W imieniu mojej kotki Zuzi i własnym bardzo proszę o pomoc.
Zuzia ma 6 lat i jest moją prywatną kotką, obecnie jedyną świadomie zaadoptowaną, a nie byłym tymczasem. Zuźka pochodzi z gdyńskiej stoczni, ma 6 lat, jest piękna i bardzo kochana. Nie grzeszy rozumkiem, ale ma wielkie serce. Odchowała już kilka miotów przybranych dzieci
Zuzi popsuły się ząbki, diagnoza: kilka zębów do rwania. Gdy to wyszło na jaw, akurat walczyłam z grzybicą, którą przyniósł do domu któryś z tymczasów. A że niestety zaraziły się także moje prywatne koty, to ich leczenie „troszkę” kosztowało. Kołeczkowi odnowił się SUK. A do tego wszystkiego to nagle, zupełnie niespodziewanie trzeba było ratować życie Ciapy. To wszystko pochłonęło spore fundusze. I leczenie Zuzi musiało zostać przesunięte. Wydawało się, że mamy jeszcze trochę czasu, że Zuzia może poczekać.
Niestety, pod koniec tygodnia Zuzia przestała jeść i „zniknęła”, leżała sobie cichutko w kąciku. Okazało się, że ząbki trzeba wyrwać natychmiast, a kasa przez leczenie kotów zrobiła się pusta.
Fundacja KOTangens zgodziła się pomóc Zuzi i nam, jej opiekunom i udostępniła swoje konto.
A ja bardzo proszę o pomoc w opłaceniu jej leczenia. Zuzieńka jest dorosłą kotką, trzeba jej zrobić przed operacją badanie krwi. Do wyrwania jest 8 zębów. Wszystko razem będzie kosztowało około 400zł.
Zuzia, jak już pisałam, nie jest jedynym naszym kotem, mamy pod opieką w sumie 6 swoich prywatnych kotów, w tym dwa wymagające szczególnej opieki: 17-letnią staruszkę Ciapę i 4-letniego Kołka z syndromem SUK. No i całą masę tymczasów, obecnie 10 dorosłych i 6 maluchów. Zwykle dajemy sobie radę z leczeniem naszych kotów, ale nagromadzenie nagłych przypadków w ciągu 2 miesięcy kompletnie nas rozłożyło finansowo. Dlatego ośmielamy się, wyjątkowo, prosić o pomoc dla Zuzi.
Zuzia jest rezydentką Kitek - dom tymczasowy u Jasia i Małgosi
(Małgorzata)
Gdyby ktoś z Państwa zechciał pomóc nam i pięknej Zuzi, prosimy o wpłaty na konto:
Fundacja Kotangens
ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290 z dopiskiem: dla Zuzi
lub paypal:
fundacja.kotangens@wp.pl