Opiszę jak to jest w moim przypadku, ale pamiętajcie, że mam psiaka ( 25kg ) więc sposób dawkowania może być u was inny niż u mnie.
Z renadylem zetknęłam się ok. 6 - 7 miesięcy temu. Lek odkupiłam od dziewczyny z Polski, której pies odszedł po 2 -letniej walce.
1 tabletka azodylu to 15 miliardów bakterii, ze względu na wagę musiałam zawsze podawać 3 sztuki dziennie. Natomiast 1 tabletka rendylu to 45 miliardów bakterii więc pojawiła się opcja 1 tabletki dziennie.
Po konsultacji z wetem zaczęłam podawać. Przez pierwsze 3 miesiące nie było problemu, niestety na 4 miesiąc pojawiło się duże rozwolnienie i jak sie okazało jego przyczyną było zbyt duże podawanie dawki leku na 1raz.
Po długich przemyśleniach kupiłam na allegro puste kapsułki i dzielę lek w proporcji 3/4 i reszta. Podaję 1 rano i 1 wieczorem. biegunka ustąpiła od razu i od 2 miesięcy jest ok.
W waszym przypadku można by podzielić na jeszcze mniej więc chyba wyszłoby jeszcze taniej. Jest zabawa,a le moim zdaniem warto i o wiele taniej wychodzi.
Renadyl zamawiam z USA ( amazon, ebay gdzie znajdę taniej ). Raz mi się udało od koleżanki cioci ze stanów.
Obecnie czekam na zamówienie 3 opakowań po 60 sztuk. Za jedno wyszło 350zł. Jak przyjdzie i ktoś będzie w potrzebie będę mogła odstąpić jak ktoś był chętny.
Poczytajcie moją historię na dogomania.pl

znajdziecie mnie pod nickiem : czia