Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 03, 2015 10:01 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Chciałaś zapewnić mu jak najlepszą opiekę.
Umówiłam się dzisiaj na 19:30. Do jakiejś Pani doktor, która się tam specjalizuje w ząbkach. Zobaczymy jak to wygląda...
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Czw wrz 03, 2015 10:07 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Bardzo dobrze. Wypytaj tam o wszystko. Badania i tak może zrobić każdy, a Ty będziesz miała wtedy szansę na poznanie wetki, zobaczenie czy coś Ci nie będzie w Niej odpowiadać, czy uznasz, że obdarzysz Ją zaufaniem.
:ok: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw wrz 03, 2015 14:22 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej doczytalam na spokojnie dzisiaj

CO do zabkow, dixie mial problem z kamieniem nawet jak na mlodego kota, wet polecil nam dosypywac do karmy:
http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=23103

Nie bylo to zle. Niby pomoga sciagac kamien.

POczytaj opinie na necie. I daj znac jak tam ten wet.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw wrz 03, 2015 16:53 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej :)
Ja się na ząbkach nie znam, ale czekam na wieści :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw wrz 03, 2015 19:15 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Bylismy w Smartvecie. Na początku dostalismy kwestionariusz do wypelnienia, troche jak w amerykanskich filmach jak kogos przyjmuja do szpitala :D Pani zabrala nas do gabinetu. Zmierzyła Batmanowi temperature, wyczyściła uszy, osłuchała serduszko, obejrzała oczka i zważyła (4kg). Wszystko w porządku. Serduszko bez żadnych szmerów,.Potem obejrzała Batmanowi ząbki. Nie jest aż tak tragicznie jak mogło być, ale świetnie też nie. Będzie zabieg ściagania kamienia i pewnie nie obejdzie się bez usunięcia jakiegoś/jakichś zębów. Widać było, że ma mocno czerwone dziąsło z jednej strony więc to może go boleć przy jedzeniu. Dopytaliśmy o to jak odbywa się zabieg. Najpierw dają kotu głupiego jasia i czasami to wystarcza do przeprowadzenia zabiegu, Czasami dają lekką narkozę. Jesteśmy umówieni na 17go września. Przed zabiegiem będzie miał zrobioną morfologie plus badania wątroby i nerki. Dzięki tej promocji dla seniorów cały pakiet takich badań to 50 zł. :)
Obrazek

jou

Post » Czw wrz 03, 2015 20:01 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej :) Ja też wypełniałam taki kwestionariusz u dentysty nim mnie przyjęli :)
Ciesze się ze jest dobrze :) ile Batman ma lat? Dostanie coś na ból ? Mi mówili że to na narkozie się robi.
A gdzie ta klinika?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw wrz 03, 2015 20:10 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Heeej :D Tambek przylazł zobaczyć jakie wieści po dentyście :wink: z tego co czytam to nie ma tragedii, zęby się ogarnie i Batek będzie jak nowy :ok: a promocji dla seniorów to Ci zazdroszczę bardzo :mrgreen:

chat_noir

Od: Pon paź 06, 2014 13:11

Post » Czw wrz 03, 2015 20:22 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Smartvet jest w Silesii. Na pewno dostanie coś na ból, w razie wyrywania. Inaczej to by byli rzeźnicy, ale dobrze, że o tym napisałaś. Przed zabiegiem zwrócę na to uwagę :)
Batman ma gdzies między 10 a 11 lat. Co do narkozy to pewnie zależy od zachowania kota i działania tego głupiego jasia. Jeśli kot jest spokojny, to nie ma pewnie potrzeby dawać narkozy. Wystarczy, że troche przysypia bo tabletce. Lekarka powiedziała, że oni mają bardzo dobry ten medykament, który powoduje narkoze. Jest też dość drogi, natomiast przy kocie to nie robi różnicy, bo koty są leciutkie. Co innego z 17kg psem :)
Obrazek

jou

Post » Czw wrz 03, 2015 21:02 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

OO pozytywne zaskoczenie chyba ? 50 zl to spoko oferta :)

Nie wiedzialam ze w SCC jest wet... jestem w szoku.

No to widzisz nie jest tak zle ;) Batman da rade :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw wrz 03, 2015 21:38 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Jest jest. Bardzo duzy gabinet. Od strony parkingu zewnetrznego. Maja niezalezne wejscie.
Obrazek

jou

Post » Pt wrz 04, 2015 11:11 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Dobrze czytać, że z Batmanem wszystko omówione/umuwione :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt wrz 04, 2015 12:00 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej! Będziemy trzymać za Batmanka kciuki! :P :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 05, 2015 16:20 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Dzieki dziewczyny! Dzisiaj bylam w schronisku i padam na twarz. Upieklam babeczki orkiszowo-pszenne z malinami i czekolada, posypane kokosem :D
Obrazek

jou

Post » Nie wrz 06, 2015 6:18 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Czesc Kira,
Mimo ze nic nie pisałam to wszystko czytałam :mrgreen:

W schronisku pomagasz? Co np robisz?
Schronisko to dla mnie bardzo ciężki temat. Nie na moje nerwy.
Wiem jedno jak wygram w lotto (mało prawdopodobne bo nie gram) to duże pieniadze wpłacę na schronisko. Bo zwierzęta nie sa niczemu winne ze tam sie znalazły :roll:

O ciastka pysznie brzmia, ale ja bym jedynie wąchała, chyba ze BEZ cukru? :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie wrz 06, 2015 10:21 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja dokarmiam bezdomniaczki na podwórku i od razu mi sie ryczeć chce jak pomyśle ze one takie biedule bez domu.mw schronie tez bym nie mogła. Od razu bym chciała wszystkie kot i psy wziąć do domu.
Pozdrawiam i miziaki dla chłopaków ( tych kocich ofc) :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]