Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2015 23:01 Re: Niebieskobiały ok.10m. dt lub ds inaczej muszę wypuścić

8O Ale Wam obrodziło w sjamki, siostrzyczka tamtych?A jak u pączusia z jedzeniem, dalej je na zapas?
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Wto wrz 29, 2015 6:17 Re: Niebieskobiały ok.10m. dt lub ds inaczej muszę wypuścić

Dorciu czyli udało się coś złapać :ok: żeby tylko jeszcze domki się znalazły :ok:
miłego dna :)

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Wto wrz 29, 2015 15:30 Re: Niebieskobiały ok.10m. dt lub ds inaczej muszę wypuścić

Takie dzikie cudeńko szuka dt /ds.

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 29, 2015 15:36 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

jakie śliczne cudeńko :)

kaja888

Post » Wto wrz 29, 2015 16:56 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Dorotko spróbuj moze ogłoszenie jej zrobić, moze znajdzie się DS który będzie oswajac. Podejrzewam ze na sjamke będzie dużo chętnych nawet na połdziką.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Wto wrz 29, 2015 18:18 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Szalony Kot pisze:A w jakim wieku..? Wygląda na 4 miesiące, może być różnie z oswajaniem już, prawda?

Może być różnie. Ale moje ostatnie tymczasy zadały kłam takiemu myśleniu. Ale twardo koty z klatek nie wypuszczalam. Przykre ale dałam radę.Karmiłam smakołykami, spędzałam dużo czasu z nimi, glaskalam siłowo czasem...obiecując sobie, że wykastruje i wypuszcze jak postępu nie będzie przez dwa tygodnie. A one rozmruczaly się w tydzień.
Nie, nie musi się udać. Mam swoje koty od małego chowane i są mocno ostrożne.
Te koty są piękne i nawet lekko wycofane domy powinny się trafić.
Potrzymam za domki!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto wrz 29, 2015 18:25 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Szalony Kot pisze:A w jakim wieku..? Wygląda na 4 miesiące, może być różnie z oswajaniem już, prawda?

Stawiamy że kociaki mają 4/5 m. syjamowata tygrysia już nie jest takim dzikiem ,ta jest dopiero ucapiona.
Oczywiście że się oswoi ,trzeba klatki (czyli ograniczenie wolności i możliwości ucieczki chowania się )i czasu i cierpliwości.

Moja szyla cudny miziak ,ale na mieszkaniu wieje w klatce cudeńko ,na drapaku czy oknie też spoko ,jednak środek pokoju i panika...
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 30, 2015 8:12 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Dziś fachowiec (podobno) będzie łapał te dwa błąkające się psiaki z pod giełdy kwiatowej .
Dla suni podobno jest dt dla kudłacza nie ma ,więc pewnie schron .
Nie wiem co lepsze :cry:

Fachowiec od pieca (gaz).po lecie :roll: ma tyle roboty że najwcześniej w przyszłym tygodniu będzie .
Zimna woda zdrowia doda :twisted:
Chociaż jak kąpałam się u Wandzi mała zadka nie ugotowałam ,zapomniałam że zimna woda jest zakręcona :strach:

Kudłaty znów ma problemy z oczyma ,chwilami mam dość :oops: Dobrze że tylko go swędzi a nie boli...
Kurier przyniósł zamówione żarełko ,219 zł ,a paczuszka mała ,na ile to starczy :roll: i suchego nie zamawiałam bo jeszcze mam .
Teraz to i bezdomniaczki jedzą jak prosionka ,zimno się zrobiło i nie ma co się dziwić.
Sama jestem głodna ,ale sobie nic nie zamówiłam ,dojadam wczorajsze drożdżowe które jeszcze gorące wiozłam do moje podopiecznej .
Zjadła niestety kawałek i resztę oddała ,nie mogła :(
Ciasto było prosto z pieca ,parzyło w ręce i cieplutkie dowiozłam ,pycha.

Coraz częsciej bywa Oliwka ,coraz częściej zostaje na noc ,troszkę wszystko stanęło do góry nogami ,ale jest mi już dużo łatwiej niż na początku .
Do szkoły lub ze szkoły wożę Ją na rowerze :mrgreen: zdejmuje z bagażnika transporter ,kładę kocyk i jazda :wink:
Oliwia wniosła do naszego domu życie ,śmiech ,radość...zapełnia jakąś część pustki.
Chociaż na pewno nie jestem typem babci sfiksowanej już Ją kocham ,mam dużo cierpliwości ,bawimy się ,gramy ,nie zbywam Ją ...,jednak futerka wygrywają :oops:
Nie dziwi więc nikogo tz.Karoliny kiedy mówię dziś nie ,dziś np. karmimy jeżę :twisted: nie żeby klatki na koty nastawiamy ,a skąd :!: :twisted:
Mojemu synowi jest trudniej ,raptem ma dziecko .

Sikorki dostały do kul słoninkę ,podobno b. lubią ,a moje wolą kule :roll:

Zbieram się ,dziś idę na 11 ,godzina w plecy .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 30, 2015 12:13 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Dorciu jak fajnie się czyta co u Ciebie - zawsze jestem ciekawa :)

kaja888

Post » Śro wrz 30, 2015 12:36 Re: Niebieskobiały ok.10m. dt lub ds inaczej muszę wypuścić

dorcia44 pisze:Takie dzikie cudeńko szuka dt /ds.

Obrazek

Ale śliczny koć.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro wrz 30, 2015 16:39 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Dorciu, a co to za piec, co mu się stało?
Mam znajomego, "złota raczka", bardzo w porządku i konkretny facet. Nie wiem, czy tu trzeba mieć jakieś uprawnienia żeby pomóc?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro wrz 30, 2015 17:23 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Piec gazowy ,dwufunkcyjny ,zdechł ,ot tak ,ale umówiłam się z tym z serwisem na następy tydzień ,bardzo Ci dziękuję .

Psy z pod giełdy złapane :ok: został wynajęty łapacz tz. fachowiec i dziś zaczął łapać i dziś złapał .
Co dalej?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 30, 2015 18:18 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Aga miała fantastyczny pomysł zwrócić się do fachowego łapacza i chwila moment oba psiaki złapane :!: koszty miały iść na nas ,ale łapacz wytłumaczył że to powinna pokryć Gmina ,tak też będzie :ok: wystawia faktury więc nie ma problemu.

Moja dziewczynka znów dziwnie przełyka i te węzły ma takie duże :roll:

Jedna syjamka ma chyba dom ,ta typowa z czekoladową maską ,druga z maską tygrysią jeszcze nic ...no i jest jeszcze brat ,czarnej nawet nie próbują dotykać :(
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]