Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Enya pisze:A skargi Witku.... chyba straciłam wiarę
W przypadku stwierdzenia błędów, nieścisłości lub konieczności zmiany klasy wystawca ma możliwość samodzielnej korekty danych za pomocą adresu:
link
Bonnie155 pisze:Jako hodowca tej kotki (Blue Lilly Navarell*PL) zróciłam uwagę obecnej właścicielce koteczki o zasadach jakie obowiązują przy nadawaniu cert., to hodowca, który po raz pierwszy zaczyna sam jeździć na wystawy, swoje pierwsze kroki stawia zaczynając od wystawiania kastratkinie posiada TAKIEGO doświadczenia jak Państwo, więc bardzo proszę o wybaczenie. Swoje kroki dopiero zaczyna. Obecnie staram się na bieżąco informować, aby uniknąć kolejnych błędów. Niestety nie mamy w naszej federacji żadnych szkoleń dla młodych hodowców, co pozwoliłoby uniknąć takich błędów (mam na myśli młodych hodowców). Kotka kastratka nie zabrała nikomu cert. oraz nom, zastanawiamy się nad unieważnieniem cert. z niedzielnej wystawy w Sopocie w dniu 02.08.2015. W imieniu swoim i właścicielki kotki - bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
ewry pisze:Niestety znalazłam kolejne oszustwo…
lnes pisze:Aurelka Avocado*PL to moja kotka. Moja, tzn Ines Siwińskiej. Nie było to oszustwo z mojej strony. Zresztą co miałoby takie oszustwo mieć na celu? Oszukałabym tylko siebie. Moja kotka miała ukończony już tytuł IP, i byłam pewna, że zbiera już certyfikaty do GIP.
Ja też mam piękną tabelkę w Excelu, a dyplomy starannie układam chronologicznie w oddzielnych teczkach. Zawsze wszystko starannie przygotowuję i kilka razy sprawdzam, gdzie następnym razem muszę pojechać i jakie koty zabrać, a których nie, żeby wszystko się zgadzało. I też czytając o tych wszystkich "pomyłkach" zachodziłam w głowę, jak to jest możliwe. No i niestety się dowiedziałam.
No ale od początku.
Zapisałam Aurelkę na wystawę w Warszawie zanim zdobyła certyfikat zagraniczny. Tuż przed Warszawą była Ostrava - to tam właśnie Aurelka ukończyła tytuł. Każdy wie, że po zgłoszeniu kota na wystawę otrzymujemy maila, w którym jest klauzula:W przypadku stwierdzenia błędów, nieścisłości lub konieczności zmiany klasy wystawca ma możliwość samodzielnej korekty danych za pomocą adresu:
link
Po uzyskaniu certyfikatu zagranicznego weszłam w adres i zmieniłam kotce klasę. Otrzymałam potwierdzenie zmiany klasy (jeśli ktoś chciałby je zobaczyć to proszę o pw), czyli informację, że klasa została zmieniona. Niestety na potwierdzeniu się skończyło, bo z jakichś przyczyn klasa pozostała ta sama.
Moja tu wina jest wyłącznie taka, że po odebraniu dyplomu nie sprawdziłam, czy mam tą jakże ważną literkę "G" w certyfikacie i nie poprosiłam organizatora wystawy o wyjaśnienie zaistniałej w tamtym momencie sytuacji. Tymczasem ja dyplomy odebrałam, nie sprawdzając schowałam do teczki i jeździłam po kolejne certyfikatyPomyłkę zauważyłam dopiero w zeszłym miesiącu, gdy chciałam wysłać wniosek o zatwierdzenie tytułu GIP. Po 9 miesiącach od wystawy za późno było już na próbę wyjaśnienia sytuacji. Sprawdziłam, czy Aurelka nie odebrała nikomu certyfikatu ani nominacji (była jedyną kastratką w swoim kolorze i jedyną kastratką na swoim stoliku), z bólem serca pożegnałam się ze zdobytymi certyfikatami... i na zawsze zapamiętałam, by zawsze upewniać się, że klasa została zmieniona.
neron pisze:ewry pisze:Niestety znalazłam kolejne oszustwo…
A ja proponuję może najpierw sprawę próbować wyjaśnić niż od razu zarzucać komuś oszustwo...
lnes pisze:Aurelka Avocado*
Moja tu wina jest wyłącznie taka, że po odebraniu dyplomu nie sprawdziłam, czy mam tą jakże ważną literkę "G" w certyfikacie i nie poprosiłam organizatora wystawy o wyjaśnienie zaistniałej w tamtym momencie sytuacji. Tymczasem ja dyplomy odebrałam, nie sprawdzając schowałam do teczki i jeździłam po kolejne certyfikatyPomyłkę zauważyłam dopiero w zeszłym miesiącu, gdy chciałam wysłać wniosek o zatwierdzenie tytułu GIP. Po 9 miesiącach od wystawy za późno było już na próbę wyjaśnienia sytuacji. Sprawdziłam, czy Aurelka nie odebrała nikomu certyfikatu ani nominacji (była jedyną kastratką w swoim kolorze i jedyną kastratką na swoim stoliku), z bólem serca pożegnałam się ze zdobytymi certyfikatami... i na zawsze zapamiętałam, by zawsze upewniać się, że klasa została zmieniona.
Witek Nowak pisze:neron pisze:ewry pisze:Niestety znalazłam kolejne oszustwo…
A ja proponuję może najpierw sprawę próbować wyjaśnić niż od razu zarzucać komuś oszustwo...
To nie zarzut tylko stwierdzenie faktu.
ewry pisze:Nie twierdzę, że to celowe oszustwo
1.
(CCW - Wrocław/2014-09-06/144)
10 Ex 1, CAP, NOM 25 15
2.
(CCW - Wrocław/2014-09-07/144)
10 Ex 1, CAP, NOM 25 15
3.
(FP - Poznań/2014-11-09/218)
8 Ex 1, CAPIB, NOM 25 15
4.