Łódź 1992+223 - Bianka Malowanka bis - str.101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 29, 2015 22:30 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Dziewczyny (i chłopaki), zacznę od tego że nieustająco Was podziwiam i kibicuję :)

mam pytanko trochę z innej beczki - mama kumpeli przywiozła kociaka z Mazur, wyrzuconego, Małgosia chce znaleźć panience (na oko ok 3 mc) dom, ale boi się wydać bez kastracji. W Warszawie na razie nie znalazła lecznicy która ciachnie malutką, a kiedyś czytałam, że zdecydowaliście się na kastrację bezdomnych młodych kociaków, aby nie powielały wzorców rodziców ;) mam nadzieję, że niczego nie pomyliłam. Zadeklarowałam się podskoczyć pociągiem do Łodzi z kocim dzieciakiem w tym szczytnym celu jak będzie trzeba, będę wdzięczna za PW z namiarami na lecznicę i jak się da także przybliżonym kosztem zabiegu. Jeśli zauważyliście, że to jednak nie najlepsze wyjście i lepiej poczekać, też będę wdzięczna za taką opinię. Z góry dziękuję w imieniu swoim, koleżanki i jej tymczasi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sie 30, 2015 10:59 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Z pewnością, na 200%, w Wawie są weterynarze kastrujący kocięta.
poproś o kontakt hodowców, np. MarięD.

btw. Ja też kastrowałam młode dziczki, tzn. w wieku 3-6 mcy, przed okresem dojrzewania.
Mam wszystskie na oku - w terenie i w domach.
Świetnie funkcjonują. Ba, banda wykastrowanych swego czasu smarkaczy, dziś już dorosła, trzęsie okolicą, nie wpuszczając na swój teren żadnych obcych kotów. Zwłaszcza pełnojajecznych kocurów. Więc pada argument, ze takie koty sobie nie radzą. Radzą. I to jak! :)
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie sie 30, 2015 13:42 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Takie sobie wiadomości - Faworek cieniutki, dwa rudzielce wymyte, wyglądają ładnie, ale są bardzo słabiutkie, ciągle na kroplówkach, brzuszki jak banie or robaków, odrobaczać trzeba bardzo ostrożnie, żeby zamiast robali nie zatruć kociątek..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie sie 30, 2015 13:52 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

VeganGirl85 pisze:[...]mama kumpeli przywiozła kociaka z Mazur, wyrzuconego, Małgosia chce znaleźć panience (na oko ok 3 mc) dom, ale boi się wydać bez kastracji..[...

moim zdaniem, to za wcześnie
no chyba, że nie innego wyjścia i trzeba podrostki wypuścić (zawsze podzas łapanek mam taki dylemat)
jeśli ma iśc do domu, to może zoobowiązać Umową Adopcyjną?
wiem, wiem, pewności się nigdy nie ma...
ana pisze:Z pewnością, na 200%, w Wawie są weterynarze kastrujący kocięta.[...]

ale popytaj w Wawie
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie sie 30, 2015 13:54 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

kalewala pisze:[...]Faworek cieniutki, dwa rudzielce wymyte, wyglądają ładnie, ale są bardzo słabiutkie[...]

trzymam kciuki, Aniu!
---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Nie sie 30, 2015 14:53 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

ewa_mrau pisze:
kalewala pisze:[...]Faworek cieniutki, dwa rudzielce wymyte, wyglądają ładnie, ale są bardzo słabiutkie[...]

trzymam kciuki, Aniu!
---

ja też mocno!
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Nie sie 30, 2015 15:53 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Dzięki, poszukam i popytam. Mnie też się wydawało mało prawdopodobne żeby w Warszawie takiego weta nie było, ale koleżanka szybko się poddała. A do Łodzi i tak się wybieramy z mężem. Turystycznie :-)

Kciuki mocne za Wasze działania :-) :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sie 30, 2015 17:05 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

VeganGirl85 pisze:[...] A do Łodzi i tak się wybieramy z mężem. Turystycznie :-)[...]

zapraszam na piwo i pogaduchy!
nr telefonu na pewu Ci wysyłam
---

ewa_mrau

Post » Nie sie 30, 2015 18:47 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

ewa_mrau pisze:
VeganGirl85 pisze:[...] A do Łodzi i tak się wybieramy z mężem. Turystycznie :-)[...]

zapraszam na piwo i pogaduchy!
nr telefonu na pewu Ci wysyłam
---

turystycznie do Łodzi, bardzo polecam, :D
szczególnie samochodem, :lol:
szczególnie polecam ul. Złotą, bardzo szczególnie, :lol:
jak trzeba to oprowadzę, nawet obwiozę swoim samochodem :ryk:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Nie sie 30, 2015 19:12 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Mam złą wiadomość - Krysia, którą chcieli oddać z powodu alergii, a potem miała zostać, bo nowy TZ zaczął się leczyć, jest już znowu u Joli. W tzw. międzyczasie straciła fajny domek, który ją chciał (ale już wziął innego kota z przytuliska w Głownie, wiec Jola nie chce nic odkręcać).
Jola chce dać Krysię do jakiegoś domku zamiast małej Maszki, może się uda.
Z dobrych wieści - ludzie przygarnęli tę kotkę czarną, którą Jola ostatnio znalazła - obiecali, że wezmą ją z lecznicy i wzięli. Umowa podpisana. Jeśli kotka dogada się z rezydentką (8-letnią), to wszystko będzie dobrze.
Edit - Jola w sumie nie ma pretensji do domu Krysi - próbowali, a oddali kotkę, bo TZ z ciężką dusznością wylądował w pogotowiu... No cóż, alergie są różne, niektóre bardzo silne. A pani wychodząc od Joli strasznie się popłakała. Mam nadzieję, że Krysia znajdzie dobry domek.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt wrz 04, 2015 16:27 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Nikt nie pisze, ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje...
Kalewala chora. Zanim zachorowała przewiozła do zaufanego DT dwa malutkie rudzielce.
Faworek niestety nie dał rady...
Ewa ma zepsuty komputer, ale łapie.
Kotów wszędzie mnóstwo, co chwila nowe doniesienia...

Z dobrych wiadomości: do domów poszły Igiełka z Niteczką, długowłosy Aleksy, Jacek i Place, przy czym chłopaki osobno, ale jeden z nich dołączył do Waci, czyli własnej siostrzyczki.
Mam nadzieję, że Ewa napisze jednak coś więcej
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Pt wrz 04, 2015 19:18 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

i Rumianek zwany też Męczysławem też już w domu od soboty wieczora
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pt wrz 04, 2015 22:27 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Super, że tyle maluszków już w swoich domkach :D
Faworku[*]
Ani zyczę szybkiego powrotu do zdrowia, a Ewuni naprawy komputera :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob wrz 05, 2015 12:09 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Dla Faworka ('). Duże kciuki za małe rudaski. I oczywiście wszystkie inne futra.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Nie wrz 06, 2015 12:46 Re: Łódź 1992+147 - skąd się biorą rude koty - str.65

Jak wiecie, mamy bloga.
Na blogu ukazują się fajne teksty.
Czasami tez ktoś coś skomentuje.
Oto wczorajszy komentarz:
"Pomóż kotom znaleźć nowy przytulny dom , to ja rozumiem . A jak chodzi o to , że porywacie cudze koty i od razu z nimi jechać na zabieg !!!!!!!!!!!!!!! To nie ludzkie ! Jesteście chorzy na głowę , że tak robicie ! Przyczyniacie się do wyginięcia gatunków zwierząt ! Może poszukać dla nich nowego właściciela , ale bez żadnych zabiegów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Autor oczywiście anonimowy..
Aż zajrzałam do tekstu, bo to sprzed roku, nie wszystko pamiętam.
Jak chcecie, to tu jest tekst, który tak oburzył:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/201 ... 3050133935
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

[poprzednia][następna]