Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2015 22:13 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

myślę, że RMI jest badaniem na tyle wysoko specjalizowanym, ze wykonujacy je wet nie będzie zwyczajnie miec czasu na oglądanie kociej paszczy. I po prostu nawet może zbytnio się na tej paszczy nie znać - bo jest specjalistą w bardzo trudnej dziedzinie. Czy któraś z Was widziała, jak wygląda to badanie u ludzi ?
To nie jest zwykłe RTG czy USG. Nie sądzę też aby było zaplecze zabiegowe, bo przy RMI nie jest potrzebne

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto paź 13, 2015 0:49 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

izka53 pisze:myślę, że RMI jest badaniem na tyle wysoko specjalizowanym, ze wykonujacy je wet nie będzie zwyczajnie miec czasu na oglądanie kociej paszczy. I po prostu nawet może zbytnio się na tej paszczy nie znać - bo jest specjalistą w bardzo trudnej dziedzinie. Czy któraś z Was widziała, jak wygląda to badanie u ludzi ?
To nie jest zwykłe RTG czy USG. Nie sądzę też aby było zaplecze zabiegowe, bo przy RMI nie jest potrzebne

:ok:
Też tak uważam, generalnie albo rybka albo pipka
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 13, 2015 9:27 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Hop!

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto paź 13, 2015 12:15 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

izka53 pisze:myślę, że RMI jest badaniem na tyle wysoko specjalizowanym, ze wykonujacy je wet nie będzie zwyczajnie miec czasu na oglądanie kociej paszczy. I po prostu nawet może zbytnio się na tej paszczy nie znać - bo jest specjalistą w bardzo trudnej dziedzinie. Czy któraś z Was widziała, jak wygląda to badanie u ludzi ?

To trochę tak, jakbyśmy poszli do stomatologa wyrwać zęba i przy okazji poprosili aby nam coś na bóle w krzyżu poradził.
Dzisiaj wyślę pieniążki dla Porszaczka.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt paź 16, 2015 11:25 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

A tymczasem w Polsce... na miauowym koncie mamy już 1485 zł :1luvu:

casica

Post » Pt paź 16, 2015 11:54 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

casica pisze:A tymczasem w Polsce... na miauowym koncie mamy już 1485 zł :1luvu:

Czysta żywa ruina :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt paź 16, 2015 22:17 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

felin pisze:
casica pisze:A tymczasem w Polsce... na miauowym koncie mamy już 1485 zł :1luvu:

Czysta żywa ruina :twisted:

Nie łapię, szczerze mówiąc, ale jesli to jakaś polityczna aluzja, to ja sobie tutaj polityki nie życzę. To wątek Porszaka :twisted:

casica

Post » Pt paź 16, 2015 22:23 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Rozmawiałam z doktorem Bieżyńskim, mam wrażenie, że mnie olał mówiąc wprost.
Chyba, że jest coś o czym nie wiem? Może jakieś szczegóły z Wrocławia?

Otóż on już w pierwszej rozmowie polecił mi jako diagnostę Wrzoska, a jako operatora swojego szefa. Dzisiaj dodzwoniłam się w końcu do niego, żeby umówić się na konsultację po badaniach u Wrzoska. Polecił mi znowu swojego szefa. Zapytałam czy mogłabym się z nim umówić prywatnie (sądząc, że może odsyła do szefa bo za pierwszym razem dzwoniłam do pracy), powiedział mi, że on w zasadzie przekazał już innym swoje obowiązki i sam stara się nie operować.
Usiłowałam skamleć, że wszyscy polecają jego, ale był dość twardy. No i nie wiem, jesteśmy w dupie?
W poniedziałek muszę umówić się przez Wrzoska z szefem Bieżyńskiego, ponoć taka konsultacja bezpośrednio po badaniu będzie możliwa.
Nie wiem ile jeszcze niespodzianek nas czeka.
Mam nadzieję, że w poniedziałek badającym będzie Wrzosek, a nie jakaś nn lekarka :x

casica

Post » Sob paź 17, 2015 10:03 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

tak to z nimi jest, olali mnie też.
Napisz do Figaro52, michalinadzordz - wiem, ze mają doświadczenie z tym wetowym NFZ i są z Wro.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob paź 17, 2015 11:02 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Operuje, operuje - w prywatnym gabinecie głównie.

felin

Post » Sob paź 17, 2015 11:20 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

felin pisze:Operuje, operuje - w prywatnym gabinecie głównie.

No to nie wiem o co chodzi, mnie odmówił nawet konsultacji :-?

casica

Post » Sob paź 17, 2015 11:31 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Nie wiem, nie znam gościa osobiście.
Ale oni tam wszyscy, jak już sobie zapracują na lepszą opinię w jakiejś specjalności, dziwni się robią i najchętniej przyjmują w prywatnych gabinetach, więc pewnie chodzi o kasę.

edit: A może facetowi zaproponować, że przyjedziecie po południu do prywatnego gabinetu :idea:
Adres pewnie da się gdzieś znaleźć; mogę też spytać kumpelę, bo ona do niego ostatnio często jeździ z psem.

edit: Lekarz: Dr n.wet Janusz Bieżyński
Adres: ul.Zawiadowców 13, 52-207 Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Strona internetowa: www.biezynski.prv.pl

felin

Post » Sob paź 17, 2015 12:10 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

felin pisze:Nie wiem, nie znam gościa osobiście.
Ale oni tam wszyscy, jak już sobie zapracują na lepszą opinię w jakiejś specjalności, dziwni się robią i najchętniej przyjmują w prywatnych gabinetach, więc pewnie chodzi o kasę.

edit: A może facetowi zaproponować, że przyjedziecie po południu do prywatnego gabinetu :idea:
Adres pewnie da się gdzieś znaleźć; mogę też spytać kumpelę, bo ona do niego ostatnio często jeździ z psem.

Strona internetowa: http://www.biezynski.prv.pl

no ale my chcieliśmy przecież zapłacić bo przecież operacji za friko by nie zrobił. ale może on ma takie podejście jak Doktor Niedzielski...
albo już tak długo są w zawodzie, że im się nic nie chce robić... super by było jakby udało nam się załatwić wszystko w poniedziałek żeby Porszaka nie męczyć za długo, bo sama podróż w jedną stroną będzie dla niego męczarnią, ale musi chłopak wytrzymać bo to dla jego dobra. odebrałam dzisiaj papierowy wynik moczu zaraz wrzucę zdjęcia poprzedniego badania i tego dla porównania. tym razem pojawiły się Ketony nie mam pojęcia co to jest ale pewnie źle;/ po powrocie z Wrocławia Porszak znowu będzie leczony, Furagina tylko troszeczkę pomogła :(
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob paź 17, 2015 12:22 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Ketony to przy cukrzycy.

felin

Post » Sob paź 17, 2015 12:44 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

felin pisze:Nie wiem, nie znam gościa osobiście.

Strona internetowa: http://www.biezynski.prv.pl

Już co prawda rozmawiałyśmy, ale piszę, żeby i inni wiedzieli.
Dzwoniłam do Bieżyńskiego pod podany przez Ciebie numer (innych nie odbierał, może są już nieaktualne?), tak oczywiscie, że pytalam o wizytę w prywatnym gabinecie. Odmówił twierdząc, że on już w zasadzie nie operuje. No to przecież na silę nie będziemy go atakować, facet najwyraźniej nie chce nas jako klientów.
\
felin pisze:Ketony to przy cukrzycy.

Nie tylko, mogą pojawić się z kilku przyczyn, m.in. z infekcji. Ale oczywiście nie jest fjnie, że są

casica

[poprzednia][następna]