Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2015 11:56 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Do wydarzenia dołączyłam i udostępniłam.
Podczas swoich prób na Fb dostałam taką odpowiedź:
Kod: Zaznacz cały
Tego typu apele zamieszczamy jako ogłoszenia grzecznościowe - prosimy wówczas o zdjęcia (mogą byc te które są, nie mamy w tej chwili jak pomóc w zrobieniu lepszych) oraz krótką treść ogłoszenia - opis sytuacji, kotów, które szukają domu i NUMER TELEFONU osoby, do której zainteresowani mogą się zgłaszać.
Takie ogłoszenia publikujemy na naszym profilu w niedziele przed południem.

Co mogę odpisać?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt wrz 04, 2015 12:20 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

indianeczka pisze:
ewan pisze:Link do wydarzenia https://www.facebook.com/events/1537575803199291/.
Jeżeli będziesz miała jakieś uwagi to pisz, będę edytować posty.
Udostępniajcie proszę i zapraszajcie znajomych.
Mogę jeszcze poprosić o banerek, miau zakocone, ale może ktoś akurat zechciałby pomóc.

Dziękuję :-)

Podziękuj casicy, ona mnie tutaj ściągnęła :lol:

Moja koleżanka zamówiła dla zwierzaczków karmę w Zooplusie. Napisała mi, że przesyłka będzie we wtorek.

Kussad, nie wiem o co w tym chodzi :roll:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt wrz 04, 2015 12:25 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

przede wszystkim napisz kto do ciebie napisał taką propozycję
bo są tacy , jak czytam czasem na Dogomanii, których lepiej unikać i nie korzystać z ogłaszania się u nich

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 04, 2015 12:55 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Prosiłam znajome Fundacje z Trójmiasta o wklejenie na tablicy link do wydarzenia, te dwie o których cały czas tutaj pisałam, proponowałam bezpośrednie odezwanie się do Nich i podawałam linki do wątków i na Fb .. cytowałam co napisałam wcześniej - nie wiem może ktoś jeszcze do nich się odezwał.
To jest odpowiedź z jednej z Nich..... odpowiedzi na pytanie nie dostałam i tracę zasięg a z telefonu nie zrobię nic i niedziela minie ....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie wrz 06, 2015 18:46 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Dzisiaj dobra forumowa duszyczka( nie pamiętam nicku) poświęciła swój czas i przyjechała zrobić zdjęcia moim maluchom :-) Już teraz mogę powiedzieć że najlepszym modelem był pirat ;-)
Za to oba psiaki okropnie się bały aparatu z fleszem:-(
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Nie wrz 06, 2015 20:45 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Asia nie jest z forum. To moja koleżanka, którą poprosiłam o pomoc w robieniu zdjęć, bo ma duże doświadczenie w tym temacie, dobry sprzęt i lubi zwierzęta. Cieżko u niej z wolnym czasem, ale jakoś dała radę. Coś pewnie z tych fotek wybierzemy. Mój aparat odmawia ostatnio posłuszeństwa i niestety do takiej akcji kompletnie się nie nadawał.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie wrz 06, 2015 20:47 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Jeju, super!
Izzi dzięki! Podziękuj też Joasi!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie wrz 06, 2015 21:25 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Carmen201 pisze:Jeju, super!
Izzi dzięki! Podziękuj też Joasi!

Ja też dziękuję :-)

Obrazek

indianeczka

Post » Pon wrz 07, 2015 11:02 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Poprosiłam wczoraj w wydarzeniu o kilka niezbędnych rzeczy dla Indianeczki. Odzew jest bardzo duży :lol: Dostaniesz i swoje buty, i nawet puchowa,lekką kołdrę abyś nie marzła. No i pewnie całą masę innych rzeczy, pościel, prześcieradła ręczniki i odzież.
Gdybyś tutaj została, to na OLX jest mnóstwo rzeczy do oddania za darmo. Znalazłam super łóżko, są meble i cała masa innych rzeczy. Transport jakoś dałoby się zorganizować.
Chciałam jeszcze zapytać, czy nie powinnaś zacząć szukać w Gdańsku miejsca gdzie mogłabyś już teraz zacząć terapię. Powinnaś się też udać do Ośrodka Pomocy Społecznej i przedstawić swoją sytuację. Zawsze jakąś pomoc otrzymasz, wiem że jest możliwość otrzymania darmowych obiadów a na weekend suchego prowiantu. Ale trzeba się za tym ruszyć. Musisz dopytać u nich o możliwość terapii. oni dobrze wiedzą co i jak. Podaję adres znaleziony w necie: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdańsku ul.Marynarki Polskiej 134 A.
Zanim Twoje zwierzęta znajdą domy, o ile znajdą, bo na razie tylko Kizi ma dt, mogłabyś zacząć już tutaj coś robić. Bi jak sama mówisz, jeżeli dt się nie znajdą to nie wyjedziesz. Szkoda czasu, zacznij działać.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon wrz 07, 2015 11:39 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

ewan pisze:Poprosiłam wczoraj w wydarzeniu o kilka niezbędnych rzeczy dla Indianeczki. Odzew jest bardzo duży :lol: Dostaniesz i swoje buty, i nawet puchowa,lekką kołdrę abyś nie marzła. No i pewnie całą masę innych rzeczy, pościel, prześcieradła ręczniki i odzież.
Gdybyś tutaj została, to na OLX jest mnóstwo rzeczy do oddania za darmo. Znalazłam super łóżko, są meble i cała masa innych rzeczy. Transport jakoś dałoby się zorganizować.
Chciałam jeszcze zapytać, czy nie powinnaś zacząć szukać w Gdańsku miejsca gdzie mogłabyś już teraz zacząć terapię. Powinnaś się też udać do Ośrodka Pomocy Społecznej i przedstawić swoją sytuację. Zawsze jakąś pomoc otrzymasz, wiem że jest możliwość otrzymania darmowych obiadów a na weekend suchego prowiantu. Ale trzeba się za tym ruszyć. Musisz dopytać u nich o możliwość terapii. oni dobrze wiedzą co i jak. Podaję adres znaleziony w necie: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdańsku ul.Marynarki Polskiej 134 A.
Zanim Twoje zwierzęta znajdą domy, o ile znajdą, bo na razie tylko Kizi ma dt, mogłabyś zacząć już tutaj coś robić. Bi jak sama mówisz, jeżeli dt się nie znajdą to nie wyjedziesz. Szkoda czasu, zacznij działać.

Dziękuję za wszelką pomoc. Te wszystkie rzeczy bardzo mi się przydadzą.
Ostatnio przeglądałam "tablicę" za fotelem rozkładanym( mój się sypie) ale nic nie było:-( Mój pokój jest za mały na łóżko.
Co do ośrodka pomocy społecznej to już tam byłam. Jutro idę do Gdańska głównego po żywność. Dalsza pomoc od nich stoi pod znakiem zapytania bo już raz usłyszałam że nie mogą mi pomóc dopóki mieszkam tam gdzie mieszkam :oops:

Obrazek

indianeczka

Post » Pon wrz 07, 2015 13:12 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Takie rzeczy do oddania za darmo w Gdańsku

http://olx.pl/oferta/wersalka-CID628-ID ... 0adb4fba41
http://olx.pl/oferta/cztery-rozne-dywan ... 0adb4fba41
http://olx.pl/oferta/mebloscianka-miodo ... 1ce4ffb2eb

jest też mnóstwo ciuchów, butów, książek. Codziennie ludzie dodają coś nowego. Ja nie mam czasu sprawdzać codziennie, możesz tam zaglądać.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon wrz 07, 2015 15:27 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Agnieszko postaraj się zdobyć kopie dokumentów dot. mieszkania socjalnego, to bardzo ważne.

Carmen201

Post » Pon wrz 07, 2015 15:35 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Odezwała się do mnie dziewczyna na fb z propozycją pomocy prawnej, na razie zadaje pytania. Będzie chciała pomóc w kilku kwestiach. Ktoś będzie musiał pomóc Indianeczce na miejscu, w ewentualnych odwiedzinach różnych urzędów. Ale to jeszcze chwilę potrwa. Dam znać jak będę znała wszystkie szczegóły.
Na razie idzie lawina różnych potrzebnych rzeczy materialnych. Jutro powinna przyjść paczka z jedzeniem dla zwierzaczków.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon wrz 07, 2015 20:36 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Carmen201 pisze:Agnieszko postaraj się zdobyć kopie dokumentów dot. mieszkania socjalnego, to bardzo ważne.

I tu jest problem bo ja nie otrzymałam żadnych dokumentów :-(
Jedyny dokument jaki dostałam to nakaz eksmisji :-(

Obrazek

indianeczka

Post » Pon wrz 07, 2015 21:04 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Ale jaki nakaz eksmisji? Nakazem eksmisji jest tylko wyrok Sądu.
Zwróć się proszę do tej Pani, z którą rozmawiałaś ostatnio (opowiadałaś mi, pamiętasz) i poproś o dokument, z którego wynika prawo do lokalu socjalnego.

Carmen201

[poprzednia][następna]