3 letnia koteczka w typie rasy znalazła najlepszy dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2015 1:18 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Dajcie sobie na wstrzymanie emocji. Wiadro zimnej wody by się zdało. Nie ma niczego czego nie można uzgodnić. Ochłonąć należy.
Obie strony są zdenerwowane a kot cierpi.
Biorę koty z ulicy do domu i zawsze można wsio ogarnąć. Tylko umiejętnie trzeba postępować. Więc izolacja jest potrzebna.
DT są żywym dowodem, że koty mogą się dogadać. A mamy czesto dwie cyfry ogonow.
Dziewczyny na spokój.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 27, 2015 2:24 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

I jeszcze jedno.
Nikt nie rodzi się z wiedzą. Każdy z nas jest i był amatorem. Wiedza to nasze życie, obserwacje, empatia...
Każdy nowy kot to wyzwanie.
Nie ma takich samych sytuacji
Nikt z nas nie powie, że wszystko wiemy i pryszczem jest wprowadzenie kolejnego kota do domu. Zawsze jest strach i obawa. O kota nowego, pozostałe, rodzinę czy finanse...
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2015 16:51 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Inaid czy nie wycofujesz się z deklaracji opłacenia testów koteczce ? Czy wobec powyższego to nieaktualne?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto paź 27, 2015 16:58 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

tabo10 pisze:Inaid czy nie wycofujesz się z deklaracji opłacenia testów koteczce ? Czy wobec powyższego to nieaktualne?

Gdzieś chyba było pisane, że bez względu czy kot tam trafi czy nie sponsoring miał być.
Mam nadzieję, że mimo obaw i strachu dziewczyny dogadają się i kotka będzie bezpieczna.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2015 17:33 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

tabo10 pisze:Inaid czy nie wycofujesz się z deklaracji opłacenia testów koteczce ? Czy wobec powyższego to nieaktualne?

Oczywiście, że z tego się nie wycofałam, mówiłam Izie, że zapłacę za testy, bo będzie pewność, a inni chętni też mogą o to pytać. Jeśli podasz mi Ty czy Iza numer konta i kwotę jeszcze dziś zrobię przelew. Mi naprawdę zależy żeby kotka znalazła szybko dobry dom.

inaid

Od: Nie lip 12, 2015 1:58

Post » Wto paź 27, 2015 18:22 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Jak widać to łatwe nie jest. Ona cały czas tam tkwi mimo, że ładna i miziata. Ludzie są wygodni (nie wiem jak to nazwać) ale chcą kota co to już o nim coś wiadomo tzn kuweta i takie tam.
A wszak koty co są u nas na tymczasie były dokładnie w takiej sytuacji.Wzięte wprost z ulicy. Tylko z DT łatwiej " ratować " kota.Ciągle to słyszę w rozmowach adopcyjnych :cry: Smutne
Kciuki wielkie by kotka do żyła do czasu znalezienia dt/ ds.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2015 18:57 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

inaid pisze:Oczywiście, że z tego się nie wycofałam, mówiłam Izie, że zapłacę za testy, bo będzie pewność, a inni chętni też mogą o to pytać. Jeśli podasz mi Ty czy Iza numer konta i kwotę jeszcze dziś zrobię przelew. Mi naprawdę zależy żeby kotka znalazła szybko dobry dom.

Może pogadacie jeszcze raz z Izą, na spokojnie, jak sugerowała ASK? Szkoda, żeby tak się to skończyło, z tego co zrozumiałam byłabyś bardzo dobrym domem dla kotki...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Wto paź 27, 2015 21:48 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

W połowie strony jest podany w poście iza.73nr konta do TOPZ Ostróda. viewtopic.php?f=1&t=168688&start=120 Piszę z komórki,więc ciężko mi go skopiować.Bapewno znajdziesz.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto paź 27, 2015 23:46 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

znalazłam tabo10, zaraz zrobię przelew, dopiszę, że na testy dla Myszki. Iza mówiła, że to ok. 50,- zł
i ...
dziewczyny macie oczywiście rację, że kot w tym wszystkim jest najważniejszy, bo to on cierpi przez ludzkie zachowanie, ale po tym jak sytuacja wczoraj rozwinęła, straciłam cały zapał do podejmowania jakichkolwiek wyzwań i rozmów. Bo dla mnie - osoby, która do pojawienia się pierwszego kota w domu trochę ponad rok temu, nigdy wcześniej nie miała nie tylko kota w domu, ale nawet styczności większej z kotami, a nawet się ich bała z powodu kompletnej ignorancji, adopcja kota na dokocenie to jak skok na główkę do głębokiej nieznanej wody i tylko z tym miałam problem, o tym mówiłam, do wczoraj. Ja rozumiem, że znaleźć dom kotkowi jest trudno, czytam forum i ogłoszenia kotów do adopcji, dlatego wiedząc, że transport kotki do mnie do Gdańska miałby mieć miejsce 11 listopada, czyli za dwa tygodnie, a dom jest szukany od 10 dni, powiedziałam, że dopadły mnie wątpliwości, że się może zbyt pospieszyłam, żeby Iza w tym czasie szukała nadal jej domu, bo może będzie lepszy, szczególnie, że mówiła, że są pytania o kotkę. Dlatego też napisałam, że do czasu znalezienie domu dla Myszki (tak jej opiekunowie obecni ją nazywają) poczekam z jakąkolwiek decyzją. Dopiero na forum okazało się, że powinnam mieć poczucie winy, bo dałam nadzieję i się wycofałam dla swojej wygody, że kot przez to mógł stracić szansę na inny dom i będzie teraz siedział na wycieraczce kolejną zimę, że iza od początku "wyczuła", że chcę się wycofać, ale już szeptała kotce na uszko, że będzie miała nowy dom. To naprawdę było smutne i przykre, ja nie jestem z kamienia, ale się poczułam wkręcana w jakąś surrealistyczną historię, bo ja też coś "czułam", że powinnam się wycofać. Czasem trudno o komunikację pomiędzy całkiem obcymi osobami, a w tej sytuacji zaufanie izy do mnie ale i moje do izy zostało mocno nadszarpnięte. Przepraszam iza.
Wiem, że nie jestem bez winy i źle zrobiłam tymi wpisami, że się podejmę adoptowania kotki, ale to też nie jest tak, że narobiłam zamieszania na dzień czy kilka dni przed tym jak kotka miała znaleźć u mnie dom, ani że kotka już byłaby teraz w ciepłym domu, a przeze mnie tego domu nie znajdzie, albo co gorsza "nie dożyje" znalezienia kochającego domu.
Do wczoraj wycofałam się, żeby kotka znalazła być może lepszy niż mój dom, potem miałam dość tłumaczenia.

inaid

Od: Nie lip 12, 2015 1:58

Post » Śro paź 28, 2015 16:47 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Trudno było minęło, kotka nadal na dworze siedzi, drugiej jej córki o szmaragdowych oczach nie widzę już 2 dzień, nie przychodzi, nie wiem co sie stało. Myszka siedzi. Mam pytania , bo jest w typie rasy i może ładnie by sie prezentowała do mebli. Pytania czy umie zachować czystość i o dziwo pytaja osoby które albo nie mają i nie mieli kota albo mają kota 1 . Myślałam ze takich osób już nie ma. Trudne rozmowy, ciąglę to samo, jak znajdzie Pani bliżej dom to niech ją Pani wydaje. Ja nie kręce, mówię jak jest.Przecież mogłam napisać ze jest na 100% kuwetkowa , ze przebywa w dt i takie tam, a potem człowieku martw sie.Uważam że dla dobra kotki jest być uczciwą. Mam jak coś dt w Warszawie i chyba to najlepsze wyjście, bo będziemy wiedzieli więcej na jej temat i zachowanie . Poproszę wtedy Małgosie tabo 10 o wizytę żeby Myszka dobrze trafiła jakby co i gdyby trzeba było zabierać będę pewna że przez kilka dni nic jej nie będzie. Dziewczyny dzięki za pomoc
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Śro paź 28, 2015 17:07 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

DT to dobry pomysł, po co ma biedactwo siedzieć na zewnątrz. Szkoda że wyszło jak wyszło, ale co zrobić.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Śro paź 28, 2015 17:16 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Inaid, wybacz ale z Twoich tłumaczeń wyłania się taki obraz: "Wycofałam ofertę przygarnięcia kotki koczującej na dworze w październiku, bo nie chciałam odbierać jej szansy na lepszy dom" :roll: Jasne, było minęło, ale tak na przyszłość - dużo lepiej byłoby napisać prawdę, że są obawy bo kotka przyjeżdża z daleka, że nic o niej nie wiadomo, że martwisz się też o swoją rezydentkę, że boisz się bo nigdy nie byłaś w takiej sytuacji - kurde, masz do tego prawo! I to zrozumiałe. Bo tłumaczenie teraz, że "najpierw zrezygnowałam bo chciałam żeby miała lepszy dom, a potem bo posty na forum" jest trochę niepoważne...

iza.73 pisze:Mam pytania , bo jest w typie rasy i może ładnie by sie prezentowała do mebli.

Niestety, takie zawsze jest ryzyko przy tych "ładnych" kotach :( O trikolorkę w typie rasy też miałam mnóstwo zapytań, tylko tych sensowych jakoś dziwnie mało :roll: Dobrze, że Myszka będzie miała DT, bo robi się naprawdę zimno.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Śro paź 28, 2015 18:05 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Paradoksalnie u mnie jakoś szybciej szły zwyczajne koty.Fakt, takich w typie rasy prawie nie miewam, nawet się boję, bo faktycznie trudno wtedy określić, czy domek chce kota, czy obrazek.Biały Niuniuś, angorka nie był ogłaszany, udało się znaleźć mu domek "po znajomości" i to genialny.
Nie czytałam całego wątku, ale mnie tylko raz udało się wyadoptować kotkę prosto z podwórka.Już była zaklepana, kiedy ją wzięłam do domu dosłownie na kilka dni.Domy tymczasowe są na wagę złota.Kot , który jest w domu jeden dzień to już jest kot domowy, a nie podwórkowy czy piwniczny i jego szanse na adopcję są dużo większe.Szkoda, że tak mało osób tymczasuje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 28, 2015 18:28 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

ona kiedyś była w domu i w jakiejś pracowni i korzystała z kuwety, trudno od razu nawet gdy kot jest w dt powiedzieć ze będzie wszystko ok. Kot zawsze się stresuje nowa sytuacja, nowe zapachy, nowi ludzie. Trzeba zawsze dać kilka dni na aklimatyzację kota w nowym domu. Może być różnie. Jest kotką taką kochającą ludzi, piękną i bezdomną
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Śro paź 28, 2015 18:45 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Wszystkie moje tymczasy były wzięte z ulicy, działki, piwnicy...itd.Wszystkie znalazły dobre domki, bardzo wiele z nich jest na forum.Dom znalazły nawet te urodzone i wychowane na działkach.Miały na nie wrócić po sterylkach, ale nie miałam sumienia ich tam oddać.Skoro takie dzikuski potrafiły się oswoić, są nie wychodzące, kuwetkowe, kochane to te, które miały dom tym bardziej będą bezproblemowe.Zobaczcie moją byłą tymczaskę Klarcię.Była bezdomna przez wiele miesięcy viewtopic.php?f=46&t=169719&start=285.Wzięłam ją i to była dobra decyzja.Kotka nie była ogłaszana, znalazła domek przez forum.Warto kotu dać szansę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]