Annazoo i koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 09, 2014 13:50 Re: Dom Ani: LSD i W

Słomeczka znalazła swój domek :1luvu:
A to ostatnie zdjęcie jeszcze u mnie:

Obrazek

Słomeczko, wiem, że ci będzie dobrze!

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Nie lut 09, 2014 17:37 Re: Dom Ani: LSD i W

SŁOMECZKO! Niech ci zawsze świeci SŁONECZKO
w nowym domku! :ok:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie lut 09, 2014 20:40 Re: Dom Ani: LSD i W

kciuki za słomeczkę.. kochaniutka buraska.. taka dorciowa :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw lut 13, 2014 10:22 Re: Dom Ani: LSD i W

Mam tych kotów w cholerę, pląta się toto wszędzie pod nogami, nie wiedziałam, że taka pustka po Słomce będzie...
Ale Słomeczka skradła serca nowym domownikom, je, mruczy, przeciąga się i wygrzewa na piernacie przy kaloryferze :)
Tym samym dołączyła do grona dobrze przeze mnie wyadoptowanych, weź się w garść, Anka!
8)

Annazoo

Post » Czw lut 13, 2014 11:55 Re: Dom Ani: LSD i W

Trzymam za rękę :kotek:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw lut 13, 2014 22:04 Re: Dom Ani: LSD i W

Słomcia już się przyzwyczaiła w nowym domku? Dorcia nie tęskni?
Obrazek

edit_f

Post » Czw lut 13, 2014 22:36 Re: Dom Ani: LSD i W

Kruszynka się przyzwyczaja :D

jej siostra

Post » Pt lut 14, 2014 10:38 Re: Dom Ani: LSD i W

edit_f pisze:Słomcia już się przyzwyczaiła w nowym domku? Dorcia nie tęskni?

Dorcia nie tęskni 8) To caryca sybarytka. Wczoraj leżała NA Walusiu, któremu wystawała tylko głowa spod kołdry.
Wydaje mi się, że kociaste nie zareagowały na zmniejszenie stada, ale może ja nie umiem patrzeć

Annazoo

Post » Wto lut 25, 2014 13:31 Re: Dom Ani: LSD i W

Annazoo pisze:
edit_f pisze:Słomcia już się przyzwyczaiła w nowym domku? Dorcia nie tęskni?

Dorcia nie tęskni 8) To caryca sybarytka. Wczoraj leżała NA Walusiu, któremu wystawała tylko głowa spod kołdry.
Wydaje mi się, że kociaste nie zareagowały na zmniejszenie stada, ale może ja nie umiem patrzeć

:ok:
Obrazek

edit_f

Post » Nie mar 09, 2014 11:01 Re: Dom Ani: LSD i W

Annazoo

Post » Czw wrz 17, 2015 7:14 Re: Dom Ani: LSD i W

Chwilowa reaktywacja tematu:

Zdrowe koty, zadomowione na nowym, zostały profilaktycznie i hurtowo przebadane (krew, mocz, paszcza) i okazało się, że nie są tak zdrowe, jak wyglądało.

Tradycyjnie i na szczęście Dora ma wszelkie parametry dobre, ale paskudny kamień na ząbkach, kwalifikacja do zabiegu pod koniec miesiąca.

Razem z nią idzie Leoś z równie paskudną paszczęką.
Pani Doktor Chmielarz przygląda się też układowi moczowemu/nerkom Leonidasa, bo coś jej nie pasuje - na razie chłopak dostaje kapsułki z żurawiną.

Bazia zdrowa nigdy nie będzie, ale za to życia w niej tyle, że mogłaby podzielić się entuzjazmem ze mną. Też dostaje kapsułki żurawinowe z wiadomych powodów.

Smilka już przeszła sanację paszczy (trzecią!) i obecnie nie ma ani jednego zęba. Ale wyniki ma dobre, jednak będzie pod stałą kontrolą z racji wieku.

Za to Waluś przebija wszystkich. Wprawdzie wszedł w remisję cukrzycy, za to ma bardzo podwyższone parametry nerkowe i tarczycowe. Mocz o paskudnym kolorze, choć posiew wyszedł jałowy. Co tym bardziej wskazuje na złą pracę nerek. Pani Doktor Chmielarz mówi, że złapaliśmy początki choroby, gdy jeszcze nie było objawów klinicznych. Ale Waluś musi łykać leki na tarczycę, kapsułki żurawinowe oraz Furaginę.
Pani Doktor uważa, biorąc pod uwagę stan tarczycy, że Waluś jest starszy niż się komukolwiek wcześniej wydawało.

Annazoo

Post » Czw wrz 17, 2015 16:00 Re: Dom Ani: LSD i W

Annazoo pisze:Chwilowa reaktywacja tematu:

Zdrowe koty, zadomowione na nowym, zostały profilaktycznie i hurtowo przebadane (krew, mocz, paszcza) i okazało się, że nie są tak zdrowe, jak wyglądało.

Tradycyjnie i na szczęście Dora ma wszelkie parametry dobre, ale paskudny kamień na ząbkach, kwalifikacja do zabiegu pod koniec miesiąca.

Razem z nią idzie Leoś z równie paskudną paszczęką.
Pani Doktor Chmielarz przygląda się też układowi moczowemu/nerkom Leonidasa, bo coś jej nie pasuje - na razie chłopak dostaje kapsułki z żurawiną.

Bazia zdrowa nigdy nie będzie, ale za to życia w niej tyle, że mogłaby podzielić się entuzjazmem ze mną. Też dostaje kapsułki żurawinowe z wiadomych powodów.

Smilka już przeszła sanację paszczy (trzecią!) i obecnie nie ma ani jednego zęba. Ale wyniki ma dobre, jednak będzie pod stałą kontrolą z racji wieku.

Za to Waluś przebija wszystkich. Wprawdzie wszedł w remisję cukrzycy, za to ma bardzo podwyższone parametry nerkowe i tarczycowe. Mocz o paskudnym kolorze, choć posiew wyszedł jałowy. Co tym bardziej wskazuje na złą pracę nerek. Pani Doktor Chmielarz mówi, że złapaliśmy początki choroby, gdy jeszcze nie było objawów klinicznych. Ale Waluś musi łykać leki na tarczycę, kapsułki żurawinowe oraz Furaginę.
Pani Doktor uważa, biorąc pod uwagę stan tarczycy, że Waluś jest starszy niż się komukolwiek wcześniej wydawało.

Czymay kciuki i ogony.
Słomka pozdrawia.
Dlaczego tylko chwilowa?

jej siostra

Post » Pt wrz 18, 2015 8:41 Re: Annazoo i koty

Bo kilka osób pytało, zatem tak hurtowo odpowiedziałam :)

Annazoo

Post » Pt wrz 18, 2015 15:11 Re: Annazoo i koty

jestem zainteresowana c.d.

jej siostra

Post » Pt wrz 18, 2015 20:13 Re: Annazoo i koty

Z dedykacją dla jej siostry :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Annazoo