Żywopłotki i kotki z doniczki w DS. Powrót z adopcji ;(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2015 19:57 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

jej siostra pisze:Czyli zostaje mi Morion. :D
Wolisz pieniądze i sama kupić, czy ja kupuję i jakoś przekazuję?

Jesli to nie problem to wolałabym gotowe wyprawki :oops: Może jakos przez internet dałoby się zamówić ?
W razie czego mogę też kupić sama :ok:

Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu:

Tundra pisze:Nie, nie, nie :D Zapomniałam wczoraj dopisać, że dla Onyksa funduję ja, ciotka chrzestna :mrgreen: Tylko nie wiem :oops:, pięć dyszek będzie OK?

Oczywiscie, za takie pieniądze można kupić parę fajnych rzeczy na start :1luvu:

Szukamy intensywnie domków w Krakowie, żeby nie jechać z jednym maluchem. Na ten tydzień pewnie już nie uda się nic znalezć ale może na wyjazd Onyksa po 13.09 udałoby się znalezć jakis domek. Kotów mamy do wyboru do koloru Jaspis, Szafirek, Hassan, Opera i Oda tylko brać i kochać :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon wrz 07, 2015 20:15 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon wrz 07, 2015 20:44 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Super :!: Rewelacyjny zestaw na start :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 07, 2015 21:24 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

będę zamawiać w tym albo przyszłym tygodniu, powiesz, gdzie dostarczyć :)

jej siostra

Post » Pon wrz 07, 2015 21:29 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

jej siostra pisze:będę zamawiać w tym albo przyszłym tygodniu, powiesz, gdzie dostarczyć :)

już wysyłam adres na PW :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto wrz 08, 2015 8:03 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

fiona.22 pisze:Jesli to nie problem to wolałabym gotowe wyprawki

To ja też zamówię :) Tylko mam pytanko: wiesz może jaką karmę suchą i mokrą Onyks będzie dostawał w nowym domku? Kupiłabym taką samą :)

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Wto wrz 08, 2015 14:53 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Proszę o bardzo mocne kciuki dla Szafirka :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto wrz 08, 2015 17:10 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Morion ma więcej niż 4 miesiące?
je suchą karmę?

jej siostra

Post » Wto wrz 08, 2015 18:01 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Kociaki mają mniej niż 4 miesięce. Ale z tego co kojarzę, to już zaczynały się interesować chrupkami. Nie dam sobie jednak ręki uciąć.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto wrz 08, 2015 19:18 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Czyli wyprawka 1-4 miesiące, nie 4-12?

jej siostra

Post » Wto wrz 08, 2015 20:22 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

:ok: dla Szafirka.
W tym miesiacu nie uda mi sie wysupłać , ale myszy uszyję to przyślę. Podaj mi fiona adres na pw, a myszkę dla Morion do jej siostra wysle razem z kotolotkowym fantem.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto wrz 08, 2015 20:24 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Thorkatt pisze::ok: dla Szafirka.
W tym miesiacu nie uda mi sie wysupłać , ale myszy uszyję to przyślę. Podaj mi fiona adres na pw, a myszkę dla Morion do jej siostra wysle razem z kotolotkowym fantem.

przekażę :1luvu:
moje szleją za Twoimi myszami :D

jej siostra

Post » Wto wrz 08, 2015 20:28 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

:ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw wrz 10, 2015 8:58 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

jej siostra pisze:Czyli wyprawka 1-4 miesiące, nie 4-12?

Jeżeli chodzi o wyprawkę dla Morion, to lepiej żeby się Fiona wypowiedziała, bo są pewne komplikacje :?

Spotkałyśmy się wczoraj u maluchów. Pijawki nie chcą usiedzieć na rękach, nie mają czasu na takie głupoty, jak glaskanie. Jest tyle rzeczy do zrobienia: przebiec się, ugryźć któreś z rodzeństwa, wspiąć na drapak, krótki jogging, walka z rodzeństwem....
Mam filmik, muszę tylko ogarnąć go i wstawię :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw wrz 10, 2015 19:01 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Przepraszam za chwilową ciszę ale bardzo zwariowany tydzień mieliśmy :oops:
Już piszę wszystko co i jak :ok:
Alyaa dziękuję za asystę :mrgreen:

Tundra pisze:
fiona.22 pisze:Jesli to nie problem to wolałabym gotowe wyprawki

To ja też zamówię :) Tylko mam pytanko: wiesz może jaką karmę suchą i mokrą Onyks będzie dostawał w nowym domku? Kupiłabym taką samą :)

Myślę, że dla Onyksa może być to co je u Nas :ok: Jeśli przyszły domek będzie chciał zmienić karmę to i tak będzie to musiał robić stopniowo więc trochę tego co maluszki jedzą u Nas przyda się na start :1luvu: :ok:

Thorkatt pisze::ok: dla Szafirka.

Super, bardzo dziękuję i już podsyłam adres :1luvu:
Thorkatt, szkoda, że tak daleko masz do Krakowa - domek Szafirka wyraził chęć poznania mamy chrzestnej swojego podopiecznego i zaprasza mamę chrzestną w odwiedziny do Szafirka :mrgreen:

jej siostra pisze:Czyli wyprawka 1-4 miesiące, nie 4-12?

Ponieważ Morion na razie nie jedzie, podeślę adres do Szafirka :ok:

U maluszków bez zmian, jedzą, śpią i szaleją - błogostan, żyć nie umierać :kotek:
Po odrobaczeniu w kupach pustki, nic nie wyszło. Będziemy jeszcze robić badanie kału w kierunku kokcydiozy, ponieważ Zetka robi brzydkie, plackowate kupy. Je bardzo dużo, mało przybiera na wadze a kupy paskudne. U maluszków kupy ok ale profilaktycznie też sprawdzimy.

Domek na Onyksa czeka, Pani wczoraj dzwoniła żeby potwierdzić z tym, że wyjazd planujemy dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, ponieważ remont się troszkę przeciągnął. Także Onyks domek już ma :ok:

Z Morion sprawa znów się komplikuje. Dzwoniłam do Pana we wtorek trzy razy - telefonu nie odebrał. Nie oddzwonił, jedynie wczoraj póznym wieczorem napisał SMS, że zostawił tel w pracy i nie chciało mu się po niego wracać. Napisał również, że dzisiaj będzie się ze mną kontaktował ale jak na razie cisza. Moje obawy co do oddania Morion pod opiekę tej rodziny są co raz większe. Założenie jest takie, ze kocięta muszą trafić do ludzi odpowiedzialnych i takich, którym na prawdę będzie na nich zależało. Tutaj niestety okazuje się, że jest inaczej. Jestem strasznie wkurzona, bo Morion wycofałam z ogłoszeń przez prawie dwa tygodnie potencjalne domki nie miały szansy jej zobaczyć i kotka została na lodzie...
Odnowiłam ogłoszenia dla Morion i szukamy dalej opiekuna, któremu będzie zależało :ok:

Na koniec mam też dobre wieści :mrgreen:
We wtorek do domu pojechał Szafirek :1luvu: W poniedziałek wieczorem skontaktowała się ze mną Pani Ola, wymieniłyśmy kilka wiadomości a we wtorek rozmawiałyśmy telefonicznie. Po pierwszej rozmowie nie miałam wątpliwości, że Szafirek ma szansę na super kochający, odpowiedzialny i bezpieczny domek. Pan Grzegorz specjalnie wziął urlop, żeby pomóc małemu kociaczkowi w aklimatyzacji w pierwszych dniach. Po nieudanych próbach kontaktu z domkiem Morion, stwierdziłam, że skoro jest fajny domek - właśnie taki jakiego szukamy to nie ma sensu, żeby i ludzie i Szafirek czekali na siebie. Po pracy na biega zjadłam obiad, szybko po Szafirka i wyruszyliśmy do Krakowa.
Potwierdzeniem tego, ze dobrą decyzję podjęłam był sam Szafirek. Kiedy weszłam do pokoju maluszków wszystkie spały na kupie. Oczywiście obudziły się jak przyszłam ale tylko Szafirek wstał i podszedł do mnie. Stałam i patrzyłam na niego z góry a on siedział i patrzył na mnie z dołu :1luvu:

Jestem w kontakcie z domkiem, Szafirek pierwszą noc przespał spokojnie w łóżku na poduszce i to On jako jedyny z rodziny tej nocy się wyspał :mrgreen: Generalnie Szafirek po wyjściu z kontenerka zrobił obchód mieszkania, poprzeciągał się i zaczął się bawić. Jakby w ogóle nie zauważył, że coś w jego życiu się zmieniło :1luvu:

Także, Szafirek jako pierwszy wyfrunął z gniazdka ale najważniejsze, że wszystko przebiegło bezboleśnie :ok:
Domek oczywiście nie wychodzący, siatka na balkonie będzie zakładana w ten weekend, ludzie bardzo ciepli i zorientowani bardzo dobrze w kocich potrzebach :1luvu: Za jakiś czas Państwo planują dokocenie ale drugi kot będzie niepełnosprawny, taki biedulek bez szans na adopcję :ok:

Na takie właśnie fajne domki czekają Jaspis, Hassan i Morion :mrgreen:

Telefony w sprawie maluszków odbieram codziennie ale nie ma z kim gadać. Czekam cierpliwie na "normalnych ludzi" którym nasze pijawki skradną serce :ok:

A tutaj cała brygada - jeszcze w piątkę :wink:

Hassan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Onyks

Obrazek

Morion

Obrazek

Jaspis i Onyks

Obrazek

Morion, Szafirek, Hassan

Obrazek

Obrazek

Jaspis i Onyks

Obrazek

Onyks

Obrazek

Szafirek

Obrazek

Morion

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 10, 2015 19:22 przez fiona.22, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]