O białym Kaju co szuka domu...domek zaklepany. Pojechał :):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 16, 2015 23:12 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

A Kaj gdyby wsadził ogon do tej miski z wodą, to byłoby mu chłodniej. Nie pomyślał . . .
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto sie 18, 2015 8:48 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Jest cudowny ... szkoda że tak daleko. :(
Nie dawno straciłam białego głuchego kocurka i szukam podobnego
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Nie sie 23, 2015 15:15 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Miałam awarię netu i chwilę mnie nie było

Kaj ma się dobrze, jest coraz bielszy, coraz częściej też go widzę jak się myje. W tym tygodniu został zaszczepiony.

Kajuś to niezwykle spokojny kotek. W zasadzie to tylko śpi (przyjmując przeróżne pozycje, z których można boki zrywać :D ), wstaje na posiłki, chociaż ... czasami pogoni któregoś kota. On na tej wolności musiał walczyć z kocurami, więc chyba jeszcze każdego kota uważa za wroga. Ale zdarza się to już coraz rzadziej, myślę że hormony też już się wyciszają. Wodę pije tylko ze zlewu, najpierw trzeba było mu odkręcać kran i pił prosto z niego, ale kiedyś widziałam jak potem kichał i prychał, chyba mu naleciało wody do nosa :wink: I od tej pory pije z garnka, który mu wstawiłam do zlewu :wink: Takie ma przyzwyczajenie koteczek :D no cóż zrobić, woda z kociej miski jest bee i już :D

I jest bardzo szczęśliwy w domu, widać to w jego oczach. A najbardziej w świecie kocha człowieka! (tylko w łóżku się niesamowicie rozpycha :D) Jest to kot na salony a nie na jakieś działki. On nawet nie był jeszcze na balkonie, mimo ze balkon (zabezpieczony) jest cały czas otwarty. Zupełnie go tam nie ciągnie.

Chciałam wstawić fotki, ale coś się w Fotosiku chyba pozmieniało i na razie nie wiem jak
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sie 23, 2015 21:02 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Chciałam wstawić fotki Kaja próbującego zabawy piórkiem :D ale zdjęcia z fotosika teraz wychodzą bardzo duże :twisted: nie miałam odwagi wstawić już drugiego

Obrazek

Czy teraz już tylko takie foty będą z fotosika, wie ktoś? Czy może to ja coś źle robię?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon sie 24, 2015 7:36 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Piękny kotuś :)

Zuziu, w lewym dolnym rogu tego okienka z linkiem kliknij na polecenie "Pokaż wszystkie kody" i pokażą się do wybrania wszystkie wersje (podobnie jak poprzednio).
Oczywiście można też wybierać rozwijając polecenia z tego okienka, ale tam jak już zauważyłaś jest ograniczony wybór, więc lepiej jest robić, tak jak wyżej napisałam.
Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon sie 24, 2015 21:56 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Amika6 pisze:Piękny kotuś :)

Zuziu, w lewym dolnym rogu tego okienka z linkiem kliknij na polecenie "Pokaż wszystkie kody" i pokażą się do wybrania wszystkie wersje (podobnie jak poprzednio).
Oczywiście można też wybierać rozwijając polecenia z tego okienka, ale tam jak już zauważyłaś jest ograniczony wybór, więc lepiej jest robić, tak jak wyżej napisałam.
Obrazek

Aniu, ale w okienku z linkiem ja nie widzę takiego polecenia o którym piszesz. Może Ty jesteś zarejestrowana na fotosiku (bo ja nie jestem) i stąd
masz większe możliwości. Mogę dodać jeszcze takie, do powiększania, albo całkiem wielkie
Obrazek

a ja bym chciała żeby było tak jak do tej pory, buuuu
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sie 25, 2015 17:47 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

A przez ,,zapodaj" próbowałaś? Mi najbardziej przypasowało.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto sie 25, 2015 21:45 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

marta-po pisze:A przez ,,zapodaj" próbowałaś? Mi najbardziej przypasowało.

Ja jakoś od początku korzystałam z fotosika, przyzwyczaiłam się i do tej pory byłam zadowolona. To ostatnio coś pozmieniali, u nas zawsze tak jest - jak coś jest dobre to trzeba to zmienić :evil:
Ale jak nie będzie innej możliwości, to pewnie trzeba się przenieść na Zapodaj, tylko muszę to obszkolić. Poczekam jeszcze na Amikę6 co odpisze, ona jest dobra w sprawach fotografii :wink:

Kajuś grzeczniutki, apetycik dopisuje, w łóżku śpimy w poprzek - tzn. Kajuś tak śpi :201461 bo ja już na ścianie :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sie 25, 2015 23:15 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Zuziu, z Fotosika nadal można pobierać większe zdjęcia.
Zrobiłam ściągawkę specjalnie dla Ciebie: http://www.fotosik.pl/u/amika6/album/2232252 (tym razem jako osoba niezalogowana :D )

A tak w ogóle to namawiam Cię byś się jednak tam zarejestrowała (bezpłatnie też można, tylko ilość zamieszczonych zdjęć jest ograniczona), to duża wygoda móc w dowolnej chwili wrócić do swoich zdjęć i nie martwić się, że zgodnie z pkt 15 Regulaminu mogą nagle zniknąć

15. DIGITAL AVENUE jest uprawniona do bezpowrotnego usunięcia zdjęcia, do którego w okresie 12 miesięcy poprzedzających wystąpiło mniej niż 5 odwołań. Przedmiotowe uznane są z upływem okresu, opisanego w zdaniu pierwszym za nieaktywne i DIGITAL AVENUE może usunąć przedmiotowe zdjęcie bez ostrzeżenia. DIGITAL AVENUE może także usunąć dowolny obrazek wgrany przez niezarejestrowanego użytkownika (anonimowego) po upływie 3 (trzech) miesięcy od jego zamieszczenia w Serwisie.
Obrazek

Amika6

Post » Śro sie 26, 2015 20:52 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Obrazek
To zdjęcie chyba jest mniejsze niż tamto, które wstawiłam ostatnio.

Amiko, ale i tak jestem ciemna masa, bo dalej nie widzę polecenia "Pokaż wszystkie kody", nawet w tej Twojej ściądze. Powyższe zdjęcie, które wstawiłam z tej Twojej ściągawki jest już chyba dobre, ale i tak w "rozmiarze zdjęcia" widzę tylko 4 możliwości. Innych kodów nie widzę :crying: :crying: :crying:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro sie 26, 2015 22:02 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Zuziu, zapomniałam dopisać, że niezalogowany faktycznie nie widzi tego polecania w tym okienku, ale możesz kliknąć na "Zobacz stronę ze zdjęciem" a pod tym zdjęciem są 3 małe znaczki. Ten pierwszy to "pobierz kody" (jak to idzie pokazałam na tych 3 połączonych zrzutach)

Obrazek

Niestety największe zdjęcia jaki stąd można wziąć to max 500 (dłuższy bok), dlatego lepiej korzystać z kodów z tego pierwszego okienka, bo tam można m.in. ustawić na 620 (dłuższy bok zdjęcia) i to właściwie jest prawie wystarczające, bo ograniczenie na miau to max 640.

Obrazek

zamieszczam też link bo zdjęcie jest mało czytelne http://images55.fotosik.pl/796/1e58135152e77679.jpg i jeszcze to - do rozważenia http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1272cb14ac67f12

Edit: Uwaga oglądając obce zdjęcia możesz widzieć więcej znaczków pod zdjęciem, w zależności od tego jakie opcje pozaznaczał autor.
Ostatnio edytowano Czw sie 27, 2015 6:55 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Śro sie 26, 2015 22:24 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Aniu, dzięki serdeczne <3 <3 <3

jutro będę to rozgryzać, bo dzisiaj już nie widzę na oczy :oops:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 27, 2015 21:24 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Przećwiczyłam wszystkie wersje i chyba wybranie opcji "max. szerokość 500 pikseli" jest najlepsze. Wtedy zdjęcie nie jest miniaturką, ale i nie jest zbyt wielkie

no i du.... :placz: :placz:

pierwsze zdjęcie dałam 500 pikseli i drugie też dałam 500 pikseli. Dlaczego się różnią wielkością????

Obrazek Obrazek

a już mi się wydawało, że doszłam do ładu z fotosikiem :evil: czas chyba się przenieść na zapodaj
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 27, 2015 21:43 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

szerokość mają podobną, różnią się wysokością ;)
jest idealnie
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob sie 29, 2015 10:48 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

ezzme pisze:szerokość mają podobną, różnią się wysokością ;)
jest idealnie

no właśnie nie jest idealnie, według mnie za duże :( a wysokości nie można regulować :(

ale przeniosłam się na zapodaj.net :wink:

i .... oto Kajuś idzie na balkon :D odważył się...
Obrazek
i już chyba się przekonał, że to nie jego stara wolność i że na słoneczku jest fajnie :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]