OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2015 12:56 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:Asiu. Umarłam, widząc ogromną reklamę RAJSTOP na billboardzie, z napisem "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" ks. Jana Twardowskiego

A ja umarłam widząc bibord z napisem
Terapia nie trzymania moczu

Znaczy się uczą jak nie trzymać mocz, tylko lać z wdziękiem w gaciory w każdym miejscu?

A reklama telewizyjna Audii gdzie facio ubrany w różne trykoty na końcu pyta
A może kupę (cupe ? )?

Odpowiadam do telewizora
do toalety chłopie idź a nie narżniesz w salonie
TZ zdębiał :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 03, 2015 18:52 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Arcana pisze:Zmielone kości tez czyszczą zęby?
O, tu Ines pisze, ze przepiórka czyści zębiska w 4 dni 8O
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.ph ... &start=270

sorki nie doczytałam że chodzi o ząbki, przepraszam ale myślę że jak na grubych oczkach to moga kosteczki troche zetrzeć kamień:)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob paź 03, 2015 23:06 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiu - terapia to leczenie, więc OK. Trening byłby hmmm co najmniej dwuznaczny.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 04, 2015 7:14 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Alienor pisze:Asiu - terapia to leczenie, więc OK. Trening byłby hmmm co najmniej dwuznaczny.

Marzenko, ja wiem . Ale nie każdy. Chodzi mi bardziej o grę słów. Dlaczego nie można prosto napisać? Po cholerę cudaczyć.

Takie coś jak
Studio paznokcia
też mnie powala. Niby każdy wie o co chodzi. Ale ja , jako blondynka, pytam którego paznokcia? Z której ręki czy nogi ?Czy ma paznokieć studiować? i który będzie w tym najlepszy?
:mrgreen:
Lubię sobie poczytać takie reklamy i poprzekręcać. Giniemy w zalewie tytułologii.

Piotrek, dzięki wielkie. Przesyłka doszła. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 04, 2015 18:45 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

A czemu tu tak pusto?
Swoją umysłową błyskotliwością zaskoczyłam :wink:
Ma się ten rozumek :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 04, 2015 19:11 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Pewnie poszli dzisiaj łapać "babie lato" :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie paź 04, 2015 19:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Odpoczywają po grzybobraniu :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie paź 04, 2015 20:21 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Na wsi spuszczają wodę z instalacji, co by w zimie rury nie padły. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon paź 05, 2015 5:13 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Pracowite mrówki z was

ASK@

Post » Pon paź 05, 2015 11:54 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiu, doradź, pliss. Dla takich miesiecznych srajdów, co malo sie nie utopią w mleku, na poczatek dobra jest animonda baby pate? Kociaki to lubia? Czy szybko sie przechodzi na tacki kitten?

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pon paź 05, 2015 12:24 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Arcana pisze:Asiu, doradź, pliss. Dla takich miesiecznych srajdów, co malo sie nie utopią w mleku, na poczatek dobra jest animonda baby pate? Kociaki to lubia? Czy szybko sie przechodzi na tacki kitten?

Baby pate są ok. Choć różnie z jedzeniem tego bywa. Jednak zawsze pożrą. Są dobre bo nie mają grudek w przeciwieństwie do kittenków.
Rozrabiam BP z wodą na poczatek by gęstość śmietany miały. Więc jakby zamawiać to nie duży zestaw. Potem tacki Animondki kittenki. Najlepiej, to moje obserwacje, włażą kotom żólte tzn drobiowe. Daję je od 8 tygodnia na przemiennie z BP.
Można im już podać mielone mięsko np kuraka. Janusz dwa razy mieli.Znaczy się w sklepie mielą. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 05, 2015 12:35 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

To są 4 kotki, teraz maja koło miesiąca lub troche ponad, to jeszcze z miesiąc mogą wcinać BP. Zestaw 30 szt. to trochę mało? Chyba spokojnie mozna zamówić dwa. Jak myslisz?

Arcana

Post » Pon paź 05, 2015 13:12 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Arcana pisze:To są 4 kotki, teraz maja koło miesiąca lub troche ponad, to jeszcze z miesiąc mogą wcinać BP. Zestaw 30 szt. to trochę mało? Chyba spokojnie mozna zamówić dwa. Jak myslisz?

Myślę ,że to może wystarczyć. Bo co jak jeść nie będą chciały? Jeszcze dostają mleko, mogą dostać serka Bielucha (ciemno-niebieski), mięsko... Wszystko powoli. Na 4 małych jedna porcja to 1 tacka na początek bo szlag wie jak zareagują żołądki. A jak nie zasmakuje?
Czasem z mlekiem mieszałam bp ,delikatnie, bo nie zawsze chciały jeść. Zwiększając z dnia na dzień proporcje.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 05, 2015 15:08 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Ha, to zgłupiałam ;) Zapytam Krzysia, który się opiekuje kociakami, co zamówić.
Krzysio jest debeściak. To chłopak moze 20 letni, byl wolontariuszem schronu w Kielcach, teraz uczy sie na technika weterynarii. Ze stadka ponad 20 psów, które dwoje wolontariuszy wyciagnęło ze schronu, Krzysio zajmuje sie dzikami, izolowanymi od reszty staruszków. Dziki go kochają. I właśnie Krzysio znosi do DT kociaki ;) Jesli faktycznie jest róznica mentalnosci/inteligencji między właścicielami kotów i psów, to Krzysio jest tym od dzikiej natury. Uwielbiam tego chłopaka :)

Arcana

Post » Pon paź 05, 2015 15:43 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Właśnie mi jeden telefon ciśnienie podniósł. Jedna pani przekazała drugiej pani a ta zadzwoniła i chce kota dla babci. Unikała jak ognia tematu zabezpieczeń . Unikała odpowiedzi na wiele pytań. Ale wygadała się, że jej 17 letnia kotka rodziła 2 x do roku wiec wiedzę ma jak się kotami opiekować. Oburzenie jej sięgnęło zenitu jak się nie zgodziłam na ich przyjazd celem zobaczenia/zabrania malca . Usłyszała,że wpierw winna być u nich wizyta przed adopcyjna. Ojojoj ależ się zadziało. Iskry szły w kosmos a jad pluł się gęsto. Zrezygnowała, ku mojej rozpaczy :mrgreen: , z kota bo nikt jej przeszukania nie będzie robił. A ona do mnie nie musi wchodzić bo mogę kota przed bramę wynieść by sobie go ozerkała. Podziękowałam w pół zdania bo mnie już deczko głos się podniósł a szkoda moich nerwów.
Poza tym ona chciała takiego super małego kota i rudego. A Biszkopt czerwcowy jest to już za stary się wydawał. :roll:
Ostatnio edytowano Pon paź 05, 2015 15:56 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]