Kochany Miziak – teraz Kubuś – wrócił z Gdańska do Wrocławia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2015 7:30 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

A dziś rano było tak:
nie suche, czekał na mokre

Obrazek

a tu śniadanie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 06, 2015 7:33 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Kochany dzielny kotek :1luvu:
Morduchna szczuplutka, ale na takim wikcie na pewno się zaokrągli :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 06, 2015 7:34 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

mądry kotek
nie chce suchych chrupek wciągać :mrgreen: rozsądny

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto paź 06, 2015 7:44 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Nawet jeśli wyniki są złe, to nie znaczy, że muszą takie zostać.
Tak jak dziewczyny piszą, wątrobę powinno się dać "zreperować" lekami i pewnie "popsuła się" na skutek niedojadania.
Myślę, że wyniki nerkowe i świadczące o stanie zapalnym są ze sobą mocno powiązane i jeśli uda się usunąć stan zapalny (może w paszczy, może w układzie moczowym), to i nerki mają szansę lepiej pracować i kreatynina spadnie.
Tak czy owak szanse Miziaka na dobre zdrowie są bez porównania większe w domu niż "na wolności"!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 06, 2015 10:22 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

MB&Ofelia pisze:Guzik się znam na kociej wątrobie, więc tylko potrzymam kciuki za zdrówko Miziaka :ok: :ok:
Miejmy nadzieję, że po odchuchaniu wyniki się poprawią.
Tez trzymam. :)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto paź 06, 2015 10:52 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Bazyliszkowa pisze:Nawet jeśli wyniki są złe, to nie znaczy, że muszą takie zostać.
Tak jak dziewczyny piszą, wątrobę powinno się dać "zreperować" lekami i pewnie "popsuła się" na skutek niedojadania.
Myślę, że wyniki nerkowe i świadczące o stanie zapalnym są ze sobą mocno powiązane i jeśli uda się usunąć stan zapalny (może w paszczy, może w układzie moczowym), to i nerki mają szansę lepiej pracować i kreatynina spadnie.
Tak czy owak szanse Miziaka na dobre zdrowie są bez porównania większe w domu niż "na wolności"!

Obiema ręcamy się podpisuję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto paź 06, 2015 12:14 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

bagheera pisze:
Bazyliszkowa pisze:Nawet jeśli wyniki są złe, to nie znaczy, że muszą takie zostać.

Obiema ręcamy się podpisuję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I ja swoimi :ok: :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto paź 06, 2015 15:39 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Kasia - a moje Hepatiale na wcisk dostawały. Dobre jest jako lek ale czy smaczne to nie wiem. Moje kociaste mają średnie zdanie w tym temacie. Tyle dobrze, że w jedzeniu można podać (jest po rozciapaniu takie maziaste jakby trochę), lepiej wziąc Hepatiale Forte (będzie problem z dzieleniem ale będą to mniejsze kawałeczki i łatwiej będzie je w jedzeniu rozmemlać, kot nie wyczuje).

Coś mi mówi zestaw wątroba+kreatynina, bez zwiększenia mocznika. Gdzieś mi się po głowie kołatają jakieś czerwone krwinki, rozpad, coś czego wątroba nie przerabia prawidłowo, wynikiem są właśnie podwyższone wątrobowe plus kreatynina. Nie wiem czy przy okazji nie trzustka też. Że właśnie taki zestaw to nie nerki, tylko jakieś inne coś. Jak mi się coś przypomni albo ktoś mi coś podpowie to dam znać, bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to dokładnie było.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 06, 2015 16:53 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Te smakowe są w "kręglach"-wyciska sie prosto do pysia, albo miesza się z jedzeniem-ja właśnie te kręgle dawałam Klarze
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 06, 2015 17:35 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Czy Doktor coś wymyślił?
Moja QQ kiedyś miała znacznie podwyższone parametry wątrobowe (kreatyniny nie pamiętam :oops: ), dało się to uporządkować.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 06, 2015 17:36 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Ooo!!! A widzisz, jak od kilku lat kupuję i nawet nie wiedziałam, że takie insze są. Się człowiek całe życie uczy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 06, 2015 17:47 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

A ja z kolei nie wiedziałam,że sa w innej postaci-od razu wetusia mi te kręgle poleciła, bo Klara ciężka do obsługi była, a ten sosik hepatialowy jej smakował.
Dlatego napisałam Małgosi o tym specyfiku, bo łatwy do podania jest, z tabletkami może być kłopot, a tu trzeba działać szybko!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 06, 2015 21:10 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Na razie plan jest taki: w sobotę znów mamy przyjechać na zastrzyk antybiotykowy (ten, który dostał w poprzednią sobotę, działa długo) - zastrzyk workowy (czyli podany przez worek) zapewne. Na zapalenie. I w następną sobotę powtórka badań krwi.
Pan Doktor nieco mnie uspokoił. Kazał dawać dobre jedzenie i nie żałować jedzenia. Przepraszam, że dopiero teraz, ale nie miałam kiedy napisać, bo miałam strasznie dużo pracy, a u Pana Doktora byłam dwa razy - raz był tłum ludzi i awantura (zrobiła ją pani, która poprosiła grzecznie o przepuszczenie w kolejce, bo ma sprawę na "dwie minuty". Dwie panie przed nią grzecznie się nie zgodziły, bo obie miały równie krótkie sprawy, więc pani prosząca zaczęła krzyczeć. Nie dałam rady, sama byłam daleko za nią, a awantur mam powyżej uszu. A jeszcze bardziej dość mam ludzi, którzy awanturują się w gabinecie, nie zważając na zwierzęta wyczuwające złość, słuchające wrzasków). Drugi raz poczekałam dłuższą chwilę, ale już spokojnie i porozmawiałam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto paź 06, 2015 21:12 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

Z moich doświadczen z Guciem wynika,ze fajnei zastrzyki podaje sie jak masz otwierany gora transporter - lepiej sie tez kota zlapanego wklada i wyciaga :oops: Masz taki?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto paź 06, 2015 21:17 Re: Kochany Miziak wrócił z Gdańska do Wrocławia

anulka111 pisze:Z moich doświadczen z Guciem wynika,ze fajnei zastrzyki podaje sie jak masz otwierany gora transporter - lepiej sie tez kota zlapanego wklada i wyciaga :oops: Masz taki?

Nie, mam zwykły - można zdjąć górę, ale kratka jest.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]