Diabelska ósemka - czyli jak koty zdecydowały za nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2005 0:29

Okazało się, że Malucci umie miauczeć 8)
Wcześniej już zdarzało mu się poprosić o michę, chociaż dość cichutko. Ale za to zupełnie nie cichutko darł dziś mordę podczas operacji czyszczenia uszu :twisted:
Dźwięki były takie, jakbym kota ze skóry obdzierała. Ale uszyska brudne jak święta ziemia, więc się zawzięłam :twisted:
Teraz jest bardzo obrażonym czystym kotkiem...
Ale przejdzie mu... Jak ostatnio pucowałam mu łapy po jego harcach w kuwecie, też był oburzony i też pyskował... A potem w nocy kitwasił mi się na brzuchu i mruczał :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto mar 22, 2005 7:14

8O Malucii miauczy? 8O
Toż każdy dzwięk z tego kota wychodził oprócz miauku. A przepraszam, raz miauczał. W drodze do weta jak go nie chcaiałam z transporterka wypuścić :twisted: A i tak był to dzwiek głównie na "E" Czyli mieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Wto mar 22, 2005 21:46

Jakieś tam nieśmiałe próby miaukania były wcześniej.
Ale wczoraj osiągnęliśmy donośny miauk klasyczny będący wyrazem protestu wobec dręczenia kota...
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto mar 22, 2005 23:26

Aleba pisze:Jakieś tam nieśmiałe próby miaukania były wcześniej.
Ale wczoraj osiągnęliśmy donośny miauk klasyczny będący wyrazem protestu wobec dręczenia kota...

:lol:

aguś

Post » Śro mar 23, 2005 16:46

Byłam dziś z Inką na USG jamu brzusznej, z badania wynika, że mamy do czynienia z przewlekłym zapaleniem jelit. Na pewno nie jest to żadna z tych wirusówek, którymi mnie wcześniej straszono, nie jest to też wątroba ani trzustka - czyli cała ta kuracja Kreonem byłaby o kant d... potłuc. Więc miałam rację, że jej nie zaczynałam.
Ponieważ chwilowo Inka jest w miarę "ustawiona" jelitowo, przerzucam ją na Intestinal i poobserwuję co dalej. Spróbuję umówić się z tą wetką od Zuzy, która odczulała jej koty i przyjrzymy się sprawie pod kątem alergii pokarmowej.

Inka pokazała dzisiaj, że jest bardzo grzecznym kotkiem. Ponieważ do badania miała mieć pełen pęcherz, na godzinę przed wyjściem z domu zabrałam jej kuwetkę. Kilka razy dobijała się do łazienki, wyraźnie jej się chciało. Ale wytrzymała grzecznie jazdę na badanie, USG, jazdę do naszej lecznicy, konsultację i powrót do domu - w sumie jakieś 2 godziny. Zaraz po wypuszczeniu z transporterka pędziła do kuwetki, bo już baaardzo kotu się chciało... Ale nawet jak się kotu baaardzo chce, to sika się jednak w kuwetce :D
Teraz śpi na moich kolanach i odreagowywuje stres. USG wcale jej się nie podobało - ogolili kotu troszkę brzuszek (bezczelność :roll: ), unieruchomili na boku, upaprali jakimś zimnym żelem i zaczęli macać :evil: No kto by to spokojnie znosił? Więc nie było spokojnie :twisted: Co się napyskowała, to jej 8)
A po powrocie do domu jeszcze musiała się opędzać od Oneta, który koniecznie chciał jej brzuch umyć z tego żelu 8O

Malucci i Onet śpią koło mnie tonąc w swych czułych objęciach :lol: Bardzo ładnie się komponują kolorystycznie 8)

Malucci - mały drań :wink: - urządził dziś rano strajk głodowy. Olał zaproponowaną mu puszkę Iamsa, olał suchą karmę (w tym kupioną specjalnie dla niego karmę dla kotów bardzo wybrednych :twisted: ) i czekał na dalsze propozycje...
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro mar 23, 2005 16:52

Bardzo sie ciesze, ze u Inki to nie ten gorszy kaliber. Zdrowka wszystkim kocinom zycze :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro mar 23, 2005 19:27

Dzięki :)

Postanowiłam wziąć Malucciego podstępem 8)
Na kolację dostał gotowanego kuraka z warzywkami i rozgniecioną suchą karmą. Oczywiście kombinował nad tą miską strasznie - podchodził, cofał się, brał do pyska kawałek mięska i wypluwał, próbował gmerać łapką, zastanawiał się... Ale w końcu zjadł :lol:
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro mar 23, 2005 19:28

Podstepna Alebo - gratuluje! :lol:

zuza

Post » Śro mar 23, 2005 19:32

O podstępna Ty!
Zyczę dalszych sukcesów w tej materii.
I cieszę się z wieści o Ineczce.

aguś

Post » Sob mar 26, 2005 15:33

Niestety poza podstępnymi na Malucciego inne metody na konsumowanie suchego nie działają :? Ale nie poddaję się, będę próbować dalej.
Za to Onet zadowolony, bo bardzo zasmakowały mu te chrupki w wersji dla wybrednych. Chociaż do wybrednych to on nie należy, odkurzacz jeden :wink: Wciąga wszystko, co mu się poda :wink:
A Inka nie może jeść suchego :( Najwyraźniej drażni jej żołądek, bo co trochę skubnie, zaraz wymiotuje. Nawet suchy Intestinal, który jej wczoraj kupiłam :( Inne pokarmy nie dają takich efektów. No ale może za jakiś czas brzuszek się uspokoi...
Za to przedwczoraj Inka dorwała się do mleka stojącego w kubku na kuchennym blacie. Na chwilę wyszłam z kuchni, wracając spotkałam w przedpokoju szczęśliwego kota oblizującego się od ucha do ucha :lol: Dały się zaobserwować pewne ubytki w zawartości kubka, mała kałuża mleka na blacie i ślady kocich łapek dookoła... Cfaniara 8)
Bałam się, że zaraz się zaczną sensacje żołądkowo-jelitowe, ale ku mojemu zdumieniu zniosła to spotkanie z mlekiem całkiem dobrze 8O
Więc w nagrodę wieczorem dostała jeszcze trochę mleka, ale już takiego dla kotów.
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 26, 2005 21:34

Malucci okazał się kotem arystokratycznym o delikatnym powonieniu 8O
Właśnie popełniłam wielkanocną babkę marmurkową. Mam przepis na taką dobrą, tylko niestety zawsze mi kipi z formy - ile bym nie dała proszku do pieczenia :evil:
Chwilowo zapach troszkę straszny, ale to w szczytnym celu 8)
Więc Malucci chodzi po domu i intensywnie zasypuje łapką smrody :lol:
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 26, 2005 21:50

Aleba pisze:Malucci okazał się kotem arystokratycznym o delikatnym powonieniu 8O
Właśnie popełniłam wielkanocną babkę marmurkową. Mam przepis na taką dobrą, tylko niestety zawsze mi kipi z formy - ile bym nie dała proszku do pieczenia :evil:
Chwilowo zapach troszkę straszny, ale to w szczytnym celu 8)
Więc Malucci chodzi po domu i intensywnie zasypuje łapką smrody :lol:

Pozdrowienia dla calej ekipy :lol:

zuza

Post » Sob mar 26, 2005 22:22

Dzięki, też pozdrawiamy :)
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 26, 2005 22:36

Aleba, miło się czyta to, co piszesz o kotach :) Przyjemna lektura :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob mar 26, 2005 23:28

Mnie się bardzo miło tu pisze, mogę się tu wygadać z wszystkich emocjonujących zdarzeń. Za co bardzo dziękuję.
Bo rodzina i znajomi mają już dość, kiedy na pytanie "co słychać" zaczynam nawijać o najnowszych dokonaniach moich kiciastych albo o kupalkach Inki i jej diecie :lol:
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]