
Młoda lubi serek fetę -więc fetę dodaję do sałatki
masz garnek do gotowania na parze? czy nakładasz coś na zwykły garnek?
w czasach studenckich owijaliśmy garnek gazą i gotowaliśmy na gazie, pod przykrywką -ale to nie jest dobre rozwiązanie -bo trzeba pilnować, żeby się gaza nie zapaliła
nie wiem jaki garnek kupić - chyba nie jest drogi?
majonez kupuje kielecki - on ma dobry skład , jak na kupny majonez http://www.wspspolem.com.pl/nasze-produ ... -kielecki/
Skład: olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%).
takiego domowego majonezu (że ja zrobię

wczoraj kupiłam taką broszurkę z przepisami na chleb i bułki -rożne, od normalnych po słodkie i dziwne
większość do pieczenia w piekarniku - sa przepisy na kajzerki i grahamki i pite i drożdżówki z serem i na chleb na zakwasie
będę próbować

znowu robiłam pizzę -do ciasta na pizzę dodaje świeże liście bazylii i szpinaku -całą garść, i dużo suszonego oregano,
fajne w smaku wychodzi i ładne kolorystycznie, bo ciasto jest trochę zielone
Ryjonek wiernie mi towarzyszy w każdej czynności w domu, zawsze się blisko usadowi i w skupieniu mnie obserwuje, a ja mu daję różne rzeczy do badania
Ryjonek jest badaczem; bada liść szpinaku i liść bazylii w wielkim skupienie, a potem pieczarkę
a Ali baba zaczął jakby gadać -niewiele, ale jednak
Łapa lubi Alibabę -i kladzie koło niego, wtula się w niego