Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 24, 2015 0:28 Re: Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

Przy zakłaczeniu na rtg widac złogi nic poza tym :-) ( tak jakby w jelicie kupka byla i tyle ) , usg u mojej bylo robione w momencie wysokiej temperatury ( aby sprawdzić czy aby na pewno nie bylo perforacji jelita). Kupki robi normalnie? Nie spina sie, nie marudzi? Jesli robi to weź rękawiczkę sterylną i zobacz na bieżącą czy bardzo twrde ( u mojej przy tych problemach kule byly ostre i twarde jak kamień). Trzymam kciuki za zdrowie i samopoczucie Chrupuni :ok:

Początkowo rtg bylo robione u mojej w celu wykluczenia złamań/ stłuczeń łapki ( kulawizna przechodziła z tylniej na przeznia łapkę, dopiero później rtg całego ciała).

Kulawiizna jest objawem wielu schorzeń, ja mam panike na punkcie kulenia u mojej bo to oznacza u nas jedno- kule kałowe :evil: Zróbcie jonogram w takim razie skoro wczesniej byly problemy i daj znać co u was i jak sie mała czuje :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon sie 24, 2015 8:42 Re: Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

dziękuję bardzo. Chrupcia ma bardzo twarde kupki ( takie bobki) ale nie spina się nie marudzi, ładnie je, nie ma gorączki. Czyli z tego co piszesz poza jonogramem, warto zrobić poprostu rtg całego ciała? wtedy powinno wyjść zarówno czy jest wszystko ok z łapkami jak z jelitami?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon sie 24, 2015 12:26 Re: Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

Dokladnie tak, chociaż tak jak pisałam jesli w jelitach cos siedzi to wyjdzie tylko lekko zaciemniony obraz, podajesz cos na te twarde kupki? Cos na kłaczki ogółem ?:-)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

[poprzednia]