Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 07, 2015 21:23 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Pozwoliłam sobie sprawdzić i jest tak, jak pisze casica -1160.
Może zostaw jej prowadzenie rozliczeń, bo zrobi się chaos.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw paź 08, 2015 0:04 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

u ludzi też cena RMI zależy od badanego obszaru, zresztą cena zwykłego RTG też. To dopiero diagnosta moze ocenić. Natomiast weźcie pod uwagę, ze zbierac trzeba już też na ew, operację Porszaczka - przecież RMI to ma być dopiero początek. A potem operacja, rehabilitacja....
Te koszty mogą , a nawet na pewno będą, dużo wyzsze.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw paź 08, 2015 9:35 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

izka53 pisze:u ludzi też cena RMI zależy od badanego obszaru, zresztą cena zwykłego RTG też. To dopiero diagnosta moze ocenić.

I to by wyjaśniało przypadek właściciela psa, któremu wyceniono badanie RM na 700 zł, a finalnie zapłacił 1800.
I tego też, nie ukrywam, trochę się obawiam. Tym bardziej, że uraz u Porszaka jest dość rozlegly.
W chwili obecnej wydaje się, że mamy nadwyżkę finansową, ale wszystko okaże się "w praniu".
izka53 pisze:Natomiast weźcie pod uwagę, ze zbierac trzeba już też na ew, operację Porszaczka - przecież RMI to ma być dopiero początek. A potem operacja, rehabilitacja....
Te koszty mogą , a nawet na pewno będą, dużo wyzsze.....

To prawda. Ale w chwili obecnej jedynie przypuszczamy i wierzymy, że wynik badania RM pozwoli na operację. Dlatego jakoś mi niezręcznie zbierać z wyprzedzeniem bo nie mam pojęcia na czym stoimy. Zresztą mam taki plan, że jeśli operacja będzie możliwa to pozostałe po aktualnej akcji pieniądze (o ile będzie nadwyżka) wolałabym przekazać na konto jakiejś fundacji (pewnie Kotylion się zgodzi?) i pod jej egidą prowadzić dalszą zbiórkę. Na forum miau jestem jakoś rozpoznawalna, ale na fb? Czemu zupełnie obcy ludzie mieliby wierzyć zupenie obcej osobie? Ponieważ, przy opcji operacja, będziemy potrzebować sporych pieniędzy, to chyba będzie najrozsądniejsze wyjście.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw paź 08, 2015 9:39 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

A plan mam taki.
19 października, w poniedziałek, o godzinie 10.00 mamy termin badania neurologicznego oraz RM.
Chciałabym bezpośrednio po nich umówić się z dr Bieżyńskim, jeśli nie będzie szans na spotkanie w poniedziałek, to zostać na noc we Wrocławiu i spotkać się z nim we wtorek rano.
Chciałabym uniknąć wielokrotnego wożenia Porszaka do Wrcocławia.

casica

Post » Czw paź 08, 2015 11:13 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Dziewczyny, Kasia - dajcie znać, jak będzie cos potrzeba. Jesli chcecie konta fundacyjnego - możecie śmiało podawać kotylionowe. Nie mam teraz za bardzo głowy i czasu by śledzic i jakos się mocno włączyć w akcję dla Porsze - ale jesli będzie potrzeba - pomożemy jak tylko będziemy mogły.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw paź 08, 2015 11:18 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Duszek686 pisze:Dziewczyny, Kasia - dajcie znać, jak będzie cos potrzeba. Jesli chcecie konta fundacyjnego - możecie śmiało podawać kotylionowe. Nie mam teraz za bardzo głowy i czasu by śledzic i jakos się mocno włączyć w akcję dla Porsze - ale jesli będzie potrzeba - pomożemy jak tylko będziemy mogły.

Anetko :1luvu: Wielkie dzięki
Na tym etapie zdecydowałam się zbierać na swoje konto - bo większa elastyczność co do wydatków (oczywiście wszystko zostanie rozliczone fakturami), ale jeśli będziemy potrzebować kilku tysięcy, to już niewątpliwie lepiej uwiesić się na fundacji :)

casica

Post » Czw paź 08, 2015 12:04 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Kolejne 70 zł z fb, czyli z fb już w sumie 125 zł :1luvu:
Jak to się mówi - ziarnko do ziarnka :) :ok:

casica

Post » Czw paź 08, 2015 18:15 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Na miauowym koncie mamy już 1210 zł :1luvu:
A na fb już 186 zł :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt paź 09, 2015 11:49 przez casica, łącznie edytowano 1 raz

casica

Post » Pt paź 09, 2015 11:49 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Stan finansów na miau znowu nam się powiększył :1luvu:
Na godz1 2.40 mamy już 1225 zł :ok:

A na fb już 216 zł :1luvu:

Zbieramy dalej i proszę - podrzucajcie Porszaka, może się ktoś jeszcze zlituje :)

casica

Post » Pt paź 09, 2015 14:46 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Pani Basia rehabilitantka odmówiła przyjęcia od nas pieniędzy za wizytę, na którą kiedyś wyłożyła. Pani Basia ma u siebie pieniążki od Pani Labradora i stąd weźmie te 60 zł. Także poproszę o konto na pw, dosyłam 60 zł.
Casica duś mnie o to gdybym zapomniała, bo dużo mam do ogarnięcia. :201427
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pt paź 09, 2015 18:48 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

poprosze o nr konta
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt paź 09, 2015 21:48 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Się podrzuca, żeby Porszuś skakał :P

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Sob paź 10, 2015 9:51 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Necz pisze:Się podrzuca, żeby Porszuś skakał :P

:ok: :)
Też podrzucę koteczka <3

casica

Post » Nie paź 11, 2015 9:47 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

do góry Porszaczku :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie paź 11, 2015 12:33 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Za podnoszenie Porszaczka dziękujemy :1luvu:

Dostałam odpowiedź na kwestie związane z kosztem badania RM
Koszt konsultacji neurologicznej wynosi 108 zł brutto, badanie MRI od 500 zł. Wszystkie koszty omawiane są również na miejscu podczas badania

I tak sobie myślę, że kluczowe okaże się właśnie to "od".
Trzymajcie kciuki, żeby nas to "od" nie zabiło :)

casica

[poprzednia][następna]