, masz kontakt koci w CO (Ursynów)?
Kilka lat temu przy wejściu do przychodni zobaczyłam 3 drewniane domki, służące jako karmiki. Potem zobaczyłam 3 wypasione koty karmione w oknie (suteryna) przez kogoś z "białego" personelu. Zainspirowana tym zawiozłam tam trzy swoje budki. Było to jesienią. gdy zajrzałam tam wiosną. Moich budek nie było. W kolejnym roku zawiozłam nowe budki ale tez zniknęły.
Jednak przypuszczam, że nie były złośliwie wyrzucane tylko gdzieś przenoszone.
Może coś wiesz na ten temat i w ogóle kotów w Onkologii???
Przepraszam za OT. Może w tej sprawie przejdziemy na pw.

Prakseda

Post » Czw lis 05, 2015 10:31 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

już pisze pw
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw lis 05, 2015 10:31 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Prakseda pisze: Tylko dobrze by było, żeby ktoś mógł podjechać samochodem. ja nie jestem zmotoryzowana.

DZIEKI :)
ja podjade i po te cmentarne i po ta dla mnie :1luvu:

daj tylko znać kiedy mam być
Ewelina

Obrazek

3koty

Od: Śro mar 12, 2014 7:35

[poprzednia][następna]