Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarmić!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 21, 2015 11:40 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Biedne te wszystkie koty i kociaki :(
Jola jak zwykle niezawodna, szkoda że nic jej nie ubywa futrzaków :(
Czy trójka kociaczkow Soni jest już gotowa do adopcji czy jeszcze za wcześnie? Jak one się czują i Sonia?
Czy są jakieś zdjęcia rodzinki ?Fajnie byłoby obejrzeć maluszki :)
Za tydzień dostanę emeryturę, to znów trochę je wspomogę .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon wrz 21, 2015 11:54 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

gisha pisze:[...]Czy są jakieś zdjęcia rodzinki ?Fajnie byłoby obejrzeć maluszki :)

to moja wina
mam, ale nie miałam czasu...
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon wrz 21, 2015 12:43 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Ciut za daleko mam. Jakieś 150 km. Wydawało mi się, że KrzepscyFaceciWysmarowaniSmarem o nie dbają i kontroluj sytuację, bo jak sami mówią "bo my tu o nie dbamy i karmimy
bez nich to by nas tu szczury zjadły!" No i bezbłędnie potrafili zlokalizować kociaka. Koty po kastracji tam wrócą?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon wrz 21, 2015 13:15 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Ewa.KM pisze:Ciut za daleko mam. Jakieś 150 km. Wydawało mi się, że KrzepscyFaceciWysmarowaniSmarem o nie dbają i kontroluj sytuację, bo jak sami mówią "bo my tu o nie dbamy i karmimy
bez nich to by nas tu szczury zjadły!" No i bezbłędnie potrafili zlokalizować kociaka. Koty po kastracji tam wrócą?

dorosłe tak
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto wrz 22, 2015 19:03 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

dzis sie ucieszylam bo okazalo sie ze moja kolezanka z pracy zobaczyla ogloszenia ktore wieszam o adopcji kotow i umowila sie juz na niedziele u Joli,myslala o Nelci ale stwierdzila ze zda sie na porade Joli , czyli ze warto wieszac gdzie sie da :D mam nadzieje ze wyjdzie od Joli z kotem albo dwoma :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Wto wrz 22, 2015 22:11 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Cudnie byłoby gdyby się koleżance spodobały koteczki Joli , trzymam kciuki za adopcję:ok:
Dzięki kocka za wieszanie ogłoszeń :201461

gisha

Post » Pt wrz 25, 2015 7:02 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

kocka pisze:dzis sie ucieszylam bo okazalo sie ze moja kolezanka z pracy zobaczyla ogloszenia ktore wieszam o adopcji kotow i umowila sie juz na niedziele u Joli,myslala o Nelci ale stwierdzila ze zda sie na porade Joli , czyli ze warto wieszac gdzie sie da :D mam nadzieje ze wyjdzie od Joli z kotem albo dwoma :ok:

Jeśli to ta, która ma 2 dzieci, to zdecydowała się na Maszę, bo miziasta i podczas wstępnej wizyty zaraz się z dziećmi zaprzyjaźniła. Masza jest może mniej atrakcyjna na fotkach, ale miziasta. Nelcia śliczna, ale płochliwa, do dzieci nie bardzo.
Dzięki, Kocka :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt wrz 25, 2015 7:07 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

gisha pisze:Biedne te wszystkie koty i kociaki :(
Czy trójka kociaczkow Soni jest już gotowa do adopcji czy jeszcze za wcześnie? Jak one się czują i Sonia?

gisha, zdjęcia Soni i maluchów wrzucę w weekend, obiecuję. Jedna kociczka -Karolinka jest już zamówiona, o inne pytają, ale domy takie sobie (często wychodzące), poza tym najchętniej dałybyśmy 2 razem (Karusię i Kalinkę), bo bardzo się przyjaźnią.
A co z Sonią, czy mi się wydaje, czy obiecywałaś ją wziąć jak wykarmi kociaki? Bo to pewnie już niedługo będzie, jak Karolinki pójdą "na swoje" :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt wrz 25, 2015 7:09 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Konstancja została przez Jolę przemianowana na Adrenalinkę, bo bardzo rozrabia. Najgorsze to karmienie co kilka godzin, Jola i tak za mało śpi, a jeszcze musi wstawać w nocy, żeby malucha nakarmić.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt wrz 25, 2015 10:17 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

jolabuk5 pisze:
gisha pisze:Biedne te wszystkie koty i kociaki :(

gisha, zdjęcia Soni i maluchów wrzucę w weekend, obiecuję. Jedna kociczka -Karolinka jest już zamówiona, o inne pytają, ale domy takie sobie (często wychodzące), poza tym najchętniej dałybyśmy 2 razem (Karusię i Kalinkę), bo bardzo się przyjaźnią.
A co z Sonią, czy mi się wydaje, czy obiecywałaś ją wziąć jak wykarmi kociaki? Bo to pewnie już niedługo będzie, jak Karolinki pójdą "na swoje" :D

Wczoraj dzwoniła Jola D z informacja ze koteczki zaszczepione a Sonia miała sterylkę i usunięte 3 ząbki, jeszcze niewybudzona a ja martwię się czy wszystko ok ,podobno macica była w złym stanie , no ale nie jest młoda i rodziła przynajmniej 2 razy w roku :(
Niestety , nie obiecywałam że Sonię wezmę ,w międzyczasie postawiłam budki na jej podwórku gdzie wyburzyli komórki z myślą ze tam wróci ale Jola jest bardzo sceptyczna :(

gisha

Post » Sob wrz 26, 2015 0:07 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

A to pewnie coś pokręciłam - nie nadążam za tymi licznymi kocimi sprawami, jakie "załatwia" Jola. Ale Jola chyba ma rację - taką starszą kotkę szkoda wypuszczać. Po sterylce Sonia czuje się nienajlepiej, Jola wzięła dla niej parę Gourmedowych musów, bo zdaje się, że nie bardzo chciała coś jeść.

A tutaj malutka Panna Konstancja z Jolą:
Obrazek
A tutaj wtulona w zastępczą mamę - kotkę Fisię:
Obrazek Obrazek Obrazek
Fisia dzielnie opiekuje się małą, wylizuje, ogrzewa, Jola tylko musi karmić.

O, taka jestem maleńka, zobaczcie:
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob wrz 26, 2015 0:26 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Karolinki już trochę podrosły:
Obrazek Obrazek Obrazek
Karusia i Kalinka wszystko robią razem - razem jedzą
Obrazek
razem łażą do kuwety
Obrazek
razem śpią
Obrazek
Karolinka jest bardziej samodzielną indywidualistką:
Obrazek
A Sonia ma wreszcie trochę spokoju:
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob wrz 26, 2015 6:38 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Małe smarkatki :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 29, 2015 17:26 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

ewa_mrau pisze:pilnie potrzebuje Interferon dla Sabinki!
Obrazek
---
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Śro wrz 30, 2015 22:47 Re: Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarm

Jola bardzo zmęczona i zalatana , ciągle łapie, bardzo mało śpi. :(
Dziś wyręczyłam ją w karmieniu na dworcu. Pojawiła się tam matka z podrostkiem choć Jola myślała że wszystko wyciachane i planuje niebawem lapankę .
Malutka Karolinka już w swoim domku, Jola zadowolona, bo domek podobno super :D :D :D
Oby reszta maluszków i starszaków też , szybko znalazła równie dobre domki :ok:

Prośba o pomoc w zakupie karmy ciągle niezmiennie aktualna :201494

gisha

[poprzednia][następna]