Mopik ['] Kropek i Kicia [End of story]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 06, 2015 18:51 Re: Opowieści Mopika

U lekarza zawsze jest niczym zombie. Ale jak juz wracamy to na luzie podziwia sobie widoki przez okno samochodu.

A tu jego najnowsza pod-lozkowa fotka. Balagan w tle to efekt malowania - klamoty w kartonach musielismy gdzies wstawic.

Obrazek
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie wrz 06, 2015 19:06 Re: Opowieści Mopika

Piękny Mopik z wibrysami godnymi kocura z charakterkiem :D :ok:

Zaczął poprawnie jeść ? Czy jeszcze przyprawia Was o palpitację serca ? :201461
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie wrz 06, 2015 19:46 Re: Opowieści Mopika

Mopik jest uroczy :-)
Uroczy panikarz i luzak w jednym :ok:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie wrz 06, 2015 21:03 Re: Opowieści Mopika

kwinta pisze:Piękny Mopik z wibrysami godnymi kocura z charakterkiem :D :ok:

Zaczął poprawnie jeść ? Czy jeszcze przyprawia Was o palpitację serca ? :201461

No, je lepiej, choc nadal nie jest to jeszczwe ten poziom, ktory powinien. Ale jesli bedzie codziennie wcinal tyle, co dzisiaj, to bede zadowolony.

A wasiska ma zaiste imponujace, juz od malenkosci zreszta.
Obrazek

Lifter

Post » Pt wrz 11, 2015 12:21 Re: Opowieści Mopika

Od 2 dni kot zre jak dziki (acz mokre ma w serdecznej pogardzie, na razie liczy sie mieso i suche, suche, wiecej suchego). 13.30 a on wciagnal juz 5/6 dziennej normy. Az ide sprawdzic czy sie w miedzyczasie gdzies nie zerzygal pod lozkiem, czy na balkonie.

Do tego ma atak kociej paranoi, bo mysli ze idziemy do lekarza i od wczoraj musze go wyciagac z fotela (tak, wlazi do SRODKA fotela, nie pytajcie) kazdego ranka. Inna rzecz, ze w sumie to juz bylby termin, gdyby nie to, ze teraz z uwagi na dobre wyniki chodze co 2 miesiacce, a nie miesiac. Zna sie na kalendarzu, czy co?

Ogolnie mam wrazenie, ze jak biedny Kropek zniknal mu z oczu, to kot Mopik przeszczesliwy, znow jest jeden, sam, w centrum uwagi, nic mu nie piszczy i nie odwraca od niego uwagi Duzych. Egoista cholerny.

Obrazek
Obrazek

Lifter

Post » Sob wrz 12, 2015 21:25 Re: Opowieści Mopika

Jak się miewa, nasz uroczy egoista cholerny ? ;-) Mina powala :201461

gatiko

Post » Sob wrz 12, 2015 21:53 Re: Opowieści Mopika

Dzis juz apetyt nie taki jak ostatnio ale nadal niezly, wiec nie narzekam. Sika do kuwety (ostatni sik wprawdzi poza ale tuz obok, wiec prawie jak do kuwety :P), poranek znowu w fotelu, mokre nadal w nielasce. Nie najgorzej, krotko mowiac.
Obrazek

Lifter

Post » Nie wrz 13, 2015 10:37 Re: Opowieści Mopika

Ogólnie rzecz biorąc, Mopik miewa się całkiem fajnie :-) Grzeczny chlopczyk :201461
Swoja droga, można na czapę dostać z tymi kotkami. Człowiek siwieje w tempie zastraszającym, bo nie tak jedzą, nie tak sikają, nie tak stąpają ... :strach:

gatiko

Post » Nie wrz 13, 2015 20:26 Re: Opowieści Mopika

Oj tak. Dzisiaj znowu wlazl do fotela, podsunalem miesko - powachal i tyle. No to wyciagnalem drania z kryjowki bo bez sensu zeby tam spedzil pol dnia, Mopik uciekl do kuchni, podsunalem mu tam to samo miesko - "mniam, pycha!". Zjadl wszystko. A potem co godzina/diwe wedrowal pod miske na kolejne porcje suchego (mokre nadal absolutnie NIE!). No i teraz tez siedzi ale nic juz nie dostanie, bo i tak zjadl wiecej niz powinien. Nie, zeby mnie to martwilo... (i sik do kuwety).
Obrazek

Lifter

Post » Nie wrz 13, 2015 21:37 Re: Opowieści Mopika

gatiko pisze:Swoja droga, można na czapę dostać z tymi kotkami. Człowiek siwieje w tempie zastraszającym, bo nie tak jedzą, nie tak sikają, nie tak stąpają ... :strach:

O tak, i to odczytywanie życzeń z mrugnięć okiem: chcesz chrupki? aaaa, wody nie masz? a może piasek niewystarczająco czysty? :evil:

A co włażenia do fotela, to kocice mojej córki kiedy tylko wejdą do pokoju mojej mamy czym prędzej wpadają za kanapę a potem do niej od tyłu włażą. Kanapa stara, nieotwieralna, nieodsuwalna, za to przechowująca za sobą Różne Ważne Rzeczy :twisted: I zawsze się tak chowają, kiedy trzeba jechać, wyjść, podac lekarstwo itd.
Ale mam już patent - brzękam zawleczką kociej puszki z pasztetem (wcale nie musze puszki otwierać :P ) - efekt jest taki, że mało się nie pozabijają w jedynym przejściu zza kanapy, tak pędzą do żarcia :D :D
No ale jak on nie jest miłośnikiem mokrego, to efektu nie będzie.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Pon wrz 14, 2015 6:43 Re: Opowieści Mopika

Lifter, Twój Mopik, to istny książę. Już wiadomo co mu "dolega". On potrzebuje Twojej całodobowej adoracji :D

Haaszek, pal licho zgadywanie życzeń kocich, toź to sama przyjemność. Ja każdy dzien, zaczynać mogę od zacałowywania poduszek w kocich stopkach, jesli tylko nie będą mi dawać powodów, do starzenia się mojej facjaty, w tempie zastraszającym :twisted:
I cd. a czemu to śpią za długo , a czemu za krótko,a czemu sierść ma taki kolor ? a czy ona nie nastroszona czasami :strach: Czy w oczach wszystko ok,a poduszki nie za suche ? I tak w kółko... :twisted:

Mopik, chłopaku złoty, nie zadręczaj swojego przyjaciela Liftera :ok:

gatiko

Post » Pon wrz 14, 2015 11:08 Re: Opowieści Mopika

I jeszcze cos - Mopik totalnie ignoruje gdy sie wola "Mopik" (pomijajac lekcewazacy ruch ogonem). Ale na hasło "MopikMopikMopik" - leci galopkiem, bo wie, ze wtedy jest cos fajnego do jedzenia. Leci na odlgos kladzenia na blacie plastykowej deski (mieso kroja) oraz dzwieku rozdzieranej aluminiowej folii (bo w nia pakuje kolejne odmierzone porcje miesa, ktore mu potem codziennie rozmrazam). A najbardziej leci na dzwiek palca drapiacego zgrzeblo, bo czesanko to uwielbia. Dran wskakuje na moj fotel do komputera, wbija pazurki w oparcie i nadstawia grzbiet z mina "no, zaczynaj". A do tego jeszcze oczekuje, ze bede go potem na tym krzesle krecil, bo to tez lubi, byle nie za szybko.

Umie sie kot urzadzic, no.
Obrazek

Lifter

Post » Pon wrz 14, 2015 11:26 Re: Opowieści Mopika

Lifter pisze: Dran wskakuje na moj fotel do komputera, wbija pazurki w oparcie i nadstawia grzbiet z mina "no, zaczynaj". A do tego jeszcze oczekuje, ze bede go potem na tym krzesle krecil, bo to tez lubi, byle nie za szybko.

Umie sie kot urzadzic, no.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: niezły przerywnik mi zrobiłeś w robocie :ryk: :ryk: :ryk: :ok:

Mopik to bardzo mądry kotek :201461 :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon wrz 14, 2015 11:34 Re: Opowieści Mopika

Madry to on nie jest (wystarcza mu, ze jest ladny) ale cwany na pewno.
Obrazek

Lifter

Post » Pon wrz 14, 2015 11:45 Re: Opowieści Mopika

:201443

gatiko

[poprzednia][następna]