Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2015 2:00 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

....Ale Klarze chyba przypomniało się jak Kiciunia ,,zakłócił :twisted: ,,Jej z parapetową drzemkę więc dostał przez łepetynkę łapka... skulił uszka i zwiał :lol: ....

Obrazek

Obrazek :kotek:
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Sob paź 31, 2015 2:07 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:
ewar pisze:.Iza pyta o Twoje pozwolenie, bo to już Twój wątek.

dokładnie tak - wątek Twój, dotyczący kotów, . Wklejenie zdjęcia nie dotyczącego moze być traktowane jako OT. Rzuce jutro zdjęciem Mamci, może znasz ją z widzenia z osiedla.
Póki co - Gutus juz drugą dobę nie pawiuje :ok: :ok: :ok: I właśnie 7 kg kota usiłuje spać w kartonie po butach rozmiar 36 :mrgreen: :mrgreen:

IZKA... pewnie wklejaj Mamcie....tylko że ja tu od niedawna mieszkam na tą chwilę wiem kto mieszka na przeciwko mnie :? :? więc watpie abym znałam Mamcie...ale kto wie.....kto wie... :D świat wcale nie jest taki duży... :wink: :wink: :wink:

Cieszę się że Guciu już lepiej...wystraszył się chyba że jednak ma z kim jechac do weterynarza i stwierdził że już koniec symulowania ....i ma nadzieję że zrozumiałaś Jego przekaz że On tam nie lubi jeżdzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

agamalaga

Post » Sob paź 31, 2015 6:56 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Aga, ja założyłam wątek, ale przeniosłam go na Nasze Koty i jest już Twój.Na tym podforum pisze się o wszystkim, takie pogaduszki, niekoniecznie dotyczące kotów.
Pacanie łapą to nie agresja, to dawanie do zrozumienia, że coś się nie podoba i już.Kiciunia próbuje różnych sposobów, aby zainteresować sobą Klarę, ona w końcu pozwoli się mu kochać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 31, 2015 13:49 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:Aga, ja założyłam wątek, ale przeniosłam go na Nasze Koty i jest już Twój.Na tym podforum pisze się o wszystkim, takie pogaduszki, niekoniecznie dotyczące kotów.

dokładnie tak, ale grzeczność wymaga zapytania o wklejenie czegoś nie kociego.

No to moja Mama
Obrazek

A ja mam kolejny problem - zaginął Pietruszka.....
Nie ma go od czwartku, okoliczne garaże przeszukane. Boję się, ze mógł komuś wsiąść do auta - on to uwielbiał. Do nas trafił prawie trzy lata temu, jako już dwu-trzy latek, wykastrowany, dość zadbany, na pewno wcześniej wychodzący i na pewno nie z tych okolic. Znający dom i łóżko, ale jednocześnie domu się bojący. Czasem potrafił pół dnia siedzieć w szafce pod zlewozmywakiem i przy pierwszym otwarciu drzwi - uciekał na podkulonych łapkach. Czasem jedzenie musiałam mu wystawiać na ganek, bo bał się wejść. Dopiero późnym popołudniem dom robił się przyjazny.
No i Pitek cały czas panikował na odgłos startujących F-16, reszta kotów, tu wychowanych, ma to dokładnie w odwłoku.
Ogłosiłam na FB i OLX. Czekam na wydrukowanie papierowych ogłoszeń do rozwieszenia w okolicy, sama nie mam drukarki. Pani wszystkowiedząca w pobliskim sklepie nic nie słyszała o żadnym potrąconym kocie, w poniedziałek moze uda mi się przepytać robotników usiłujących od pół roku wybudować nam ulicę.
Najgorsza jest niepewnośc i bezsilność

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob paź 31, 2015 16:55 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Mama chyba w niezłej formie, prawda? Życzę 150 lat w dobrym zdrowiu :birthday:
Co z Pietruszką ?

ewar

Post » Sob paź 31, 2015 18:58 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Mama w formie doskonałej - tzn trochę nogi już nie domagają, ale przynajmniej raz dziennie na trzecie pietro wchodzi. Bo - po bułki trzeba iść , po gazetę takoż, no i ławeczka pod blokiem, gdzie panie sąsiadki się spotykają. Właściwie to nie nogi - raczej niedokrwienia, niedotlenienie. Dziękuję....

Pitka nie ma.

izka53

Post » Nie lis 01, 2015 18:26 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

JEST :!: :!: :!: :!: :!:

Przed chwilą przyszedł, głodny, zakurzony, stęskniony - i - jak to Pitek - rozwrzeszczany. Już się zdążyli z Guciem pobić, bo Guć też stęsknił się za kumplem

izka53

Post » Nie lis 01, 2015 20:22 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:JEST :!: :!: :!: :!: :!:

Przed chwilą przyszedł, głodny, zakurzony, stęskniony - i - jak to Pitek - rozwrzeszczany. Już się zdążyli z Guciem pobić, bo Guć też stęsknił się za kumplem

:ok: :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 02, 2015 8:59 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

IZKA ....Twoja Mamcia w życiu nie wygląda na swój wiek....nie dałabym jej 90lat!...Babka z ikrą.....teraz wiem po kim masz tą energie! DUŻO ZDROWIA DLA MAMY...I pociechy z córki i żeby ją odwiedzała częsciej!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: ////

ECH a co do Pietruszki do daj mu klapsa ....3 klapsy za każdy dzień Twoich nerwów! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: co on sobie myśli !????!!!! brzydki kocur!!!!!!!!!!!!!!! :kotek: :wink: :wink:

A jak Guciu się czuje ??? :201461
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lis 02, 2015 9:13 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

EWA......popatrz....,,dałaś,, mi ten wątek...i już wylądowałam na 2 str.......ja go ,,zmarnuje,,...nie wiem co sie z nim robi.....chciałam tylko abyś wiedziała co u Klary...abys sie nie denerwowała...../Teraz spi koło mnie.....dziś pogardziła kurczaczkiem...kupiłam im puszki Cosmy....coś niekoniecznie im pasuje....za to Purizon i Applaws znikają BARDZO SZYBKO.......czy one mogą jeśc tylko to???aaaaaa i jeszcze żółteczko im smakuje... :lol: :lol: :lol: :lol: a te saszeteczki vitakraftuto już wogóle są hitem u nas w domu....nauczyły się koty że gdy wstaje to pierwsze co im to daje...to juz same ,,znajdują,,się w kuchnii...Klara na stole.... :roll: :roll: :roll: a Kiciunia czeka koło taboretu i potem oparty o moje kolana stoi na 2 łapkach i wylizuje z apetytem zawartośc saszetki...no a Klara ze stołu :roll: :roll: :roll:
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lis 02, 2015 9:57 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Nic nie zmarnujesz.Po prostu pisz, co u kotów i już.Niech jedzą to, co lubią, karmę mają dobrą, fajnie, że im smakuje.

ewar

Post » Pon lis 02, 2015 20:35 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

nic Aga nie zmarnujesz. Podforum Nasze koty to takie sobie pogaduszki ze znajomymi, to czasem rozwiązywanie problemów w zaprzyjeźnionym gronie, ale i wypłakanie się w klapę koleżanki. Tak jak ja to zrobiłam. Że na drugiej stronie....bo nie masz grona znajomych, którzy gifami zapelniaja strony bez treści. Miałam swój wątek - nawet trzy części. I powiem tak - lepiej pisać rzadziej, ale dawać coś, choćby te fajne fotki integracji kociaków, czy pisać o ich postępach, niz mówić codziennie dzień dobry, dobranoc i być na pierwszej stronie. Ewa , ja - zawsze Cię znajdziemy. Nawet na 10. stronie :mrgreen:

A Mama faktycznie na te swoje lata nie wyglada. Jakieś dwa- trzy lata temu, była bardzo przeziębiona i moja córka wezwała lekarkę do domu. Stała pani doktor była na urlopie i przeszła jakaś inna. No i do Mamy pojechala z tekstem, ze z przeziębieniem to mogła sama przyjśc. A Mama, tak nieśmiało ale wie, pani , ja chcialam, ale wnuczka mi nie pozwoliła, bo ja prawie 90 lat mam. Lekarkę zatkało, bo na pesel nie spojrzała tylko na pacjentkę. Potem bardzo przepraszała.....
Mama trochę nie dowidzi - miażdżyca nerwów wzrokowych, to jest nieoperacyjne, ale gazetę przeczyta. Trochę nie dosłyszy, ale to, czego nie ma słyszeć, słyszy zawsze. Ma POChP - efekt 56. lat palenia. Rzuciła papierosy mając 75 lat. Zawsze jadła tłusto, do tej pory kocha karkóweczki, boczusie, czekoladę, makarony i kluchy. Jest troche nizsza ode mnie - mając ponad 60 lat ważyła 39 ! kg. Teraz się upasła - waży prawie 60. Powyżej siedemdziesiatki śmigała na 8 cm szpilkach. Do tej pory chodzi na niewielkich , 4-5 cm obcasach. Pracować przestala grubo po siedemdziesiątce.

Co do Pietrusia - TZ mu zrobił dzis przesłuchanie -[i] no gdzies ty był *uju jeden, z kim się szlajałeś, a pańcio sie denerwował. Za ile i po co ?{/i}
Oczywiście odbywało sie to trakcie cyckania przez Picia ulubionej bluzy pańcia i intensywnym ugniataniu opazurzonymi łapami.

izka53

Post » Pon lis 02, 2015 20:53 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

EWA...karme Purizonu kupiłam specjalnie dla Klary bo Kiciunia jadł Applawsa ale jemu jest ,,wsiorawno,, zje wszystko....tak więc maja te trzy ,,smaczki,, Purizonu mieszane z APL.....Przed chwilką dostały miseczke śmietanki 18% zmieszanej z wodą....lubią bardzo...Wydaję mi sie że Klara lekko przytyła jest taka zgrabniutka, malutka......okrąglutka...bo Kiciunia taki bardziej prostokątny jest i ma dłuższe girki....jest taki smukły i gibki jak GAZELA.....taki posągowy ,dostojny...( patrzy co piszę ...więc muszę troche posłodzić bo ostatnio tylko skarżyłam na niego :oops: :oops: :oops: ) \\\\....Melcia już wydobrzała?
Ostatnio edytowano Pon lis 02, 2015 21:08 przez agamalaga, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lis 02, 2015 21:00 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

...IZA...teraz będe miała oczy dookoła głowy ...będe wypatrywała Mamci....... 8O 8O 8O
Możesz wkleic zdjęcie tej Twojej ,,powsinogi,,??....chętnie bym zobaczyła tego niegrzecznego kocura!!!!!!!!! :twisted: ....Ech....jakby nie patrzeć NAJWAZNIEJSZE ŻE SIĘ ODNALAZŁ !!! ja już bym leżała zapewne pod respiratorem....... :oops: Jak się czuje Guciu? ...nic nie piszesz wiec zapewne ok.....przynajmniej się czegoś nauczyłam aby omijać szerokim łukiem antybiotyki ,,długo działajęce,,podane jednorazowo! :strach:
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lis 02, 2015 22:13 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Mamcię mozna spotkac na ryneczku, można w Biedrze. A jak jest ładnie to na ławeczkach pod tym niskim blokiem - patrząc od Ciebie - za ryneczkiem.

A tu masz Pietrusia
Obrazek
Obrazek

Guci mnie martwi - znów dziś uszko przyklapnięte. Chociaż chłopak jest w pełni sił, rzyganka odeszły w niebyt, Pietrusię gna i gnębi, rozrabia jak kociak.Ale coś mi w tym kocie nie pasi
To chorowitek
Obrazek

Jak juz chlopacy byli, to kolej na baby, będziesz miała przegląd moich kotów

Miśka
Obrazek
Obrazek

Kiciusia vel Mamuśka vel Zołza vel Wiedźmina
Obrazek

izka53

[poprzednia][następna]