Pelcia, Różyczka i Łobuziki. FOTO

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2015 12:26 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Ależ piękne zdjęcia, jak miło! Siup-siupek jest cudny :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob paź 10, 2015 20:47 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

Mysza pisze:Ooo i okazało się, że Brambor to mój typ czarnucha :1luvu:

Tylko strasznie trudno mu zrobić zdjęcie, na którym jest do siebie podobny :roll:

tajdzi pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ależ piękne zdjęcia, jak miło! Siup-siupek jest cudny :1luvu:

Dziękuję Ciociu Obrazek Gdzie reszta moich fanek? Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob paź 10, 2015 20:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

:201470 Nie fochaj się, SiupSiupek.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie paź 11, 2015 0:00 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

Jestem Siupsiupku :1luvu: , ale rodzeństwo też masz piękne co do sztuki, a w szczególności czarnego koczura Brambora (o Ziutku też pamiętam i gdyby się pokazał, też bym się zachwycała), mój typ faceta :love:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie paź 11, 2015 21:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

Wielbłądzio pisze:Jestem Siupsiupku :1luvu: , ale rodzeństwo też masz piękne co do sztuki, a w szczególności czarnego koczura Brambora (o Ziutku też pamiętam i gdyby się pokazał, też bym się zachwycała), mój typ faceta :love:

Cześć Ciociu :1luvu: Ziutek tym razem nie pozował, bo on i Brambor to w ogóle słabo pozują do zjęć, nie to co ja :P
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lis 03, 2015 22:34 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

Melisa jest znowu jakaś niewyraźna :( Niby zachowuje się normalnie, ale mało je. Tu trochę skubnie, tam trochę skubie, ogólenie je, ale ona lubiła dużo jeść.

Miałam jechać z nią i SiupSiupkiem do lekarza jak tylko wrócę z krótkiego urlopu, ale od czasu kiedy wróciłam bujam się z kotem karmicielki - Olkiem. Jeszcze jak byłam na wyjeździe zadzwoniła do mnie Kryśka, że z Olkiem jest źle wychudł i nie je wcale od pęciu dni. Przeraziłam się, bo nie raz przekonałam się, że jak już Kryśka dzwoni, to kot nadaje się najczęściej już tylko do uśpienia (miałam z nią niestety takie akcje). Zadzwoniłam więc do Kaprys, która jest jedyną znaną mi zmotoryzowaną osobą, która blisko mieszka. Kaprys zawiozła Olka do dr. Cetnarowicz jeszcze przed moim przyjazdem.
Wstępna diagnoza brzmiała zęby. I wczoraj Olek miał zrobiony porządek z paszczą. Niestety w trakcie zabiegu zostały odkryte zmiany na języku i krtani, które wyglądały na nowotwór :( Zosatły więc wzięte wycinki na histopatologię. Błyam przygotowana, że zabulę 350 zeta ze te zęby, a doszło jeszcze 180 za histopatologię :(
Jeżeli okaże się, że to nowotwór będę musiała zbierać na leczenie na forum, bo Kryśkę przecież nie stać na to wszystko.

Kasiu jeszcze raz dziękuję, jesteś aniołem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lis 06, 2015 13:55 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Nowe FOTO!

genowefa pisze:
Wielbłądzio pisze:Jestem Siupsiupku :1luvu: , ale rodzeństwo też masz piękne co do sztuki, a w szczególności czarnego koczura Brambora (o Ziutku też pamiętam i gdyby się pokazał, też bym się zachwycała), mój typ faceta :love:

Cześć Ciociu :1luvu: Ziutek tym razem nie pozował

a ciocia czekała ... :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lis 19, 2015 22:20 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Znowu kłopoty :(

Tym razem same dobre wieści :)

Kot karmicielki Kryśki Olek nie ma jednak nowotworu :) ta zmiana to tylko zapalenie. Ze złych wieści nie da się tej zmiany usunąć jest zbyt rozległa. Pozostaje czekać aż kotu się pogorszy np. zacznie mieć problemy z oddychaniem, wtedy trzeba będzie podać steryd.

SiupSiupka i Melisę zabrałam na badania krwi - biochemia i jonogram rozszerzony. Melisa i Siupek są w normie :) Melisa krea 1,5 mg/dl (było 2,44), Siupek 1,55 mg/dl (było 1,71). Fosfor w normie i to nie w żdanej górnej tylko bliżej środka :) Melisa ma także potas w normie, a było powyżej :)
Niestety oboje mają wapń w dolnej granicy normy. Będę musiała się jednak przemóc i pójść z tym pseudo-BARFem dalej. Na razie większość kotów nie toleruje mielonego i natychmiast wyczuwa wszelkie dodatki. Rozmrożone mięso to w ogóle nie nadaje się do konsumpcji :roll: Tylko Żmije i Malec jedzą wszystko jak leci. I powiem więcej, te koty, które jedzą tylko mięso nie są w ogóle zainteresowane chrupkami. Niestety Rózia musi dostawać chrupki, chciaż robi postępy jeśli chodzi o jedzenie surowego mięsa. Siupek za to surowego nie tyka :roll: gotowane i puszki tak, ale trzeba trafić w gust, w to na co akurat SiupSiupek ma samczek Obrazek

Misio, Siupek i Malec pozdrawiają.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lis 19, 2015 23:10 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

Wieści super :ok: Kociszcza,słodkie :201461
DObranoc.

gatiko

Post » Czw lis 26, 2015 15:45 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

:D :D :D :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 26, 2015 16:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

No przecież mam wątek , a co ja wczoraj znaleźć go nie mogłam 8O ?
:201461

gatiko

Post » Śro gru 30, 2015 20:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

wieści żądamy :) i fotek!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro gru 30, 2015 22:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

tajdzi pisze:wieści żądamy :) i fotek!

Popieram :smokin:

gatiko

Post » Pt sty 01, 2016 22:32 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

Dzięki, że o nas pamiętacie :)
Koty dobrze, w każdym razie żadnych zewnętrznych objawów chorób nie mają. Ładnie jedzą i wesoło się bawią biegając za wędką (niestety nie co dzień chce mi się puszcać im wędkę :oops: ) Meliska obżera się jak opętana i trochę przytyła. Powinnam Ziutka na badanie krwi zabrać.
Nie mam czasu robić zdjęć, bo niestety są w tym kraju teraz ważniejsze sprawy niż radosne wrzucanie fotek kotów na forum :(

Pozdrawiamy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 02, 2016 7:09 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dobre wieści :)

Ziutka przebadać, kontrolnie ?

Noo... kociaczki tłuściutkie, smaczniutkie, wyluzowane ... do wycałowania :201461

gatiko

[poprzednia][następna]