Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magdar77 pisze:color1 niestety, ale faktem jest, ze lepiej kota nie wziac ze schronu, niz go tam potem oddac. Takie zwroty czesto koncza sie smiercia kota z powodu depresji, dlatego najpierw trzeba pomyslec czy podola sie w kazdej sytuacji.
MAU pisze:Dziś były 2 adopcje.Do swoich domów pojechali mała Burasia 949/15 i ze szpitala Procent 893/15.Po powrocie do domu przeczytałam na wątku ,że Procent został wydany bez testów.Nie wiem dlaczego tak się stało.Byłam pewna ,że miał testy,bo robi się je na wejściu do schroniska ,czasami przy wyjściu.
color 1 Szkoda,że nie wróciłeś do mnie do Kociarni -wyjaśnilibyśmy sprawę od ręki i na miejscu.A tak mogę to zrobić dopiero w piątek,bo wtedy będę w schronisku.Mam nadzieję,że jutro testy okażą się ujemne.![]()
color1 pisze:miałem w ostatniej chwili wyjąć go z transporterka i zostawić ??
color1 pisze:MAU pisze:Dziś były 2 adopcje.Do swoich domów pojechali mała Burasia 949/15 i ze szpitala Procent 893/15.Po powrocie do domu przeczytałam na wątku ,że Procent został wydany bez testów.Nie wiem dlaczego tak się stało.Byłam pewna ,że miał testy,bo robi się je na wejściu do schroniska ,czasami przy wyjściu.
color 1 Szkoda,że nie wróciłeś do mnie do Kociarni -wyjaśnilibyśmy sprawę od ręki i na miejscu.A tak mogę to zrobić dopiero w piątek,bo wtedy będę w schronisku.Mam nadzieję,że jutro testy okażą się ujemne.![]()
hm.. teraz to już po herbacie... jutro zrobię i błagam los aby nie zrobił mi psikusa, nie zasłużyłem na to, i ten cudny kocio tez nie !
color1 pisze:magdar77 pisze:color1 niestety, ale faktem jest, ze lepiej kota nie wziac ze schronu, niz go tam potem oddac. Takie zwroty czesto koncza sie smiercia kota z powodu depresji, dlatego najpierw trzeba pomyslec czy podola sie w kazdej sytuacji.
on miał depresje już od jakiegoś czasu w schronie, zdaję sobie sprawę jak trudne to są decyzje...
miałem w ostatniej chwili wyjąć go z transporterka i zostawić ??
jamkasica pisze:ale skąd pomysł, że akurat Procent był wśród nich?
Zdaje się, że masz słuszne pobudki i chciałeś uratować jakiegoś biedaka ze schroniska- co bardzo cieszy, nie bez powodu nieustannie apelujemy o wsparcie schronowych kotów.
Problem w tym, że ja zwyczajnie nie rozumiem Twojej postawy. Oświadczasz, że próbowałeś "wyrwać" kota od jakiegoś czasu (na czym to wyrywanie polega?), następnie masz żal o brak testów- jak dla mnie- nieuzasadniony, a na koniec nie przyjmujesz do wiadomości prostej kwestii (tak, powrót do schroniska będzie gorszy niż nie opuszczanie go)![]()
Mam nadzieję, że Procent migiem się odcuka w domowych pieleszach. O wynik testu się nie martwię, gdyby nie to, że teraz testy są robione z zasady, to u Procenta nie byłoby wskazań do ich wykonania
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości