Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 21, 2015 18:22 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Tak Klaudia ssie dalej opuszka :( wydaje mi sie ze mu to moze zostać juz :kotek: mama chciała go oduczyć jak spał z nia w lozku to ja ugryzł :kotek: bo co bedzie kotu przeszkadzać w śnie? 8)

Auschitz odwiedzilismy w drodze powrotnej z Krakowa. Dziekuje Klaudia za podpowiedz z biletami i rezerwacja godziny. Bilety najlepiej zarezerwować i kupic przez internet bo nie stoi sie w kilometrowej kolejce.najlepiej byc z pół godziny przed planowana data zwiedzania, ponieważ przechodzi sie kontrole jak na lotnisku. Nie mozna wnieść torebki większej (plecak tez)większego niż 20x30 cm. Za zwiedzanie z przewodnikiem płaci sie 25 zł w tym jest wliczony przejazd do asuchwitz birkenau i zwiedzanie kolejnego obozu. Łącznie zwiedzanie trwa około 4.5 godzin. Jesli ktos chce wejść bez przewodnika nic sie nie płaci ale uważam wiele sie traci.
Nasza przewodnik tak opowiadała o wszystkim ze ciarki człowiek miał, chwilami przenosiłam sie w te czasy... To jest bardzo mocne przeżycie, ale warte upamietnienia poległych w tej zagładzie.

Pierwszy dzien w pracy jak to w pracy...nie bede opowiadać bo szkoda czasu i nerwów :kotek: wszystko sie sypie, stara restauracja, powoli sprzęt niedomaga :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 21, 2015 18:43 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Też uważam, że z przewodnikiem lepiej, bo można się sporo dowiedzieć :)

A gdyby Fuksikowi dać butelkę z mlekiem? Ssałby smoczek i może by mu przeszło jakby dossał co nie do ssane - wiem głupi pewnie pomysł :( ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon wrz 21, 2015 23:07 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Cos z tym poniedziałkiem musi byc :mrgreen: rano poranna toaleta Fuksa, ładuje kloka, nie obciął dobrze kita i spierdzielil mi z klockiem pod ogonkiem po całym domu :ryk: śmiałam sie w niebo głosy o 6:30 bo co miałam zrobic? Fuksik tez radośnie podskakiwał z prezentem pod ogonem, gubiąc i zostawiajac pas startowy :mrgreen: udało sie nam okiełznać konia i wsadzić go do wanny, mąż go trzymał a ja prysznicowalam :mrgreen: nie był szczesliwy, ale ja tez nie tryskałam radością, uwalona po łokcie w jego kupsztalu :mrgreen:
Ze baba w domu zawsze jest od brudnej roboty?? :mrgreen:

Teraz juz wszystko jest wyczyszczone, zdezynfekowane, koty spały, zjadły sniadanie, pozniej znowu spały a teraz
mamusiu czy ja tam tez moge?
Obrazek

:ryk: Martuś to widzę ze poranek nam sie podobnie zaczął :strach: Mi tak Maurys z prezentem spod ogona dzisiaj uciekal :kotek:

O jej cudnys jest Fuksik :1luvu: Molcia jak cudnie w poleczce schowana :1luvu:

Martuś Maurys mi tez tak ssie, wszystko dosłownie, łącznie ze mną :ok: Koleżanka z pracy opowiadala ze jej kotka tak ssala to ok 9 miesiąca późnej jej przeszlo, wiec pewnie wyrosną chłopaki z tego :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Wto wrz 22, 2015 10:04 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Hej, jak się czujesz? Wyspałaś się?

klaudiafj

Post » Wto wrz 22, 2015 13:02 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Doberek Molisie! Macie dzisiaj słoneczko? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 22, 2015 15:08 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Cześć Fuksiki :) Co tam? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto wrz 22, 2015 19:28 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Mój Maurynio [*] ssał własne paluszki przez kilka lat. Jak był mocniej rozmiziany, to ciamkał, aż dudniło. To było słodkie. Tyle, że jak później się dowiedziałam, jest to u kotów objaw choroby sierocej, spowodowanej zbyt wczesnym odstawieniem od matki. Maurycy tak ssał łapcię przez kilka lat. Fuksik też wcześnie utracił mamę...
Jest śliczny. :ok:
A kupowe przygody zdarzają się każdemu dziecku. :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro wrz 23, 2015 10:26 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

klaudiafj pisze:Hej, jak się czujesz? Wyspałaś się?

A dziekuje wczoraj wyspalam sie i dzis tez :P dzis idę pozniej do pracy, bo tak mi sie chce :P wiec mogłam sie wyspać porządnie 8) na szczęście mnie żadne choróbsko nie łapie, czuje sie dobre, duzo lżejsza wiec uważam ze wszystko ze mną dobrze :mrgreen: dziekuje Klaudia ze pytasz :mrgreen:
kalair pisze:Doberek Molisie! Macie dzisiaj słoneczko? :D

Mielismy wczoraj piękne słoneczko, koty wylegiwały sie w słoneczku, zdecydowanie lubia mieć ciepłe futerka :kotek:
Sihaja pisze:Cześć Fuksiki :) Co tam? :)

A wszystko po staremu, koty maja sie dobrze, musze Moli zamykać np w toalecie lub w sypialni ze swoja miska bo Fuksik je tyle ze gdybym zostawiła miskę gdzieś w obrębie wzroku Fuksa to zjadłby i Moli porcje :kotek:

lilianaj pisze:Mój Maurynio [*] ssał własne paluszki przez kilka lat. Jak był mocniej rozmiziany, to ciamkał, aż dudniło. To było słodkie. Tyle, że jak później się dowiedziałam, jest to u kotów objaw choroby sierocej, spowodowanej zbyt wczesnym odstawieniem od matki. Maurycy tak ssał łapcię przez kilka lat. Fuksik też wcześnie utracił mamę...
Jest śliczny. :ok:
A kupowe przygody zdarzają się każdemu dziecku. :mrgreen:

U nas opuszek ciumciany szczególnie sie odróżnia od pozostałych :kotek: Różowy okropnie :D nie ma zasypiania bez opuszka ssania :201461
Obrazek

Moli25

Post » Śro wrz 23, 2015 10:34 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Kurcze, a ja nawet nei wiedzialam, ze kotely ssa opuszki! Musi to przeslodko wygladac :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro wrz 23, 2015 10:37 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

jou pisze:Kurcze, a ja nawet nei wiedzialam, ze kotely ssa opuszki! Musi to przeslodko wygladac :D

Zobacz sobie jak to wyglada :kotek:

Zobacz ten film w YouTube:

http://youtu.be/WucR71SXWfU
Obrazek

Moli25

Post » Śro wrz 23, 2015 10:45 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

O kurcze jak slodko.

Moja Misia, kotka ktora jest rezdyentka u mamy, jak byla malutka (Wczesnie zabrana od kociej mamy z powodu kociego kataru, wiadomo warunki na wsi nie sa dogodne) to do roku ciumkala... czy to swoje opuszczki czy moje palce... potem miala ciaze urojona ... plusowy krolik z ktorym spala jako malenstwo - stal sie jej dzieckiem i taszczyla go wiecznie w zebach drzac sie w nieboglosy.

U mnie Coco ma sie tyle dobrze ze jak chce ciumkac - idzie do Nitki :) Ma co ;) I moze nawet jeszcze cos jej leci ;)

FUksik jest slodki! POzdrawiamy
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro wrz 23, 2015 11:35 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

PixieDixie pisze:O kurcze jak slodko.

Moja Misia, kotka ktora jest rezdyentka u mamy, jak byla malutka (Wczesnie zabrana od kociej mamy z powodu kociego kataru, wiadomo warunki na wsi nie sa dogodne) to do roku ciumkala... czy to swoje opuszczki czy moje palce... potem miala ciaze urojona ... plusowy krolik z ktorym spala jako malenstwo - stal sie jej dzieckiem i taszczyla go wiecznie w zebach drzac sie w nieboglosy.

U mnie Coco ma sie tyle dobrze ze jak chce ciumkac - idzie do Nitki :) Ma co ;) I moze nawet jeszcze cos jej leci ;)

FUksik jest slodki! POzdrawiamy

A czemu się darła przy tym w niebogłosy?

Tosia też tak wyjada, jak odkurzacz - z cudzej miski nie ma bata, normalnie lepiej smakuje i już :ok:

klaudiafj

Post » Śro wrz 23, 2015 11:41 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Zobacze jak tylko bede w domu :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro wrz 23, 2015 13:49 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Klaudia nie wiem, ale zawsze taszczac tego krolika w zebach oglaszala swiatu ze z nim idzie.

No bo w innej misce na pewno jest cos innego.

Molinko Uszy do gory!!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

[poprzednia][następna]