Tajron pisze:Aminka jest czarna, a strachulka czarno biała.
Ok

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tajron pisze:Aminka jest czarna, a strachulka czarno biała.
edisza pisze:Bożenka... mała okropnicaużarła mnie dziś w palucha, była taka głodna, jak wilk, aż się trzęsła
dostała po łyżce Kittena razem z Jackiem. Nie zdążyłam jej nawet nałożyć do miseczki bo prawie wypadła z boksu i zrzuciła mi to z tej łyżki i jadła z boksu
U niej była mała sraczka w kuwecie.
Balbina38 pisze:Mara a jak to wszystko sie ma do wolności ,którą koty uwielbiają? do ich szczęścia?A jak widać niektóre nigdy nie wejdą w komitywę z człowiekiem. I nie ma sensu na siłę zmieniać natury. Idąc tokiem twojego myślenia, to musielibyśmy wyłapywać wszystkie. Nawet te wolno żyjące. Dlaczego traktujesz je jak ułomne zwierzęta ,które trzeba więzić bo inaczej sobie nie poradzą?
Mara S pisze:Balbina38 pisze:Mara a jak to wszystko sie ma do wolności ,którą koty uwielbiają? do ich szczęścia?A jak widać niektóre nigdy nie wejdą w komitywę z człowiekiem. I nie ma sensu na siłę zmieniać natury. Idąc tokiem twojego myślenia, to musielibyśmy wyłapywać wszystkie. Nawet te wolno żyjące. Dlaczego traktujesz je jak ułomne zwierzęta ,które trzeba więzić bo inaczej sobie nie poradzą?
Nie traktuje ich jak ułomne tylko nie zgadzam się z założeniem, że każdy niedotykalski kot marzy o byciu bezdomnym/wolnożyjącym (tak samo jak nie każdy dający się głaskać pragnie mieszkać z człowiekiem). Koty, jak ludzie, są różne i nie dla wszystkich wolność jest priorytetem (dla niektórych może to być suchy kąt i pełna miska). My możemy najwyżej przypuszczać, co będzie dla danego kota lepsze...
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Szymkowa i 61 gości