Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2015 17:05 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Buziaczki dla dziweczyn i mizianki dla Porszaczka. Teraz ściskamy kciuki i czekamy

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Wto paź 20, 2015 17:36 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Bardzo to wszystko brzmi optymistycznie. Trzymam z całych sił :ok: za całokształt leczenia. Porszaczku będziesz śmigał ja nowy, koteczku kochany :1luvu:
Kasiu :201412
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto paź 20, 2015 17:58 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Porszak dostał dzisiaj antybiotyk oraz został podskórnie nawodniony.
dzisiejszy, jutrzejszy, czwartkowy i piątkowy antybiotyk i codzienne nawodnienie to 100zł, sobota i niedziela po 30zł za wizytę, w poniedziałek kolejne 30zł za antybiotyk i nawodnienie oraz 100zł badania krwi, jeśli nadal będą złe to zmieniamy antybiotyk na tabletki Aniclindan całe pudełko kosztuje 100zł jest tylko na zamówienie, a jeśli będą dobre to nadal stosujemy wcześniejszy antybiotyk czyli 30zł wizyta. Niestety nie podołam ze wszystkim finansowo bo zarabiam obecnie bardzo mało.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro paź 21, 2015 8:42 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

kociarkowaaaa pisze:Porszak dostał dzisiaj antybiotyk oraz został podskórnie nawodniony.
dzisiejszy, jutrzejszy, czwartkowy i piątkowy antybiotyk i codzienne nawodnienie to 100zł, sobota i niedziela po 30zł za wizytę, w poniedziałek kolejne 30zł za antybiotyk i nawodnienie oraz 100zł badania krwi, jeśli nadal będą złe to zmieniamy antybiotyk na tabletki Aniclindan całe pudełko kosztuje 100zł jest tylko na zamówienie, a jeśli będą dobre to nadal stosujemy wcześniejszy antybiotyk czyli 30zł wizyta. Niestety nie podołam ze wszystkim finansowo bo zarabiam obecnie bardzo mało.

Czy zgadzacie się na wyasygnowanie z kasy zbiórkowej na leki i kroplówki majace na celu przygotowanie Porszaka do kolejnej wizyty we Wrcocławiu?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro paź 21, 2015 8:43 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Dostałam wczoraj mailem bardziej szczegółowy opis wizyty. Niestety wstaw.org mi wariuje, na gorąco skopiowałam więc tekst

19/10/2015 12:29: Badanie
Opis badania:
Badanie MRI nr 776/2015. Sedacja. Znieczulenie ogólne. MRI.
Opis badania MRI
Przeprowadzono badanie kręgosłupa i rdzenia kręgowego na całym przebiegu.
odcinku szyjnym od C5, piersiowym oraz lędźwiowo-krzyżowym.
W badaniu stwierdzono obecność wieloogniskowych wytwórczych zmian przestrzeni międzykręgowych, w zakresie
Th2-3, 3-4, 4-5, 5-6, 6-7.
Wszystkie w/w przestrzenie z dokanałową wypukliną krążka dyskowego oraz różnego stopnia proliferacją dobrzuszną
płytki końcowej, mostowanie miedzy trzonami kręgów (spondyloza).
W zakresie przestrzeni Th 4-5, 6-7 w projekcji poprzecznej wyraźna deformacja przekroju rdzenia kręgowego z
następowym uciskiem grzbietowo-brzusznym, rdzeń wykazuje umiarkowane podwyższenie sygnału w sekw. 2-zal.
Na wysokości Th 4-5, w zakresie przestrzeni zewnątrzrdzeniowej wewnątrzoponowej, po podaniu środka
kontrastowego widoczna masa hiperintensywna, ułożona na dnie kanału kręgowego, otaczając rdzeń. Na tej
wysokości widoczny sygnał hiperintesnywny w sekw. T2-zal w zakresie przestrzeni dyskowej oraz silna deformacja
płytki końcowej.
Na poziomie Th 2-3, 3-4, 5-6 widoczne jest asymetryczne uwypuklenie zarysu krążka międzykręgowego typu "bulging
disc" uciskające worek oponowy, bez cech kompresji na rdzeń kręgowy.
Wnioski:
Obraz zmian radiologicznych wypukliny (typ II Hansen) krążka międzykręgowego na wysokości Th4-5, 6-7. Na
wysokości Th4-5 możliwy stan zapalny (ropniak, ropień) oraz zapalenie przestrzeni miedzykręgowej
(discospondylitis).
W zależności od stanu neurologicznego do rozważenia ewentualna interwencja chirurgiczna.
dr n. wet. Marcin Wrzosek DiplECVN
Diagnoza: discospondylitis, dyskopatia
Zabiegi
BADANIE KLINICZNE 1
PODANIE LEKÓW DO 5 KG
ZNIECZULENIE 1
WYBUDZENIE
OPIS OBRAZU MRI 1
Zarejestrował: lek. wet. Piotr Frelkiewicz

casica

Post » Śro paź 21, 2015 11:14 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Opis podobny do opisu mojego osobistego RM. Nie wyglada dobrze, ale tez nie jest b.zle (nie ma torbieli, nowotworow i skompresowany dysk lub zmiazdzony krag nie odcial calego swiatla rdzenia). Na tej podstawie opowiem co moze czuc Porszak, bo o tym on sam nic nie powie.

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czasem te ucisniete wiazki nerwow potrafia bolec cholerycznie, powoduja dretwienia a nawet mikro paraliz. I np. nawet gdy mam zdretwiala dlon, natychmiast nie moge nia ruszac i trzymam ja troche bezwladnie...tak wiec Porszak moze miec podobne "odczucia" - tylko ja rozumiem, ze to zdretwienie i trzeba ostro zmienic pozycje, by uwolnic ucisniety nerw, on odbiera to jako paraliz i spory bol itd.

Tak wiec, moze nalezy podjac probe podania silnych lekow przeciwbolowych (jeden z moich lekow jest morfino-pochodny) i sprawdzic na ile to go uruchomi?

Taka dywagacja uzytkownika spierniczonego kregoslupa...

Edit.lyterufka
Ostatnio edytowano Śro paź 21, 2015 12:25 przez Rakea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro paź 21, 2015 12:09 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

O! Bardzo dobrze, że napisałaś, co więcej, to się wszystko "składa" :)

casica

Post » Śro paź 21, 2015 12:35 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

:) aby choc ten bol zniesc/zlikwidowac, bo ze go boli nie mam watpliwosci, po przeczytaniu tego opisu RM - dobrze, ze go wstawilas.

Jeszcze sprawdzilam, ze th to sa kregi piersiowe - nie wiem czy koty miewaja migreny (why not?), a te od kregoslupa sa klasa sama w sobie i moga trwac do smierci.. i wlasnie na nie dostaje rozluzniacze i morf, wiec moze Porszakowi tez to dolega.

:ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro paź 21, 2015 12:38 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Tylko kot nie powie... Ale Ty powiedziałas troche jego głosem :)
Miewał ataki bólowe, nie wiemy co dokładnie go bolało.

casica

Post » Śro paź 21, 2015 13:17 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Oczywiste jest , że Julii trzeba pomóc , kasa na to idzie ogromna , ale skoro tu na forum powiedzieliśmy już A i zaczęlśmy zbierać na Porszunia, to trzeba powiedzieć B, przecież daliśmy Porszaczkowi cień nadzieji na lepsze jutro , teraz nieludzkie wsród zwierzolubnych byłoby to wszystko zaprzepaścić , skoro nadzieja na to ,że będzie dobrze jest duża i dość optymistycznie to wygląda. Jak pomyślę sobie, że na nim był już wyrok, to aż mi się łza kręci, bo on może jeszcze pożyć i cieszyć się lepszym życiem

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro paź 21, 2015 13:47 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Dzięki anka22 :)

casica

Post » Śro paź 21, 2015 14:42 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Wiadomo, że leczenie Porszaczka tanie i krótkotrwałe raczej nie będzie, a rzeczywiście jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć i B. Co nam po samym badaniu, trzeba teraz jakoś chłopaka ratować, żeby miał w końcu szansę normalnie pożyć :D Więc pozostałe pieniądze jak najbardziej trzeba wykorzystać na leczenie i przygotowanie go do ewentualnej operacji.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Śro paź 21, 2015 15:09 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

pisałam juz wcześniej, ze pieniądze będą potrzebne nie tylko na diagnozę, ale także na dalsze leczenie. Więc sprawa jest oczywista.

To, co napisała Rakea ma ogromny sens - było kiedyś wspomniane, że Porszak ma chwile, kiedy funkcjonuje jak tako, a potem ....trach....Rakea wie, jak sobie poradzić, ma silne przeciwbóle. Biedny Porszak pewno jest przerażony tym co się z nim dzieje.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro paź 21, 2015 18:31 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Zgadzam sie z przedmówczyniami i jestem jak najbardziej za tym aby kontynuować leczenie i opiekę za uzbierane pieniądze. I trzymam kciuki aby to się okazało "tylko" zapaleniem.

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

Post » Śro paź 21, 2015 18:34 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Dzięki dziewczyny :lol:

casica

[poprzednia][następna]