Koty wegrowskie cd- zbieramy na wybieg

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2005 13:36

Asia_K pisze:Prawdopodobnie przed świętami lub zaraz po będę jechać do hurtowni zoologicznej. Chcę kupić kociakom węgrowskim przebywającym w Nasielsku witaminy. I w związku z tym szukam sponsorów 8)
Na chwilę obecną proponuję kupno Witamixu Firmy DAX (koszt jednej puszki ok. 400g to 4,70). Dziś wieczorem skonsultuję to z wetem i może on będzie miał lepszy pomysł na witaminki.
I w dalszym ciągu zostaje kwestia zakupu Strongholdażeby zabic świeżba. Postaram się wieczorem podać orientacyjna cenę.

Zdjęcia z opisami będe później bo musze rozczytać Yoasię 8)

Asiu pasqdo...ja pilotem byłam (krótkowidzem) a nie pisarką... 8)
Ja sie deklaruję finansowo...podaj tylko cenę strongholtu..i khem jakbyś potrzebowała pilota to wiesz że ja z Tobą zawsze... :roll: :lol: :lol:

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Pon mar 21, 2005 13:41

Yoasia pisze:
Asia_K pisze:Prawdopodobnie przed świętami lub zaraz po będę jechać do hurtowni zoologicznej. Chcę kupić kociakom węgrowskim przebywającym w Nasielsku witaminy. I w związku z tym szukam sponsorów 8)
Na chwilę obecną proponuję kupno Witamixu Firmy DAX (koszt jednej puszki ok. 400g to 4,70). Dziś wieczorem skonsultuję to z wetem i może on będzie miał lepszy pomysł na witaminki.
I w dalszym ciągu zostaje kwestia zakupu Strongholdażeby zabic świeżba. Postaram się wieczorem podać orientacyjna cenę.

Ja sie deklaruję finansowo...podaj tylko cenę strongholtu..i khem jakbyś potrzebowała pilota to wiesz że ja z Tobą zawsze... :roll: :lol: :lol:

Oki. Jak tylko będę cos wiedzieć to się odezwę. Mam zamiar zakupić duży Stronghold na ok. 50 kg i później podzielić na koty.

A gdzie Twoje zdjęcia, Yoasiu ? :twisted:
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Pon mar 21, 2005 13:46

Asia_K pisze:
Yoasia pisze:

Oki. Jak tylko będę cos wiedzieć to się odezwę. Mam zamiar zakupić duży Stronghold na ok. 50 kg i później podzielić na koty.

Asiu to Ty działałaś foty a ja pisałam pod dyktando Twoje i Kasi...jednak piękna jest fota Ciebie chudziczku jak dźwigasz work 25 kg żwirku i się usmiechasz... :wink:

Yoasia

Post » Pon mar 21, 2005 13:54

o rany, poryczałam się, bidulki
nie mam już pieniędzy, nie pomogę, szkoda
mam trochę w domu biogenkt i kropelki do oczu tobrex, gentamycyna i naclof - wiem, że to niewiele ale oddam komuś, kto tam będzie jechał

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pon mar 21, 2005 14:55

Yoasia pisze:
Asia_K pisze:
Yoasia pisze:

Asiu to Ty działałaś foty a ja pisałam pod dyktando Twoje i Kasi...jednak piękna jest fota Ciebie chudziczku jak dźwigasz work 25 kg żwirku i się usmiechasz... :wink:

to było 30 kg żwirku. :evil: Kręgosłup mi mówi... samochód też się dziś obraził 8)
Obrazek

Asia_K

Post » Pon mar 21, 2005 15:11

Asia_K pisze:
Yoasia pisze:
Asia_K pisze:
Yoasia pisze:

to było 30 kg żwirku. :evil: Kręgosłup mi mówi... samochód też się dziś obraził 8)

a M? i jak buty-nówki?

Yoasia

Post » Pon mar 21, 2005 15:52

...
Ostatnio edytowano Czw cze 29, 2006 16:02 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon mar 21, 2005 16:06

bardzo mnie zmartwilo co sie przydarzylo tym biedactwa.
bardzo bym chciala pomoc.nie mieszkam w polsce ale moze bym mogla finansowo oferowac jakas pomoc? prosze o numer kata gdzie bym mogla wplacic pieniazki

katarzyna gorska

Od: Śro mar 02, 2005 13:20

Post » Pon mar 21, 2005 16:08

katarzyna gorska pisze:bardzo mnie zmartwilo co sie przydarzylo tym biedactwa.
bardzo bym chciala pomoc.nie mieszkam w polsce ale moze bym mogla finansowo oferowac jakas pomoc? prosze o numer kata gdzie bym mogla wplacic pieniazki

Kasiu - numery kat sa w pierwszym poscie na pierwszej stronie tego watku :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon mar 21, 2005 17:32

Asiu a czy mogłybyśmy się umówić jakoś a propos zakupów :?: :oops: (w sensie - czy mogłabym z Tobą podjechać do hurtowni)
Ja bym kupiła może dla węgrowskich kociaków w Konstancinie... pls...
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Pon mar 21, 2005 17:50

Witam jestem tu nowa ale przeczytalam caly watek. Trafilam tu z dogomani tam zawsze siedze :)

Prosze podajcie mi adres miejsca gdzie pojechalo najwiecej kotow. Nie wiem gdzie znalesc :oops:

Chce wyslac opakowanie Lautecinu (doskonaly na koci katar) i jakies witaminki.

A i mam jeszcze pytanie one mialy tylko testy na bialaczke?? Pytam bo sama stracilam wczoraj kicie na FIP, a zaraziala sie od malucha ze schroniska. On jest zdrowy i nic mu nie jest.

jogi

Od: Sob mar 19, 2005 22:20

Post » Pon mar 21, 2005 17:59

...
Ostatnio edytowano Czw cze 29, 2006 16:03 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon mar 21, 2005 18:58

Wklejam oficjalny list Canisu

Tragedia 54 kotów i 12 psów.
W tragicznych okolicznościach zginęła pani Joanna, opiekunka 70 kotów i 11 psów, mieszkająca ok. 70 km od Warszawy. W studni znaleziono zabitego i powieszonego psa pani Joanny – prawdopodobnie próbowała ratować jego życie.
Zwierzęta zostały nagle pozbawione opiekuna i domu.
Współczujemy pani Joannie i Jej Rodzinie.
Zostaliśmy zawiadomieni o tej tragedii – podjęliśmy działania, zmierzające do podjęcia akcji w celu zabezpieczenia losu zwierząt.
W ciągu kilku dni zorganizowaliśmy wyjazd - w związku z dramatyczną sytuacją zwierząt, jaką zastaliśmy na miejscu, podjęliśmy decyzję o natychmiastowym zabraniu stamtąd wszystkich zwierząt , choć nie byliśmy na to przygotowani tego dnia.
Udało się, dzięki ogromnej pomocy uczestników akcji i dzięki przyjaznym schroniskom i przytuliskom oraz wolontariuszom, ulokować wszystkie koty i psy w ciepłych i bezpiecznych miejscach na tymczasowy pobyt.
Osoby, które brały udział w akcji widziały zwierzęta: zagłodzone, odwodnione chore koty i kilka psów z nużycą. Trudno pogodzić się nam ze śmiercią tylu kotów – w tym dniu znaleziono 15 zwłok, 5 kotów zostało uśpionych przez lek. weterynarii (były w stanie agonalnym).

Dlaczego to się wydarzyło? - nie wiem czy uzyskamy kiedykolwiek odpowiedź na to pytanie, choć dręczy ono nas wszystkich, bowiem stan zwierząt nie był skutkiem ostatniego tygodnia (od śmierci pani Joanny).... zatem coś złego musiało się tam dziać od jakiegoś czasu.....................
Dlaczego osoby takie jak pani Joanna opuszczają swoje wygodne i ciepłe mieszkania w mieście, skazując się na życie na wygnaniu w ubóstwie i samotności, w towarzystwie coraz większej gromadki zwierząt - to chyba jedyne pytanie, na które odpowiedź znamy: z miłości do zwierząt.
- Ale czy potrzeby tak wielu zwierząt można zaspokoić samą tylko miłością i wrażliwością?
- Dlaczego ci, którzy byli w kontakcie z p. Joanną nie zapobiegli na czas dramatowi zwierząt i zbliżającej się tragedii, aby zapobiec ich cierpieniom w chorobie i śmierci?
- Dlaczego nasze władze nie robią nic lub robią tak mało w sprawie bezdomnych zwierząt, zmuszając niejako osoby kochające zwierzęta do życia w złych warunkach razem ze zwierzętami bez koniecznego stałego wsparcia i pomocy oraz nadzoru?

Dzięki wspólnej akcji CANIS oraz Forum www.miau.pl uratowano:
54 koty i 11 psów.

Na nasz apel o pomoc finansową i rzeczową zareagowało bardzo wiele osób, fora internetowe i firmy.
Za zebrane na ten cel na koncie CANIS pieniądze (dopisek; SONIA) zakupiliśmy:
- testy dla wszystkich kotów (białaczka)
- lekarstwa
- karmę dla kotów i psów
- żwir dla kotów.
Pomoc rzeczowa podzielona została proporcjonalnie do ilości zwierząt i skierowana do obecnych miejsc przebywania zwierząt w dniu akcji 13.03 oraz 19 i 20.03 (akcja wspólna CANIS i Forum www.miau.pl).

Psy i koty przebywają obecnie w kilku przyjaznych schroniskach i u wolontariuszy – są w trakcie diagnozowania, leczenia, odkarmiania, zdrowe psy czekają na adopcję www.canis.org.pl.
Prosimy o dalsze wsparcie finansowe bezpośrednio na konta na konta podmiotow wymienionych na stronie 1 tego watku – z dopiskiem SONIA:

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom prywatnym i podmiotom, zaangażowanym w samej interwencji i transporcie zwierząt, jak i wszystkim „zwierzolubom”, którzy wsparli je pieniędzmi, pomocą rzeczową, transportem, własną pracą, oraz innymi formami bezinteresownej pomocy.

Budujący jest fakt, że umieliśmy razem skutecznie współdziałać dla wyższego celu, jakim było uratowanie życia zwierząt w potrzebie.

Anna Wydra

Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Pon mar 21, 2005 19:02

jogi pisze:A i mam jeszcze pytanie one mialy tylko testy na bialaczke?? Pytam bo sama stracilam wczoraj kicie na FIP, a zaraziala sie od malucha ze schroniska. On jest zdrowy i nic mu nie jest.

nie ma latwodostepnych miarodajnych testow na FIP
skad wiesz, ze to byl FIP? robilas sekcje?

wspolczuje oczywiscie ogromnie

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon mar 21, 2005 21:14

OGŁOSZENIE

W sprawie pomocy dla kotów w Nasielsku.
Oficjanie szukamy sponsorów na zakup Strongholdu dla kotów. Chetnych do sponsoringu leków i witamin zapraszam na pw - podam własny numer konta, na który zbieram pieniądze na leczenie kotów. Pozostałą pomoc finansową proszę kierować bezpośrednio na konto Nasielska. Kwotę niewykorzystaną na zakup leków i wit. przekaże na konto Nasielska.
Obrazek

Asia_K

[poprzednia][następna]