Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 29, 2015 11:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

klaudiafj pisze:Dzień miły :)
Co planujecie na weekend?
Jak tam kocie gonitwy? ;)

Cześć Klaudia :D
właśnie dziś jedziemy na grilla do znajomych, robią spotkanie znajomych z dzieciństwa, bo tak jak wspomniałaś na innym wątku, większość porozjeżdżała się ale jakoś udało się kilkunastu osobom zorganizować :D

Gonitwy ? oj w pełni, ganiają się jak wściekli, ale miłość jest między nimi :D jedzą razem z miski, spią razem :1luvu: uwielbiam obserwować swoje kotomstwo :mrgreen: :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob sie 29, 2015 11:33 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

No to baw się dobrze :)
Ja nie wiem co ze sobą zrobić dziś :/ na razie ululalam Tosie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob sie 29, 2015 11:34 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Wygląda smakowicie. Całkowicie nie, jak dieta dla męczennika :wink:
Cukinie darzę miłością :1luvu: Ale udało mi się na bazarze kupić kabaczka! Nie wiem jak u Was, ale tu to produkt, który prawie zupełnie zniknął z półek sklepowych. Już zapomniałam jak on smakuje, jadłam z 20 lat tamu, a mam do tego warzywa sentyment, bo dziadkowie na działce hodowali :)
A mam pytanie techniczne, o patelnie, bo z tym sobie nie umiem poradzić. Jaka to jest beztłuszczowa patelnia? Mam zwykłe teflonowe (tanio kupione, więc może to jest przyczyna) i muszę podlewać olejem, bo mi jedzenie przywiera albo kotlety się nie rumienią :? Jedzenie nasączone olejem uważam za niezbyt smaczne :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sie 29, 2015 11:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Obrazek
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:37 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
klaudiafj pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja wolę diety nie oglądać, bo się okaże że jem 4 razy tyle ile powinnam :ryk: :ryk: :ryk:

To dla zainteresowanych zderzeniem z rzeczywistością pokazuję swoje 3 dni z 14 :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

myślałam ze wypicie 1,5 l wody dziennie będzie dla mnie problemem, ale pije nawet 2,5 l.
Jem o 7 posiłek, o 11 o 14 i o 18 i nic więcej nie podjadam.

super się czuje, lekka, waga spada mi powoli w dół i z pasa mi leci :mrgreen: za tydzień do kontroli do dietetyka i działamy dalej, zmiana diety i dalsze wyzwania dla mnie :D

Jedzenie bardzo mi smakuje, jedyne z czego zrezygnowałam to z oliwek w sałatce greckiej :P bo tego nie lubie :P

fajny przepis na omlet, można skorzystać?
dietę to powinno się stosować tak jak Ty to zrobiłaś, konsultacja z dietetykiem i ustalenie menu , wg indywidualnych upodobać, bo raczej kazdy lubi coś innego jeść czy np czegoś nie jada
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 29, 2015 11:37 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Obrazek

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob sie 29, 2015 11:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

W Tatrach śnieg bywa w czerwcu, lipcu, więc nie ma co rozważać
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 29, 2015 11:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Aia pisze:Wygląda smakowicie. Całkowicie nie, jak dieta dla męczennika :wink:
Cukinie darzę miłością :1luvu: Ale udało mi się na bazarze kupić kabaczka! Nie wiem jak u Was, ale tu to produkt, który prawie zupełnie zniknął z półek sklepowych. Już zapomniałam jak on smakuje, jadłam z 20 lat tamu, a mam do tego warzywa sentyment, bo dziadkowie na działce hodowali :)
A mam pytanie techniczne, o patelnie, bo z tym sobie nie umiem poradzić. Jaka to jest beztłuszczowa patelnia? Mam zwykłe teflonowe (tanio kupione, więc może to jest przyczyna) i muszę podlewać olejem, bo mi jedzenie przywiera albo kotlety się nie rumienią :? Jedzenie nasączone olejem uważam za niezbyt smaczne :roll:

Asiu, ja mam taka Tefala z allegro
http://allegro.pl/listing/listing.php?d ... escription
Ceny nie są duże, a naprawdę jest to fajna sprawa,
Do tego nabyłam patelnie grillową która też super sprawdza się u mnie w kuchni.

Do kabaczka mam dostęp ciągły, bo pracuje w restauracji i mam dostawców od koloru do wyboru. tez uwielbiam, ale faktycznie jest go ciężko dostać :?

Możesz zawsze pomyśleć o plantacji Kabaczków :D :D :D
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:43 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

mir.ka pisze:
Moli25 pisze:
klaudiafj pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja wolę diety nie oglądać, bo się okaże że jem 4 razy tyle ile powinnam :ryk: :ryk: :ryk:

To dla zainteresowanych zderzeniem z rzeczywistością pokazuję swoje 3 dni z 14 :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

myślałam ze wypicie 1,5 l wody dziennie będzie dla mnie problemem, ale pije nawet 2,5 l.
Jem o 7 posiłek, o 11 o 14 i o 18 i nic więcej nie podjadam.

super się czuje, lekka, waga spada mi powoli w dół i z pasa mi leci :mrgreen: za tydzień do kontroli do dietetyka i działamy dalej, zmiana diety i dalsze wyzwania dla mnie :D

Jedzenie bardzo mi smakuje, jedyne z czego zrezygnowałam to z oliwek w sałatce greckiej :P bo tego nie lubie :P

fajny przepis na omlet, można skorzystać?
dietę to powinno się stosować tak jak Ty to zrobiłaś, konsultacja z dietetykiem i ustalenie menu , wg indywidualnych upodobać, bo raczej kazdy lubi coś innego jeść czy np czegoś nie jada

Mi bardziej smakował ten z ananasem, nie sądziłam ze połaczenie jajek i ananasa da taki świetny efekt.

Skorzystaj bardzo proszę. mam jeszcze przepisy na sosy w wersji light, zaraz Wam pokaze :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:46 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Proszę sosy
Obrazek
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:50 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

sosów nie lubię, fuj
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 29, 2015 11:52 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Dziękuję za radę odnośnie patelni :) Za jakiś czas na pewno będę musiała kupić, to się skuszę na Tefala, bo mam dość tych marketowych. Nie dość, że szybko się niszczą, to źle się na nich smaży.
Z patelni grillowej miałam okazję korzystać i mi się spodobało. Dobrze się na niej smaży banany.
A wiesz, że mogłabym mieć taki swój przydomowy ogródek, gdybym miała domek :mrgreen: Jedno z fajniejszych wspomnień z dzieciństwa i co się z tym wiąże, jeden z ulubionych zapachów, to potarta szypułka/gałązka od pomidora. Dziadkowie sadzili pomidory, dwie duże grządki, a ja biegałam między nimi i cieszyłam się zapachem i smakiem, cudnie słodkich i soczystych pomidorków :P

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sie 29, 2015 11:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

mir.ka pisze:sosów nie lubię, fuj

To jak jesz sałatkę grecką ? :|
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Mi bardziej smakował ten z ananasem, nie sądziłam ze połaczenie jajek i ananasa da taki świetny efekt.

chyba go nie zamieściłaś
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 29, 2015 11:56 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:sosów nie lubię, fuj

To jak jesz sałatkę grecką ? :|

polewam lekko oliwą, choc jeśli mam np suszone pomidory w oliwie ( też je daję jak mam) lu są też oliwki z suszonymi pomidorami w oliwie to dodaję tylko tej oliwy z nich
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]