SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZURKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2015 15:41 SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZURKÓW

Halo, halo, czy jest tu ktoś z Mazur?! Konkretnie z Suwalszczyzny? Szukamy domku/domków dla rodziny Mazurków - tak nazwałam rodzinkę 1+2, która przybłąkała się na mazurską wieś Szczecinowo pod Starymi Juchami. Zamieściłam ogłoszenie w dziale Adopcje:
http://adopcje.miau.pl/profil.php?p=24875, ale piszę też tu.
Mazurki, to młodziutka biało-czarna koteczka (Klakier, zwany Kliką) i jej dwa czarne dzieciaczki, płeć nieznana, na roboczo zwane Bim i Bom, bo cudacznie kręcą główkami za zabawkową myszką. Wesołe rozrabiaki. Sierść błyszcząca, dokarmiane są pełnowartościowym domowym jedzeniem. Kotka przyjmuje witaminy, jest odrobaczona, będzie wysterylizowana i zaszczepiona. Kociaki będą odrobaczone lada dzień (do dzioba strzykawką), gdy tylko wystarczająco oswoją się z ludzką ręką.
Kapkę czarnego humoru: kotka idealna, nie gryzie po nogach, ani po rękach, bo... nie ma zębów. Straciła je zapewne w wyniku jakiegoś choróbska. W niczym jednak jej to nie przeszkadza, być może tylko w samodzielnym polowaniu, bo była bardzo chuda. Z miseczki wcina, aż jej się uszy trzęsą :). W wyniku dokarmiania, sierść błyszcząca, przybrała na wadze, humor dopisuje.
Bardzo chcemy im znaleźć dobre domki, by nie podzieliły losu innych wiejskich kotów, niby czyichś, a błąkających się, rozmnażających na potęgę między sobą i znikających...
Pomóżcie, proszę.

abako@onet.eu

abako

Od: Sob wrz 12, 2015 13:46

Post » Sob wrz 12, 2015 19:05 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

abako

Post » Nie wrz 13, 2015 14:24 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Obrazek

Obrazek

abako

Post » Pon wrz 14, 2015 13:04 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Abako, spróbuj może napisać też na wątku "Potrzebny dom tymczasowy:
:arrow: viewtopic.php?f=13&t=57504&start=1140
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto wrz 15, 2015 14:46 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

podrzucam śliczną rodzinkę :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto wrz 15, 2015 16:28 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Violet, bardzo dziękuję :)

Pierwsze co zrobiłam, to napisałam w wątku o poszukiwanym domu tymczasowym, ale otrzymałam ten oto własny wątek, a tamten post został chyba usunięty, bo go nie widzę.

Założyłam rodzince wydarzenie publiczne na facebooku:

https://www.facebook.com/events/1626481254273918/

Zapraszam wszystkich do udziału! Im nas więcej, tym rozgłos większy, więc i szansa większa na znalezienie domków! :)

abako

Post » Wto wrz 15, 2015 17:08 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Rób im ogłoszenia na cito. Fotki, tekst , prośba o rodzinę zastępczą lub dom stały... i zarzuć net ogłoszeniami. Tuta jesteśmy wszyscy zakoceni na maksa. O dom trudno.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 15, 2015 19:20 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

ASK@ pisze:Rób im ogłoszenia na cito. Fotki, tekst , prośba o rodzinę zastępczą lub dom stały... i zarzuć net ogłoszeniami. Tuta jesteśmy wszyscy zakoceni na maksa. O dom trudno.

Robię, robię... Są na morusek.pl, doadopcji.pl, olx... Napisałam też do dwóch fundacji. Ale zdaję sobie sprawę, jak bardzo wszystkie są "przekocone"... U Was najpierw napisałam w wątku "poszukiwany dom tymczasowy" i są w dziale Adopcje. Dom tymczasowy mają na razie. Bardzo chciałabym znaleźć im domy stałe, oczywiście. Nie tracę nadziei. Na fejsbuku sporo ludzi zainteresowało się utworzonym wydarzeniem (wyżej link do niego, każdy może wejść, nawet jak nie ma tam konta).Trzymajcie kciuki. :201461

abako

Post » Wto wrz 15, 2015 19:23 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Jeszcze gumtree, alegratka, Przygarnijzwierzaka i adopcje.miau warto dawać.Z alegratki i olx można przesłać na fb. Alegratka dodatkowo umieszcza na wp.
Powodzenia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 22, 2015 14:01 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Podbijam, wklejając linki do nowych ogłoszeń:

http://www.przygarnijzwierzaka.pl/oglos ... 19378.html
http://alegratka.pl/ogloszenie/trzy-kot ... 07139.html

I mamy tu jednak same babeczki! :) Wiejski weterynarz "od krów" nie potrafił niestety ocenić płci na 100%. Wieku zupełnie nie, pytając, kiedy się urodziły... No cóż. Ma swoją specjalizację, nie na wszystkim widocznie taki wet musi się znać. Zastanawia mnie tylko jak przeprowadza sterylizację, nie zaryzykowałabym.

abako

Post » Nie wrz 27, 2015 8:54 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Ogłoszenia wieszaj też w sklepach zoologicznych-pomaga!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob paź 03, 2015 17:59 Re: SUWALSZCZYZNA - Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla MAZU

Chciałam się podzielić radością - mała Alfa od wczoraj jest w swoim nowym domu! Zamieszkała z przemiłą rodziną :D Jeszcze ciut wystraszona, bo wszystko takie nowe, ale jest dzielna i szybko się aklimatyzuje :). Mama (i moja i kocia) płakała jak bóbr, ale też z radości, że taki cudowny dom ją znalazł.
Domków nadal szukają mała Beta i jej mama Klika.
http://olx.pl/oferta/kocia-rodzinka-maz ... bIJT7.html

abako