Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2015 7:11 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Niedługo będzie setna strona i nowy wątek czas zacząć :lol: Mam nadzieję, że wszystko w porządku i może futro już tak nie fruwa?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 29, 2015 20:47 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Niedługo? :lol: W moim tempie, to potrwa jeszcze z rok zanim zapełnię te 5 stron do setki.
A Tamu i Toru bez zmian, raz lizu-lizu, raz gryzu-gryzu i pac łapą. Chyba się lubią, ale futro fruwa :roll:
Znowu jestem wyrodną matką, bo je porzuciłam i wyjechałam :oops: Ale już tęsknię... :placz:
A w Stalowej Woli powitało mnie unoszące się na nocnym niebie wielkie żółte M MacDonalda :roll:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pt paź 30, 2015 6:14 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

O, to wyśpij się i zapraszam.
Tak, Stalowa Wola ma już MacDonald`s i jeszcze będzie jakaś wypasiona galeria handlowa :mrgreen:

ewar

Post » Nie lis 08, 2015 0:18 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Toru ugniata pluszową świnię...
Obrazek
https://youtu.be/6mJaDascc7I
Rozrabiamy...
Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Nie lis 08, 2015 6:53 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Twoje koty są rozpuszczone do granic nieprzyzwoitości.Ileż można mieć drapaków, zabawek, poslanek i to takich wypasionych?
Za filmik bardzo dziękuję :1luvu: Tolusisko kochane :1luvu:

ewar

Post » Nie lis 08, 2015 22:29 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

No są rozpuszczone :oops: Ale pluszową świnię kupiłam DLA SIEBIE. Tak, tak, pirulasińska bawi się zabawkami :oops:

A dzisiaj było wietrzenie futer na balkonie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Pon lis 09, 2015 6:45 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Ale im fajnie :lol: U nas też było cieplutko, koty siedziały na balkonie i grzały się w słońcu.W listopadzie 8O

ewar

Post » Nie gru 20, 2015 10:35 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Reniu, żyjesz?

ewar

Post » Pon gru 21, 2015 0:32 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Żyję, ale... mamy trochę problemów ostatnio.
Zaczęło się od tego, że ktoś mi zaczął sikać po mieszkaniu. :evil: Najczęściej na kanapę, ale nie tylko. I ten ktoś był bardzo sprytny, nie dawał się przyłapać. Mijały dnie, podczas których pralka chodziła prawie bez przerwy, a ja każdą wolną chwilę po pracy spędzałam na czyszczeniu, psikaniu, usuwaniu wonnych śladów. Sprawca jednak pozostawał niewykryty. W końcu się wkurzyłam i nabyłam 5 nieprzemakalnych prześcieradeł i kamerę. Prześcieradłami zabezpieczyłam kanapę, a kamerę zainstalowałam tak, aby monitorowała kocią działalność 24 godziny na dobę. Z początku sikanie ustało, owinięta prześcieradłami kanapa przestała być atrakcyjną kuwetą, ale po kilku dniach sprawca wpadł w sidła. Selenka została od razu przebadana, ale poza zębami w fatalnym stanie jest zdrowa. Z zębami to dziwna sprawa, okazało się, że połowy już nie ma, same wypadły :strach: Kolejne dwa do usunięcia, zupełnie zepsute. Wetka nie chciała wierzyć, że ona ma tylko cztery i pół roku... W zeszłym roku jeszcze nie było tak tragicznie, ale faktem jest, że wetce wtedy podczas badanie jeden koci ząb pozostał w palcach. W piątek miała więc Selenka zabieg usuwania zębów i czyszczenia pozostałych, bardzo się bała biedaczka :placz: To straszny strachulec. Kocury jej dokuczają i ona bardzo nerwowo na to reaguje. To sikanie może być na tym tle :( Mam parę pomysłów zmian w mieszkaniu, żeby jej poprawić życie, zobaczymy, co to da.
W pracy przed końcem roku też mam nerwowo i w sumie długo nie ma mnie w domu...
A na deser bohater wątku jako niewiniątko ssące dywanik w łazience:
https://youtu.be/lDJWyfg0L-A
Obrazek

pirulasińska

Post » Pon gru 21, 2015 1:21 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Ale zapracowany :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon gru 21, 2015 6:17 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Toluś jest śliczny :1luvu: i jak ładnie mu w błękicie.Odruch ssania chyba mu pozostanie :( Nie miał mamy, był taki malutki, kiedy ją stracił, czy go od niej zabrano.U mnie ssał namiętnie baranią skórę.
Reniu, tak mi przykro z powodu Seleny :( Przerabiałam to z Melą, ale ona jest dużo starsza, Selena jest przecież młoda.Tino p.Izy też miał robiony porządek w pyszczku.Jakaś epidemia? Sikanie poza kuwetą to masakra, tego boję się bardzo.Raz, że ręce sobie można urobić po łokcie, a dwa, że to oznacza kłopoty zdrowotne.Biedna Selena :cry: Powinno teraz być już dobrze.Zęby musiały ją straszliwie boleć, sygnalizowała problem.Mela od czasu operacji ani razu nie siknęła poza kuwetą.Tino p.Izy nie sikał, to kot wychodzący, ale zmienił się na korzyść.Zrobił się przymilny, nawet się bawi, czego wcześniej nie robił.Tak sobie myślę, że i Selena zmieni się.Mówiłaś, że ona jest trochę dzikawa, ale bolące zęby mogły być przyczyną.
Trzymaj się :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pon gru 21, 2015 11:50 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Toluś ładnie wygląda na każdym tle :D :1luvu: Często, jak tak ssie ten dywanik, przychodzi Tamu i liże go po łebku :1luvu: Muszę to też kiedyś nagrać :D
Obrazek

pirulasińska

Post » Pon gru 21, 2015 13:41 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Na wolnym czasie, chętnie pooglądamy :D
A jak Selena? Mam nadzieję, że ząbki były powodem tego, że taka była dzikawa.Przestaną ją boleć to biedactwo odżyje.

ewar

Post » Wto gru 22, 2015 11:02 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Reniu, lepiej z Seleną?

ewar

Post » Wto gru 22, 2015 12:04 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Chyba tak, w każdym razie, odpukać w niemalowane, od powrotu z lecznicy wzorowo korzysta z kuwety.
Ale, biedaczka, jest taka zastraszona :( większość czasu spędza pod łóżkiem :(
Jak się z nią zamknę na noc w sypialni, to przychodzi się przytulić i pomiziać, ale jak wchodzą tam inne koty, to zaraz ucieka i się chowa. :(
Ona jest taka trochę wycofana i nie przepada za przedstawicielami swojego gatunku i to raczej się nie zmieni.
Powyższe zdanie dotyczy także mnie :oops: dlatego czuję z Seleną pewne braterstwo duszy. 8)
Obrazek

pirulasińska

[poprzednia][następna]