3 letnia koteczka w typie rasy znalazła najlepszy dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2015 19:44 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Mam nadzieję że domek się nie rozmyślił, bo ani telefonu ani wiadomości.Mam doła, bo osoby którym się pomaga adoptują inne zwierzęta nie dając szansy tym naszym czekającym od dłuższego czasu. Dzisiaj mam lekką załamkę
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Pt paź 23, 2015 19:49 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Spokojnie,poczekajmy :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt paź 23, 2015 22:46 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Cześć,
Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale dopiero dotarłam do domu i mam chwilę na kompa. Ciężki piątek miałam. Zadzwonię Izo, jutro :) I nie rozmyśliłam się, ale o tym jutro :smokin:

inaid

Od: Nie lip 12, 2015 1:58

Post » Pt paź 23, 2015 22:48 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

:ok:
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Sob paź 24, 2015 12:23 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Jestem po rozmowie , super osoba, odpowiedzialna :-), robimy testy dziewczynie( sponsoruje inaid) bo my puste jak bęben i jak coś 11 listopada dziewczyna będzie miala dom <3
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE

Obrazek

iza.73

Post » Sob paź 24, 2015 13:30 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

dzięki, ale chyba raczej zestrachana ;) co to będzie, co to będzie ... jak dwa koty będą wszędzie :D
jeszcze w zooplusie jakieś braki w zaopatrzeniu, bo obroży feromonowych i felifrienda brak :?
chyba powinnam się zaopatrzyć w klatkę na początek ? znalazłam taką 70x70, to wystarczy ?
trochę żartuję, ale skoro kota żyje w sumie na dworze, to może lepiej, żeby przez pierwsze dni socjalizować się przez kraty ?
I wierzę, że te testy to formalność, ale oba koty muszą być bezpieczne i szczęśliwe i to przez wiele wspólnych lat, które przed nami :)

inaid

Post » Sob paź 24, 2015 13:48 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

DO socjalizacji lepszy chyba byłby oddzielny pokój, ewentualnie łazienka.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Sob paź 24, 2015 14:37 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Fajny domek się szykuje, ale zwróciłam uwagę na coś takiego:

inaid pisze:w kuchni i sypialni otwieram tylko uchylnie.

Inaid, przeczytaj: http://rudomi.pl/index.php/2014/08/koty ... zestrodze/

A potem polecam zaopatrzyć się w kratki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/30843
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Sob paź 24, 2015 15:27 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

inaid pisze:dzięki, ale chyba raczej zestrachana ;) co to będzie, co to będzie ... jak dwa koty będą wszędzie :D
jeszcze w zooplusie jakieś braki w zaopatrzeniu, bo obroży feromonowych i felifrienda brak :?
chyba powinnam się zaopatrzyć w klatkę na początek ? znalazłam taką 70x70, to wystarczy ?
trochę żartuję, ale skoro kota żyje w sumie na dworze, to może lepiej, żeby przez pierwsze dni socjalizować się przez kraty ?
I wierzę, że te testy to formalność, ale oba koty muszą być bezpieczne i szczęśliwe i to przez wiele wspólnych lat, które przed nami :)

rudalia ma rację pokój będzie lepszy, możesz przenosić rzeczy z pokoju z nowa kotka aby Zola zapoznała sie z zapachem i odwrotnie. U mnie dobrze sprawdziło się wymieniane kotów, tak by Lori mogła pozwiedzać mieszkanie.U nas szybko poszlo bo Kali nie byla zainteresowana interakcja z Lori, a kociaki sie szybko dogadały.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Sob paź 24, 2015 16:07 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Za testy :ok: :201494 :201494 :201494

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Sob paź 24, 2015 18:13 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

dorosłe koty do kociarni trafiły ;)

mandala, ja wiem, że to uchylne otwieranie okien to może się źle skończyć. Podobno ojciec Zolinowych dzieci tak stracił życie, nawet nie chcę sobie wyobrażać takiej sytuacji. Dotychczas nie mam kratek, bo jak pisałam okna są w wąskich i dość głębokich wnękach tak, że ciężko nawet kotu zajrzeć w szparę i Zola nie próbuje i rzadko otwieram w ten sposób, ale jeśli będzie trzeba to kupię i zamontuję kratki :)
o klatce myślałam, bo Tródzia (tak na razie nazywam Kotkę w myślach ... od ... Ostródy ;)) żyje na wolności i boję się, że będzie przestraszona nawet w osobnym pokoju. Ten pokój to sypialnia, dość mała i zagracona z lekka :oops: i jak zwieje mi pod łóżko, to będzie problem z wydobyciem. Ale nic to, może jej z kartonu jakiegoś domek postawię ;)
A z dokoceniem mam już pewne "doświadczenie" ... moja przyjaciółka ma córkę Zoli - Maszę i jak szukała opieki dla niej na kilka dni, to ja w swej naiwności powiedziałam ... do mnie przywoź, nie ma problemu ... się pobawią z Zolą ... chyba wiecie co było dalej :mrgreen:
a było tak : Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

potem było pac łapą i diabelskie odgłosy Zoli, nazywanej wtedy Zolzą, a potem ... ja doczytałam, że istnieje "dokocenie" i ... kursowałam z pościelą po pokojach, żeby raz spać z jedną raz z drugą i koty się zamieniały miejscem do spania :D
po 10 dniach było już w miarę OK bez syków i warkotów, ale wtedy Masza wróciła do siebie :) Teraz wiem, że Zola to jednak zazdrośnica jest i biorę poprawkę, że Tróda, na tej wycieraczce i okolicach musiała się o swoje nawalczyć.

trzymajcie kciuki więc :ok:

inaid

Post » Sob paź 24, 2015 18:22 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

dzisiaj się nic nie dowiedziałam odnośnie testów, ale odezwę się jutro albo pojutrze, ok? i nie wiem dlaczego wątek został przeniesiony i gdzie?

Obrazek

iza.73

Post » Sob paź 24, 2015 18:23 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

a już widzę do kociarni, tylko pytanie dlaczego, a jak z adopcji nic nie wyjdzie???

Obrazek

iza.73

Post » Sob paź 24, 2015 19:19 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Oczywiście, że ok jak dla mnie i tak rozmawiałyśmy o transporcie kota do Gdańska 11 listopada. To jeszcze dużo czasu. Badania nie zaszkodzą, czy wyjdzie coś z adopcji czy nie wyjdzie. A Kociarnia to chyba ma być ta część forum o kotach do adopcji, chociaż kojarzy się raczej z kociakami.
Ja się już lepiej nie będę odzywać, bo może ktoś inny chciałby adoptować tę Kotulę, bo jest wyjątkowa. Nadal uważam, że powinna być po nią kolejka chętnych. Zanim pojawił się ten wątek myślałam o adopcji takiego pręgusego kocurka z mojej okolicy, nie kociaka, takiego co to kolejki po niego raczej nie będzie. I tak całkiem serio to mam nadal małe wyrzuty sumienia, że tyle w Gdańsku jest przekochanych kotów do adopcji :(

inaid

Post » Nie paź 25, 2015 23:32 Re: 3 letnia koteczka w typie rasy szuka domku

Inaid mam nadzieję ze sie nie rozmyśliłaś??? wyrzutów nie powinnaś mieć bo ratujesz jej życie, a że nie z Gdańska, no cóż . Uważam ze kot to kot , a tym bardziej potrzebujący pomocy i domu. Jutro zadzwonię

Obrazek

iza.73

[poprzednia][następna]