Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2015 16:04 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Napisałam do Ani raz jeszcze ale już nie wiem co myśleć..
Może jest gdzieś na forum ktoś z Trójmiasta, kto mógłby zrobić zdjęcia Zwierzakom?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro wrz 02, 2015 16:29 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Zapytajcie na wątkach KOTangens i PKDT - też są z Trójmiasta. Nie mogę podać linka bo piszę z komórki.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 02, 2015 20:35 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

W sprawie kocich zdjęć trzeba się pospieszyć :-( Właściciel do mnie dzwonił i wiem że w ciągu 2 tygodni wychodzi ze szpitala. W ten weekend jestem sama i to jest odpowiedni czas bo potem to już nie wiem jak będzie. Wiem że właściciel będzie robił trudności w sprawie kotów.
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Śro wrz 02, 2015 21:25 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Agnieszko przeleć się po forum i popytaj na wątkach, albo nawet osobiście ludzi z Trójmiasta na pw, czy ktoś mógłby zrobić zdjęcia.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro wrz 02, 2015 22:16 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Carmen201 pisze:Agnieszko przeleć się po forum i popytaj na wątkach, albo nawet osobiście ludzi z Trójmiasta na pw, czy ktoś mógłby zrobić zdjęcia.

Carmen, odezwałam się do jednej osoby z trójmiasta i cisza. W wątku spotkaniowym tak samo.
Mam problem z odnalezieniem innych osób z trójmiasta bo coś się dzieje z telefonem:-(

Obrazek

indianeczka

Post » Czw wrz 03, 2015 6:05 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Ale są miejsca jak biblioteki, jakieś kafejki internetowe, gdzie możesz skorzystać z komputera.
Czas ucieka, sama musisz robić więcej, nie tylko liczyć na forum.
Nie twierdzę, że wszyscy mamy takie kłopoty jak Ty, ale jednak mamy swoje koty, swoje problemy, często przeżywamy wielkie dramaty, ale staramy się coś robić sami.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw wrz 03, 2015 8:42 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

kropkaXL pisze:Ale są miejsca jak biblioteki, jakieś kafejki internetowe, gdzie możesz skorzystać z komputera.
Czas ucieka, sama musisz robić więcej, nie tylko liczyć na forum.
Nie twierdzę, że wszyscy mamy takie kłopoty jak Ty, ale jednak mamy swoje koty, swoje problemy, często przeżywamy wielkie dramaty, ale staramy się coś robić sami.

Zgadza się są. Są biblioteki z dostępem do internetu. Ale żeby z nich skorzystać trzeba mieć kartę biblioteczną a ja jej nie mam z powodu braku zameldowania.
Ty myślisz że nic nie robię??
Pisałam w wątku spotkaniowym bo miałam nadzieję że dojdzie do jakiegoś spotkania a wtedy łatwiej byłoby mi poprosić o pomoc ze zdjęciami. Nikt nie odpisał(po raz kolejny).
A do kafejki nie pójdę bo nie mam zbędnej kasy.

Obrazek

indianeczka

Post » Czw wrz 03, 2015 8:42 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Znalazłam te linki – napiszcie proszę że najpilniej chodzi o pomoc w zrobieniu zdjęć!
Wątek KOTangensa viewtopic.php?f=1&t=153021&p=11147186&hilit=Tr%C3%B3jmiasto#p11147186
PKDT na miau viewtopic.php?f=1&t=144861&hilit=PKDT
Na Fb - https://www.facebook.com/Pomorski.Koci.Dom.Tymczasowy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2015 8:44 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

W moim temacie są zdjęcia kotów ale usłyszałam że są złe bo widać odrapaną podłogę :-( Nie mam dywanu żeby to zasłonić a więc lepszych zdjęć nie będzie :-(
Pirat jest już dawno po zabiegu. A więc ten problem odpadł.

Obrazek

indianeczka

Post » Czw wrz 03, 2015 8:48 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Fb KOTangensa - https://www.facebook.com/fundacjaKOTangens?fref=ts

Niestety nie mówią mi nic nazwiska - wpis na stronie głównej natychmiast staje się niewidoczny :(
ale znalazłam inny sposób na zrobienie takiej próby - wysłanie tego samego w formie wiadomości .... czekam czy to ktokolwiek tam zauważy...

Dałabym chociaż takie zdjęcia jakie są a gdy uda się zdobyć lepsze możne podmienić :|
Na Fb nadal nigdzie nie widzę niczego co można by udostępniać oprócz powołania się na ten wątek :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2015 9:17 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Dostałam taką odpowiedź:
Kod: Zaznacz cały
Lepiej napisać wiadomość do jednej z wolontariuszek fundacji, nie wiem, czy ktoś tutaj przeczyta: https://www.facebook.com/mkrasinska?fref=ts

Kod: Zaznacz cały
 można też opisać historię tej Pani i poprosić trójmiejskie fundacje o wstawienie jej na stronach fb, może tak szybciej udałoby się pomóc

Dziewczyny czy mogę prosić o napisanie czegoś takiego żebym ja czy ktoś inny mógł to tylko przekopiować - jestem w pracy na stosunkowo krótko bo w przerwie miedzy urlopami i obowiązki czekają :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2015 9:36 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

indianeczka pisze:W moim temacie są zdjęcia kotów ale usłyszałam że są złe bo widać odrapaną podłogę :-( Nie mam dywanu żeby to zasłonić a więc lepszych zdjęć nie będzie :-(
Pirat jest już dawno po zabiegu. A więc ten problem odpadł.

Wynieś/wyprowadź zwierzaki pojedynczo na zewnątrz i pstryknij fotki w słońcu na tle zieleni lub kwiatów.
Ja niestety pomóc teraz nie mogę, bo zaangażowałam się w adopcje chorych kotów z poza Trójmiasta i odłapanie kota z Wrocka.
Ładne fotki to jednak tylko kwestia pomysłu.

Indianeczko DASZ RADĘ :ok:

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Czw wrz 03, 2015 9:46 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Uzupełniam poprzednią prośbę o zebranie w postaci posta najważniejszych informacji - bardzo by się przydały nawet do utworzenia wydarzenia czy prośby o udostępnienie tego na stronie własnej lub tych dwu czegokolwiek.... nawet albumu - album to zdjęcie, do którego dopisujemy jakiś tekst i tez je można udostępniać...

Czas mija a administratorów wydarzenia może być kilku nawet gdy jeden z Nich wyjedzie...
Zdjęcia w wydarzeniu można zamieniać, wklejać nowe gorsze kasować.... byle wydarzenie lub album żyło...
....
a może wydarzenie już jest tylko nie znam linka bo wszystko się działo podczas mojego urlopu gdy byłam poza zasięgiem a tam znowu za kilka dni wyjadę... też dlatego liczy się czas bo znowu do niczego nie będę mogła się włączyć ...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2015 10:45 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Mogę zrobić wydarzenie, ale jest kilka ALE :wink:
Niestety zwierząt potrzebujących pomocy na fb cała masa, więc nie licz, że będzie wielkie zainteresowanie, oczywiście zawsze jest jakaś nadzieja. Możesz poprosić CatAngel lub Arcanę o zrobienie pakietu ogłoszeń. Dobrze to idzie dziewczynom.
Zdjęcia niestety bardzo są potrzebne, i to całkiem sporo. I nie jest kwestią (jak piszesz) odrapana podłoga, bo to nie ma znaczenia, ale wyraźne zdjęcia kotków. Czy naprawdę nie masz nikogo znajomego z aparatem lub lepszym telefonem aby Ci pomógł? Trudno w to uwierzyć.
Musisz dostarczyć mi opisy kotów, ich wiek, charakter, w jaki sposób znalazły się u Ciebie, czy są szczepione, odrobaczane, kastrowane itp,itd.
Jeżeli będziesz z tym wszystkim gotowa, daj znać proszę.
Rozumiem, że masz problemy z dostępem do internetu, zdjęciami. Ale nikt tego za Ciebie niestety nie zrobi. Ja nie mieszkam w pobliżu Ciebie, nie mieszkam w obecnej chwili w Polsce.
Bardzo chciałabym Ci pomóc, ale niestety możliwości mam ograniczone.
Spróbuję jeszcze na fb zwrócić się do kogoś z grup pomocowych mieszkającego w pobliżu Ciebie.
Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło.

Edit: Przypomnij mi jeszcze w któym mieszkasz mieście i do którego chcesz się przeprowadzić, bo jakoś nie mogę znaleźć.
Ostatnio edytowano Czw wrz 03, 2015 10:58 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw wrz 03, 2015 10:53 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Jedyne co widzę jest tutaj viewtopic.php?f=1&t=169722&start=60#p11205505 a w galerii więcej zdjęć. Bardzo krótki opis zwierząt na 1 stronie wątka
kropkaXL pisze:Kilka zdjęć zwierzaków indianeczki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam link do galerii: https://plus.google.com/photos/11184321 ... 5098881617
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]