Wszystkie 4 kociaki w ds.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 19, 2015 23:50 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Kotki odrobaczone. Dostaliśmy tabletki do 2,5 kilo, więcej na pewno nie mają. Tabletki tłuką glisty i tasiemca. Młode połknęły bez sprzeciwu. W ogóle już rozeznałam się w płciach:)

Największe to kotka, jest odważna, kochana, już mruczy i chodzi jak zapomina z podniesionym ogonem:) Drugie bure, ciut mniejsze, to chłopaczek. Też leży bez stresu i wywala brzuch do głaskania. Oba dziś już się bawiły i zaczepiały. Wydaje mi się, że mają ciut dłuższą delikatniejszą sierść. Są naprawdę śliczne.

Czarne to chłopak i jest trochę wycofany, ale nie ma z nim kłopotu. Na rękach siedzi grzecznie. Sierść "normalna" gładka.

A Whiskasowe to dziewuszka. Śliczna, przestraszona, ale tez do oswojenia w max tydzień:) Kotki już czekają na mnie na żarcie, wcinają suche i dziś obyło się bez wpadek kuwetowych:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto paź 20, 2015 0:15 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Super. Dzięki za informacje. O opiece nad kotami nie mówiąc :)
Jakbyś robiła zdjęcia, to zawsze sie przydadzą do ogloszeń.

Z innej beczki - nie chcesz poznać swoich sąsiadów na Kwadratowej? Miła babeczka (DT w Kielcach) prosi o wizyte PA, ale nie obiecywałam. Czasem jej pomagałam w wizytach PA w Wawie.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 3 >>

Post » Wto paź 20, 2015 0:17 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Mogę przeprowadzić., Jutro nawet jestem w domu:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Wto paź 20, 2015 0:25 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

O, super, to podam jej Twoj telefon i zadzwoni. Dla drugiego kota szuka wizyty w Piasecznie, ale to juz dalej, moze ktos z Piaseczna by sie znalazl. Dzięki. Fajna babka. Kiedys jakis DS poinformował ją, ze sie wyprowadzil z Wawy na wies, a kot zaginąl, po czym DS zamilkl. A ona przyjechala z Kielc na mazowiecką wies, szukała az znalazła gdzies w polu swojego kota i zabrala :)

Ciesze sie z kuwetowych sukcesów koteczkow :mrgreen:

Arcana

Post » Wto paź 20, 2015 12:07 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Madie,ciesze sie z takich info:)
ze koteczki nie sprawiaja wiekszych klopotow,tak wlasnie myslalam,bo to super fajne koteczki:)
Wetka ma mi wyslac ksiazeczki,wiec jak dostane to zaraz wysle do Ciebie.
Suprer te fotki:) nie moge sie napatrzec:)
teraz tylko /juz nie chce pisac super/ dobre i kochajace domki potrzebne.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Wto paź 20, 2015 12:08 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Bardzo Ci dziekuje,ze je polubilas :1luvu:
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Wto paź 20, 2015 12:24 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Zdjęcia na szybko:

Zdjęcia:

Sreberko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Madie

Post » Wto paź 20, 2015 15:05 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Słodziaki :)

To jeszcze ogłoszenia na gumtree, gdybyś chciała komus pokazać
http://www.gumtree.pl/a-koty/srodmiesci ... 0472957409

Ja im będę dokładac nowe ogłoszenia, osobne dla niektórych kociaków, więc fotki zawsze mile widziane :)

Arcana

Post » Śro paź 21, 2015 21:20 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Powtórzę radosną nowinę odtrąbioną juz na Dogo.
Dwa kociaki mają zaklepany cudny wspólny dom!
Dzis panie, mama i dorosła córka odwiedziły Madie i wybrały to, co wczesniej zamiarzały, czyli czarnego chłopaka i burą dziewczynę.
Gdyby nie wcześniejsze typy, miałyby problem z wyborem, bo wszystkie kociaki cudne. I małe, a na fotach sie wydają wieksze.
Dom taki, ze nagadałam sie z pania mamą jak ze stara znajomą, a probując cos doradzać, wychodziłam na głupią :mrgreen:
Przemycając swoje rewelacje, ze ryby lepiej przegotowac, bo gotowanie zabija jakies szkodliwe skladniki w niektorych gatunkach ryb, mialam odpowiedz, ze dorsza dawała na surowo, a inne ryby w rosołku na warzywach, ale bez pora, a taka zupa rybna miała za cel wcisnąc kotom wiecej wody :mrgreen:
Fontanna tez zakupiona, reszta zamowienia w drodze, w tym ekologiczne puszeczki miesne, bo obiecalam, ze kotki nie są jeszcze zepsute i zjedzą nawet ekologiczne :smiech3:
Skąd wziąć więcej takich domów?
Kotki robią wypad do DS w środę po powrocie Madie z wyjazdu i otrzymaniu przez DS zamówionej ekologii i piórek do zabawy.
Wzruszyło mnie, jak pani mama wyraziła nadzieję, ze kotki zaczną się bawić. Nie myslalam o tym wczesniej. Faktycznie kociaki muszą dopiero odzyskać dziecinstwo i beztroskę.
Madie, dzięki za opiekę nad kotkami i pomoc w adopcji :)

Arcana

Post » Śro paź 21, 2015 22:21 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Sama jestem zadowolona bardzo z tego domu. Panie świetne, dom mają zabezpieczony, z resztą sprawdzisz przy wizycie PA. Kotki pokazały się z najlepszej strony, ale rzeczywiście były spokojne. Jak prawie zawsze. Liczę, że rozruszają się na dobre już w nowym domu, bo dziś jak uciekły Rolandowi z łazienki to ganiały ze sobą jak szalone ponoć i uprawiały zapasy:)

Oby do środy:)

Aaaa, zrobiłam trochę fotek dużemu buraskowi - prześlę Ci jutro na mail:)

Madie

Post » Śro paź 21, 2015 23:47 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Prześlij, więcej fotek się przyda :)
A ten bury kocurek to jest jasno bury, płowy czy tylko tak wychodzi na fotach?

Arcana

Post » Pt paź 23, 2015 12:53 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Madie, jak masz nowe fotki, to nie zapomnij wysłac przed wyjazdem. Porobimy z Dorą nowe ogłoszenia :)

Dzis mialam zapytanie o srebrną, dom z drugą kotką, wiec z pewna nadzieją zaczelam pytac o szczegóły. Okazuje się, ze inteligentna miła babka w średnim wieku trzyma niesterylizowaną kocicę, bo nie chce zmienic jej natury, w sensie zachowania - jak zrozumialam. I karmi whiskasem suchym oraz mokrym oraz kocimi kabanoskami :twisted:
Taa, dom z drugim kotem latwiej zweryfikowac, pytając o tego kota. I zwykle radość szybko mija.
Wysłalam tej miłej pani argumenty za sterylizacja, zabezpieczeniem okien i lepszym karmieniem, ale nie liczę na cud.
Niektórzy dzwoniący zajmują mi mniej czasu, bo juz na propozycje wysłania informacji odpowiadają "Dziekuję, szukam kota, nie problemów" :ryk:

Arcana

Post » Pt paź 23, 2015 18:05 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Niech spadają na drzewo.Ty też szukasz odpowiedzialnych opiekunów,nie problemów.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Sob paź 24, 2015 8:06 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

alab108 pisze:dora1020 daj mi swój nr konta :1luvu:

alab otrzymalam od Ciebie 40zl,wplata byla juz 13.10.
bardzo dziekuje za pomoc kotkom :1luvu:
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Sob paź 24, 2015 8:09 Re: Cztery kotki zagrozone pp szukaja dt

Duzo tych ogloszen,bo ja tez podaje namiary na arcane,tylko sensownych telefonow malo.
Dzisiaj zrobie kolejne dla Dropsika,Calineczki,Filemona i Buni.
Czekam na zdjecia polrocznych rudaskow.
Kod:
Obrazek

dora1020

[poprzednia][następna]