Nim..VIII-SchrŁódź- BiBi, zepsuta biała królewna str.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2015 19:05 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Przy sterydzie był cały czas w kołnierzu. Dostał steryd w zastrzyku, kilka razy.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob paź 03, 2015 14:07 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Bardzo złe wiadomości od Magic wprost ze Schroniska i od Fiołeczka.
Fiołkowi pękł wrzód na gałce ocznej. W Schronisku-wyrok: amputacja oka. Jutro bierzemy go na konsultację do dr.Szulca. Fundacja Kotylion pokryje koszty konsultacji- bardzo dziękujemy! Będziemy ratować oko, ale do tego niezbędny jest DT. W Schronisku to oko nie będzie zakraplane i wszystko będzie na nic. Fiołek ma miejscówkę od 01.11w bardzo fajnym miejscu- w lokalu Kotyliona- mam nadzieję, że to oficjalne wieści :wink: , ale do tego czasu potrzebuje tymczasowego DT na czas leczenia oka. Domu odpowiedzialnego i systematycznego.
Ewan, proszę wstaw na FB apel o DT.
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob paź 03, 2015 15:01 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

To ja tylko napisze, że od dwóch miesięcy mamy (jako Kotylion) pod opieka kotkę, której dzięki p. dr. Szulc uratowałyśmy oko. Dokładnie uratowała je Wiedźma_65, która zakraplała oko początkowo do 10 razy dziennie, teraz, po dwóch miesiącach zakraplania robi to 6 x dziennie i widać efekty.

To tak informacyjnie na co powinien być przygotowany DT tylko w sprawie oka, a u Fijołka dochodzi jeszcze problem ze skórą :(
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob paź 03, 2015 15:38 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Prawda. Cierpliwe zakraplanie oczu i dt uczyniłoby cuda przez ten miesiąc.
Będzie wsparcie finansowe, ale miejscówka bardzo bardzo by się przydała...

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob paź 03, 2015 15:42 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Ze skórą chwilowo lepiej, jest bez klosza, ale to oko, krwawa jatka.
Obrazek

magicmada

Post » Sob paź 03, 2015 19:57 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Dopiero dotarłam z pracy i przeczytałam. Okropne wieści, co ta bieda musi wycierpieć. Zaraz piszę i błagam o dt.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob paź 03, 2015 20:35 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

jesssssu :((((
Obrazek

na Cito potrzebny tdt!
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob paź 03, 2015 20:44 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Podniose.
Potwierdzam, że upierdliwe zakrapianie daje efekty.Na kilku oczach to sprawdziliśmy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 03, 2015 20:45 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze trzy Fioły.
Dziś sobie pochodził po szpitaliku, luzem, potem się wieszał na siatce boksu i chciał wyjśc:( On już jest po prostu udręczony pobytem w schronisku.
Obrazek

magicmada

Post » Nie paź 04, 2015 8:56 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

O rany :-( :-(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie paź 04, 2015 9:03 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Lecznica Kalinowa, tam uczynili cud z przeciętym okiem znalezionej suczki husky. Można i tam spróbować z okiem fiłeczka.
Ale w gre wchodzi wyłącznie wizyta u właściciela lecznicy
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie paź 04, 2015 17:21 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Jutro lub we wtorek (raczej we wt.) Fiołeczek będzie miał operowane oczko przez dr.Szulca. Fiołek ma przepuklinę na rogówce przez którą z oka "wypada" płyn i robi się tak jakby "grzybek"(kształt). Trzeba wyciąć tą wypadająca część i w brakującym miejscu przeszczepić rogówkę, a następnie zaszyć trzecią powiekę,żeby zasłonić oko na czas zagojenie. Żadne krople, czy żele nie przyniosłyby poprawy. W związku z tym,że kot nie będzie wymagał zakraplania oczka 10 razy dziennie, nasz drogi kolega, wolontariusz Schroniska-anmajo, postanowił dać Fiołkowi TDT, także Fiołek do Schroniska nie wróci! TDT doświadczony, odpowiedzialny, najlepszy z najlepszych :D
Mam nadzieję,że przez te 3 tyg. uda się znaleźć Fiołkowi DS, a już Maciek się o to postara,żeby Fiołeczek wypiękniał i wyzdrowiał! :ok:
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Nie paź 04, 2015 17:37 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Anmajo :1luvu: dziękuje.
Tak bardzo chciałam, aby poszedł do Aniołowa.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie paź 04, 2015 18:51 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

To ja tylko potwierdzę że Kotylion sfinansuje koszty leczenia i operacji Fiołka, a następnie jeżeli anmajo tak postanowi od pierwszego listopada ma zaklepane miejsce w lokalu Kotylionowym. Ze względu na potrzebę zbierania funduszy (sam zabieg, hotelik , leki prawdopodobnie zeskrobiny itd. wyniesie łącznie około 600zł) postaram się na dniach wypisać Fiołka na Kotylion ze schroniska. Niestety ale będąc na "stanie" lub w dt nie można na niego zbierać funduszy.
Zajmę się też opisem na stronę Kotylionową i FB więc jeśli mogłabym prosić to prześlijcie mi jego zdjęcia na email, zrobiliście jakieś dzisiaj w lecznicy?
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Nie paź 04, 2015 19:35 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Marta, zdjęcia jutro sprawdzę, czy wyszły z lecznicy. Jest kilka na wątku, ale mogę Ci wysłać na maila. Dzięki Tobie i Anecie za wsparcie i pokierowanie.
Anmajo:) dzięki wielkie.
Jesteście kochani.
Martwię się Fiołkiem, czy zniesie kolejną narkozę i jak ją zniesie.
Mam nadzieję, że oczko uda się uratować i przywrócić widzenie.
Bardzo bym chciała, żeby ten kot miał jeszcze szczęśliwe życie poza schroniskiem.
edit.
Kasiu i Ewo Wam też dziękuję bardzo.
Obrazek

magicmada

[poprzednia][następna]