Bytomskie Łobuzy cz. 6 :) zdjęcia str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 30, 2015 10:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie sie 30, 2015 10:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 30, 2015 10:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Hej dziewczyny :1luvu: :201461 :201461 :201461
dotarł do mnie katalog z Ikei, a nawet dwa, jeden przywiozła wczoraj teściowa, a drugi dzisiaj mi przynieśli. jeszcze nie miałam czasu dokładnie go obejrzeć. A wy coś tam znalazłyście?
nie wiem czy nie pojadę po foremki silikonowe do ciast
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 30, 2015 10:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Bardzo lubie produkty z ikei, meble jednak nie są w moim stylu, łóżka też nie, ale jakieś pierdołki do domu uwielbiam,pościele, wyposażenie kuchni łazienki, salonu super wszystko dla mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 30, 2015 11:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Moli25 pisze:Bardzo lubie produkty z ikei, meble jednak nie są w moim stylu, łóżka też nie, ale jakieś pierdołki do domu uwielbiam,pościele, wyposażenie kuchni łazienki, salonu super wszystko dla mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

meble chyba nie są najlepszej jakości, bo kilka znajomych było nimi rozczarowanych, ale tak jak piszesz drobiazgi mają fajne i duży wybór
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sie 30, 2015 11:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Mnie Ikea ostatnio mocno zawiodła :(
Wymyśliłam sobie garnki 365+ , bo mi pasują do wystroju kuchni. W tamtym roku kupiłam komplet, ale 3 sztuki to jednak trochę mało, chciałam teraz dokupić... a się okazało, że zmienili design :evil: :evil: :evil: A mnie to przeszkadza :placz: Lubię mieć wszystko jednakowe, tak jak zaplanowałam :placz: :placz:
(pomijam mniejszy dramat, że plastikowe łopatki zmieniły kolor z zielonego na czarny...)

Mebelki są rzeczywiście dość kiepskie, na pewno nie na lata, ale jako przejściowe, albo jak ktoś lubi często zmieniać, to ok. A łóżka... no cóż zależy ile się waży :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 30, 2015 11:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Aia pisze:Mnie Ikea ostatnio mocno zawiodła :(
Wymyśliłam sobie garnki 365+ , bo mi pasują do wystroju kuchni. W tamtym roku kupiłam komplet, ale 3 sztuki to jednak trochę mało, chciałam teraz dokupić... a się okazało, że zmienili design :evil: :evil: :evil: A mnie to przeszkadza :placz: Lubię mieć wszystko jednakowe, tak jak zaplanowałam :placz: :placz:
(pomijam mniejszy dramat, że plastikowe łopatki zmieniły kolor z zielonego na czarny...)

Mebelki są rzeczywiście dość kiepskie, na pewno nie na lata, ale jako przejściowe, albo jak ktoś lubi często zmieniać, to ok. A łóżka... no cóż zależy ile się waży :roll:

a co to za garnki? ja u nich kupowałam komplet na kuchenkę indukcyjną już 7 lat jestem z nich zadowolona, jeszcze dokupowałam inne, ale prawie od razu, więc są takie same z wygladu
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sie 30, 2015 11:18 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Mirko, to są one: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30101168/
Teraz wyglądają tak: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10256750/ mają szklaną pokrywkę, no nie podobają mi się :?
Z tych starych też jestem BARDZO zadowolona. Są świetne, nic do nich nie przywiera, dobrze się myje, sa ładne... no jak pech to pech, trzeba sie z tym urodzić :( Zawsze mi coś wycofują z produkcji, jak mi się spodoba albo się przyzwyczaję (przeważnie kosmetyki :x )
Mam nadzieję, że trafi sie szybko okazja bym pojechała do Ikei, to może zostały jakieś resztki, tego poprzedniego wzoru..

Aia

Post » Nie sie 30, 2015 11:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

zupełnie inne garnki :? Te Twoje kupione są lepsze nic te ze szklaną pokrywką
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 30, 2015 11:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Hej :)
Jou nie pokazuj mi takich biednych kotów bo i tak nie mogę go wziąć, a tylko się smuce :(( ale wiem co chciałaś zrobić - taki Maciuś :(

Nie zgodzę się co do jakości mebli z Ikea. Ikea ma produkty na każdą kieszeń - tanie linie oraz bardzo drogie. Te tanie mają słabsza jakość co nie znaczy ze nie są na lata. Te drogie są świetne. Kuchnie mają wg mnie najlepsze, ale też bardzo drogie. Ale widziałam taka kuchnie w praktyce z wnętrzem.
Ja mam pół mieszkania mebli z Ikea i będę na pewno i dalej kupować. Nie pasują mi inne sklepy. Jedne co wyrzuciłam to sofę kiedyś za 500 zł. Była zajebista ale Maciek ja rozszarpal na wior ;) kupiłbym ja jeszcze raz ale już jej nie ma :(
W meblach Ikea Lubie to ze są wielofunkcyjne tez.
Dla mnie są najlepsze :)

Mirko co ja znalazłam w katalogu - hmm pierwsze co przychodzi mi do głowy to klopsiki! Weganskie ;)
A z innych rzeczy to np łóżko na stronie 92 - bardzo mi się podoba :) :)

I musze się poskarzyc - Kitek odrapal mi cały przedpokój :evil: wszystko jest zniszczone, w każdym miejscu gdzie tylko mogła się dostać i sięgnąć :// za karę obcielam jej pazury przy samych paluchach najkrócej jak się dało :/ na drugi raz tak nie zrobię - przy ziemi trzeba jakieś kafle przykleić czy blazerie czy cokolwiek czego Kitula nie ruszy. Ona nawet na szafkę wchodzi i drapie najwyżej jak się da :/

Aia no trudno wymagać żeby sklep produkował wciąż to samo - wiadomo ze co roku są nowe rzeczy. Ale zobacz na allegro - może dostaniesz poprzedni wzór - ja tak znalazłam kilka rzeczy np miseczki :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 30, 2015 11:46 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Na Allegro właśnie wczoraj patrzyłam, tego rozmiaru, co ja potrzebuje nie ma :(
A te garnki były w niezmienionej formie przez kilka dobrych lat...

Dlatego przy kotach nie zdecydowałabym się na tapetę (ewentualnie taką papierową, gładką). Wiem po sobie, jak coś z tapety odstaje, to ja też nie mogę sie powstrzymać od skubania :mrgreen:
Szkoda tych "cegiełek". Tak ładnie zrobiłaś przedpokój :(

Aia

Post » Nie sie 30, 2015 11:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

To Ci Tosia 8O
ja nie mam jednego krzesła :mrgreen: a już drugie szarpie Fuks :mrgreen:
teraz udaje anioła i śpi, ale za "dnia" to diabeł wcielony :D jakby miał akumulator pod ogonkiem :mrgreen:
no cóż kocie dzieci :201461
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 30, 2015 11:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Ta tapeta jest taka fakturowa gruba, i nie widać tych zadziorow na pierwszy rzut oka. Dopiero na.drugi :/
Mi też wycofali sofę ta za 500 zł a taka była fajna - mięciutka i szeroka :/

Martus - kocie babcie ;) To Kitusia jest winna! Tosia jest grzeczna :)

klaudiafj

Post » Nie sie 30, 2015 11:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

klaudiafj pisze:Ta tapeta jest taka fakturowa gruba, i nie widać tych zadziorow na pierwszy rzut oka. Dopiero na.drugi :/
Mi też wycofali sofę ta za 500 zł a taka była fajna - mięciutka i szeroka :/

Martus - kocie babcie ;) To Kitusia jest winna! Tosia jest grzeczna :)

8O 8O 8O 8O
widocznie się Kitusi nie spodobała, o !
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 30, 2015 12:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 6 :)

Niestety - Kitusia kocha drapac tapety, myślę że to silniejsze od niej :/ Ale myślałam że już jej przeszło w tym wieku - nie przeszło.

klaudiafj

[poprzednia][następna]